top of page

Alles wat je moet weten over de chihuahua

Alles wat je moet weten over de chihuahua


Als je op zoek bent naar een kleine, gezelschapshond, dan is de chihuahua wellicht iets voor jou. Deze kleine hond staat bekend om zijn schattige uiterlijk en levendige persoonlijkheid. Maar voordat je besluit om een chihuahua in huis te halen, is het belangrijk om meer te weten te komen over dit ras. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de chihuahua.


Inleiding


De chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld en komt oorspronkelijk uit Mexico. Deze hond staat bekend om zijn schattige uiterlijk en levendige persoonlijkheid. Maar voordat je besluit om een chihuahua in huis te halen, is het belangrijk om meer te weten te komen over dit ras. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de chihuahua.


Geschiedenis van de chihuahua

De geschiedenis van de chihuahua gaat terug tot de oude beschavingen van Mexico. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van dit ras. Sommigen geloven dat de chihuahua afstamt van de Techichi, een hond die door de Tolteken werd gehouden. Anderen denken dat de chihuahua afstamt van de Chinese Crested. Hoe dan ook, de chihuahua is een uniek ras met een lange geschiedenis.


Uiterlijk van de chihuahua

De chihuahua is een kleine hond met een gewicht van 1,5 tot 3 kilogram en een hoogte van 15 tot 23 centimeter. Er zijn twee variëteiten van de chihuahua: de langharige en de kortharige. De kortharige chihuahua heeft een gladde, glanzende vacht, terwijl de langharige chihuahua een zachte, pluizige vacht heeft. De kleuren van de chihuahua variëren van wit tot zwart en alles daartussenin.


Karakter van de chihuahua

De chihuahua staat bekend om zijn levendige persoonlijkheid. Deze hond is alert en intelligent en kan een goede metgezel zijn. Chihuahua's zijn vaak toegewijd aan hun eigenaar en kunnen soms jaloers zijn. Het is belangrijk om te weten dat de chihuahua niet altijd goed overweg kan met andere honden en dat socialisatie op jonge leeftijd belangrijk is.


Verzorging van de chihuahua

De chihuahua is een relatief eenvoudige hond om te verzorgen. Omdat het een kleine hond is, heeft het niet veel beweging nodig en kan het binnenshuis worden gehouden. De vacht van de chihuahua moet regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen. Het is ook belangrijk om de tanden van de chihuahua schoon te houden en de nagels te knippen als dat nodig is.