top of page
Hond op school

Hond op school. Hondentraining is een project van Hondentraining onder leiding van Yvonne van der Meer. Onze trouwe viervoeter is niet meer weg te denken uit Nederland maar liefst 1,5 miljoen honden. Waarvan 150.000 mensen per jaar worden gebeten door een hond. Ongeveer 1/3 zijn kinderen die gebeten worden door een hond. Daarom komt hondentraining op school. Het project gaat ervan uit dat bijtincidenten kunnen worden voorkomen, indien kinderen meer weten over honden en hun gedrag en beter leren omgaan met honden .

Onze getrainde honden en gediplomeerde instructeurs zijn Internationaal Gecertificeerd voor therapiehond. Hondentraining kan de kinderen helpen met een voorleeshond, informatie over omgang hond kind, bezoek aan scholen met therapiehond. Ook heeft hondentraining aangepaste programma’s voor moeilijke kinderen, autisten, tieners of kleuters. Voor kinderen met allergie hebben we ook speciale therapiehonden.

112.png

Kinderen vaak bang voor een hond


Veel kinderen zijn bang voor honden. Dat komt doordat ze het gedrag van de dieren niet goed kunnen inschatten. Angstige kinderen ervaren hun omgeving als onveilig, want ze kunnen overal honden tegenkomen. Bovendien hebben ze de neiging om gedrag te vertonen dat honden uitdaagt tot een reactie, zoals gillen, met de armen zwaaien en wegrennen. Daarmee neemt het risico om gebeten te worden toe. Door deze kinderen vertrouwd te maken met hondengedrag komt Hondentraining graag langs op scholen.

Aanmelden


Hondentraining hond op school werkt in de hele kop van Noord Holland. Het lesprogramma duurt ongeveer een uur en we beginnen met een kennismaking. Dan uitleg omgang hond vervolgens kunnen we gebruik maken van een pluche hond die praat en kunstjes doet op commando;s die het kind aangeeft. Vervolgens kan er een echte therapiehond ingezet worden en krijgen de kinderen een diploma.

Tarieven


Workshop hond op school met therapiehonden € 70,00 ( 60 minuten )


Voorleeshond € 35,00 ( 30 minuten )


Hond op school hondentraining


Kilometervergoeding € 0,29 ( per km )


Door deze voorlichting hond op school te geven proberen we dat het kind de hond gaat begrijpen en het voorkomen van minder bijtincidenten en ook kinderen die angstig zijn dit te laten overwinnen hoe leuk zo’n trouwe viervoeter is met onvoorwaardelijke liefde.

bottom of page