top of page

Kind met Autisme en hond

Kind met autisme en hond. Hondentrainingen Yvonne van der Meer is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met autisme. Wij werken al jaren met onze getrainde honden en hebben reeds vele autistische kinderen begeleid. Bij ons kan uw kind uiteraard ook met de eigen hond trainen. Ieder kind is bij ons uniek en de hond functioneert als maatje. Het trainen van honden in combinatie met kinderen met autisme is in Amerika een groot succes. Wij werken inmiddels 10 jaar met autistische kinderen en honden. Het is in één woord geweldig om te zien wat een hond kan doen voor het kind met autisme, maar ook zeker andersom. Ieder kind is bij ons welkom, met of zonder (ras)hond. Ook trainen wij autismegeleidehonden op voor uw kind.

pup die zwemt

Kind met Autisme en hond. Wat kunt u verwachten?


Samen met u en uw autistisch kind stellen wij een plan van aanpak op, uw kind leert direct contact te maken d.m.v. de hond. Ieder kind vindt het dan ook plezierig en fijn om bij ons te trainen; je ziet ze echt stralen. Ons concept is werkelijk uniek. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer 1 keer per week wordt getraind. De kinderen kunnen zich beter concentreren doordat ze werken met de hond. Onze ervaring is dat de driftbuien die kinderen vaak hebben beduidend verminderen door de aanwezigheid van de hond.

Wat leert mijn kind met autisme en hond samen?


  • Sociale vaardigheden

  • Trainen in een verwarmde binnen locatie

  • Leren omgaan met de hond

  • Spelletjes doen met de hond

  • Gehoorzaamheidsoefeningen

  • Interactie tussen kind en hond

  • Apporteren van een bal tussen hond en kind

  • Knuffelen en aaien op een verantwoorde manier met de hond

Wat doet Hondentrainingen voor mijn kind met autisme en hond?


De trainingen vinden plaats in Heerhugowaard waar wij in een veilige omgeving trainen. Wij hebben zelfs de luxe van een verwarmde binnenlocatie. De trainingen zullen 1 keer in de week plaatsvinden. Wij trainen individueel, met veel zorg en liefde worden de hond en kind trainingen gegeven. Ieder kind, ongeacht leeftijd, is bij ons van harte welkom. Mocht u meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met Hondentrainingen, Yvonne van der Meer te Heerhugowaard. Telefoon: 06- 53 21 51 80.


NU INSCHRIJVEN

bottom of page