top of page

Kinderbehendigheid met honden

Hoe vaak hoor ik niet dat kinderen mee willen doen en leuke dingen willen doen met hun eigen hond? Al heb je geen hond toch kun je bij ons komen trainen want wij hebben een getrainde hond zodat je toch mee kunt doen. Behendigheid honden. Hondentraining Yvonne van der Meer, dé hondenschool van Heerhugowaard en Alkmaar, heeft haar lesprogramma uitgebreid met een kinderbehendigheidscursus, en kan nu kinderbehendigheid voor beginners aanbieden. Behendigheid, of agility, is één van de leukste hondensporten om samen met je hond te doen. Behendigheid bestaat uit een parcours. Ieder behendigheidstoestel leer je apart met je hond aan.

Kinderbehendigheid met honden

pup die zwemt

Kinderbehendigheid is voor kinderen vanaf 8 jaar die leuke dingen willen doen met de hond. We leren de kinderen eerst een diversiteit aan behendigheidstoestellen aan. In totaal zijn het er 20. Hondentraining Yvonne van der Meer heeft haar lesprogramma uitgebreid met een kinderbehendigheidscursus en kan u nu ook kinderbehendigheid voor beginners aanbieden. Behendigheid ofwel agility, is één van de leukste hondensporten om samen met je hond te doen. Behendigheid bestaat uit een parcours met behendigheidstoestellen. Het kind leert deze stuk voor stuk met de hond aan.

Behendigheid voor honden – ofwel agility – is een discipline van de hondensport waarbij je hond een parcours (verschillende behendigheidstoestellen achter elkaar) moet afleggen. Deze hondensport werd in eind jaren 70 in Nederland geïntroduceerd en is uitgegroeid tot een erkende wedstrijdsport.

Het behendigheidsparcours bevat de volgende onderdelen:


  • band

  • tunnel

  • slurf

  • slalom

  • hoogtesprong

  • kattenloop

  • wip

  • breedtesprong


Ieder kind en iedere hond is meer dan welkom. Heeft uw kind geen hond, dan kan het toch meedoen bij de behendigheid; wij nemen dan een hond voor uw kind mee.De kinderbehendigheid staat onder leiding van gediplomeerde, professionele hondeninstructeurs.

De hondentrainingen per les € 10,00


Schrijf u hier in voor kinderbehendigheid met honden, of neem telefonisch contact op met Hondentrainingen 06 – 53 21 51 80.

bottom of page