top of page

Opvouwbare zonnepanelen 110 W


Introductie van opvouwbare zonnepanelen:


Opvouwbare zonnepanelen zijn modulair en flexibele panelen die kunnen worden opgevouwen voor gemakkelijk transport en opslag. Ze verschillen van traditionele vaste panelen waardoor ze een flexibele structuur hebben en kunnen worden opgevouwen in compact formaten. Dit maakt ze ideale voor situaties waar mobiliteit en draagbaarheid belangrijk zijn, zoals bij kamperen, reizen of in inspiraties.


Bij het voorkomen van vaste panelen, die meestal op daken van vaste structuren worden geïnstalleerd, kunnen opvouwbare zonnepanelen gemakkelijk worden verplaatst en op verschillende locaties worden gebruikt. Ze zijn ontworpen met flexibele materialen en hebben vaak een lichtgewicht constructie, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden opgevouwen en meegenomen.


Hoewel opvouwbare zonnepanelen over het algemeen iets minder vermogen kunnen genereren dan vaste panelen van functionele grootte, bieden ze flexibiliteit en draagbaarheid als belangrijke voordelen. Ze kunnen worden gebruikt om elektronische apparaten van stroom te voorzien tijdens buitenactiviteiten of als tijdelijke energieoplossing in afgelegen gebieden waar traditionele panelen moeilijk te installeren zijn.


Het is belangrijk op te merken dat opvouwbare zonnepanelen nog steeds afhankelijk zijn van zonlicht om elektriciteit te genereren, net als traditionele panelen. Ze kunnen echter een handige en optie zijn voor functionaliteit die vereiste hebben aan een flexibele en mobiele energiebron.


Kampeer met sfeer nu verkrijgbaar van 459 voor 249,00

artikelnummer: 293080

zonnepaneel
opvouwbare zonnepanelen

Voordelen van opvouwbare zonnepanelen:


Draagbaarheid: Een van de belangrijkste voordelen van opvouwbare zonnepanelen is hun draagbaarheid. Ze zijn ontworpen om licht en compact te zijn, waardoor ze gemakkelijk te dragen en te vervoeren zijn. Deze draagbaarheid zorgt voor meer flexibiliteit bij het gebruik van zonne-energie op verschillende locaties, zoals kampeertochten, buitenevenementen of afgelegen gebieden.


2. Eenvoudige installatie: opvouwbare zonnepanelen zijn doorgaans ontworpen voor een snelle en probleemloze installatie. Ze worden vaak geleverd met ingebouwde standaards of montageopties, waardoor gebruikers ze eenvoudig kunnen opzetten zonder ingewikkelde installatieprocedures. Dit gemak maakt ze geschikt voor tijdelijke of mobiele energiebehoefte.


3. Verstelbare hoek: Veel opvouwbare zonnepanelen worden geleverd met verstelbare standaards of beugels, waardoor gebruikers de hoek van de panelen kunnen veranderen om de blootstelling aan zonlicht te maximaliseren. Deze functie zorgt voor een optimale energieopwekking door de panelen de hele dag uit te lijnen met de stand van de zon.


4. Veelzijdigheid: Opvouwbare zonnepanelen kunnen in verschillende toepassingen worden gebruikt. Ze kunnen verschillende apparaten en apparaten van stroom voorzien, zoals smartphones, laptops, kampeeruitrusting of zelfs kleinschalige huishoudelijke apparaten. Deze veelzijdigheid maakt ze nuttig in zowel recreatieve als noodsituaties.


5. Energie-onafhankelijkheid: Door gebruik te maken van zonne-energie bieden opvouwbare zonnepanelen een hernieuwbare en duurzame energiebron. Ze verminderen de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen en kunnen bijdragen aan de energieonafhankelijkheid, vooral in afgelegen gebieden of tijdens stroomuitval.


6. Milieuvoordelen: Zonne-energie is schoon en hernieuwbaar en veroorzaakt tijdens de werking geen uitstoot van broeikasgassen of luchtvervuiling. Door opvouwbare zonnepanelen te gebruiken, kunnen individuen hun ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst.


Belangrijk om te weten is dat de specifieke voordelen kunnen variëren afhankelijk van het merk, model en kwaliteit van de opvouwbare zonnepanelen. Bovendien kunnen er enkele beperkingen of overwegingen zijn waarmee u rekening moet houden, zoals een lager uitgangsvermogen in vergelijking met vaste panelen of de noodzaak van goed onderhoud.


Opvouwbare zonnepanelen het ultieme!


Outdoor avonturen en kamperen:

- Opvouwbare zonnepanelen zijn ideaal voor het voeden van elektronische apparaten zoals smartphones, GPS-apparaten, camera's en draagbare luidsprekers tijdens buitenactiviteiten.

- Ze bieden een handige en duurzame energiebron, waardoor avonturiers zelfs op afgelegen locaties verbonden en opgeladen kunnen blijven.


2. Campers en caravans:

- Opvouwbare zonnepanelen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd op het dak van recreatievoertuigen (campers) en caravans, waardoor ze een betrouwbare elektriciteitsbron vormen voor verlichting, apparaten en het opladen van batterijen.

- Ze bieden een flexibele en draagbare oplossing voor wonen buiten het elektriciteitsnet, waardoor reizigers kunnen genieten van het comfort van thuis terwijl ze hun impact op het milieu minimaliseren.


3. Boot- en maritieme toepassingen:

- Opvouwbare zonnepanelen zijn geschikt voor boten, jachten en andere zeeschepen, waar de ruimte vaak beperkt is.

- Ze kunnen navigatiesystemen, communicatieapparatuur, verlichting en andere elektrische apparatuur van stroom voorzien, waardoor de afhankelijkheid van door brandstof aangedreven generatoren wordt verminderd en de tijd die op het water wordt doorgebracht wordt verlengd.


4. Nood- en rampsituaties:

- Opvouwbare zonnepanelen kunnen cruciale stroom leveren tijdens noodsituaties, zoals natuurrampen of stroomstoringen.

- Ze kunnen worden gebruikt om essentiële apparaten zoals telefoons, radio's en medische apparatuur op te laden, waardoor communicatie en toegang tot vitale diensten in kritieke tijden wordt gewaarborgd.


5. Afgelegen en off-grid gebieden:

- Opvouwbare zonnepanelen bieden een praktische oplossing voor het leveren van tijdelijke energie op afgelegen locaties zonder toegang tot het elektriciteitsnet.

- Ze kunnen worden gebruikt voor het aandrijven van kleinschalige activiteiten, zoals onderzoeksstations, bouwplaatsen of tijdelijke campings, waardoor de behoefte aan dieselgeneratoren wordt verminderd en de impact op het milieu wordt geminimaliseerd.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe opvouwbare zonnepanelen in verschillende scenario's voordelig kunnen zijn. De veelzijdigheid en draagbaarheid van deze panelen maken ze tot een waardevol hulpmiddel voor het benutten van zonne-energie in een breed scala aan toepassingen.plat apparaat met draden
opvouwbare zonnepanelen achterkant


Wat zijn de overwegingen en beperkingen van opvouwbare zonnepanelen hier zijn enkele punten waarmee u rekening mag houden:


1. Vermogen: Opvouwbare zonnepanelen hebben doorgaans een lager vermogen vergeleken met vaste panelen vanwege hun kleinere formaat en kleinere oppervlakte. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te scheppen over de hoeveelheid elektriciteit die ze kunnen opwekken.


2. Duurzaamheid: Opvouwbare zonnepanelen kunnen gevoeliger zijn voor slijtage in vergelijking met stijve panelen. Het vouwmechanisme en de gebruikte materialen moeten zo zijn ontworpen dat ze bestand zijn tegen veelvuldig in- en uitvouwen, evenals tegen verschillende weersomstandigheden.


3. Gewicht en afmetingen: hoewel opvouwbare panelen draagbaar zijn, kunnen ze nog steeds relatief zwaar en omvangrijk zijn in vergelijking met andere draagbare zonne-energieoplossingen. Dit kan van invloed zijn op het gemak van transport en opslag.


4. Kosten: Opvouwbare zonnepanelen zijn doorgaans duurder dan traditionele vaste panelen vanwege hun gespecialiseerde ontwerp en draagbaarheid. Het is belangrijk om rekening te houden met de kosteneffectiviteit en of het extra gemak de hogere prijs rechtvaardigt.


5. Onderhoud: Zoals elk zonnepaneel hebben opvouwbare panelen regelmatig onderhoud nodig om optimale prestaties te garanderen. Dit omvat het reinigen van het oppervlak, het controleren van aansluitingen en het controleren op eventuele schade of slijtage.


6. Beperkt oppervlak: Opvouwbare panelen hebben een beperkt oppervlak in vergelijking met vaste panelen, wat betekent dat ze mogelijk niet geschikt zijn voor toepassingen die een groter vermogen vereisen. Het is belangrijk om de energiebehoeften te beoordelen en te bepalen of opvouwbare panelen aan deze eisen kunnen voldoen.


7. Breekbaarheid: Opvouwbare zonnepanelen kunnen kwetsbaarder zijn in vergelijking met stijve panelen. Er moet voor worden gezorgd dat overmatig buigen of ruwe behandeling, die de panelen zouden kunnen beschadigen, worden vermeden.


Toekomstperspectieven opvouwbare zonnepanelen


Vooruitgang in efficiëntie:

- Bespreek lopende onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen om de efficiëntie van opvouwbare zonnepanelen te verbeteren.

- Benadruk het potentieel voor een hogere vermogensopbrengst en een hogere energieconversie, waardoor ze nog effectiever worden in het benutten van zonne-energie.


2. Verbeterde duurzaamheid en levensduur:

- Ontdek de vooruitgang in materialen en productietechnieken die de duurzaamheid en levensduur van opvouwbare zonnepanelen kunnen verbeteren.

- Bespreek de mogelijkheden voor panelen die bestand zijn tegen barre weersomstandigheden en een langere operationele levensduur hebben.


3. Integratie met andere technologieën:

- Onderzoek de mogelijkheden voor het integreren van opvouwbare zonnepanelen met andere technologieën, zoals energieopslagsystemen of slimme netwerken.

- Bespreek hoe deze integratie de algehele efficiëntie en effectiviteit van hernieuwbare energiesystemen kan verbeteren.


4. Kostenreductie:

- Benadruk het potentieel voor kostenreductie bij de productie en inzet van opvouwbare zonnepanelen.

- Bespreek hoe verbeteringen in productieprocessen en schaalvoordelen deze panelen betaalbaarder en toegankelijker kunnen maken voor een breder scala aan gebruikers.


5. Nieuwe toepassingen en markten:

- Ontdek opkomende toepassingen en markten voor opvouwbare zonnepanelen, zoals integratie in draagbare apparaten, voertuigen of zelfs gevels van gebouwen.

- Bespreek hoe deze nieuwe toepassingen het bereik en de impact van zonne-energie in verschillende industrieën kunnen vergroten.


6. Impact op het milieu:

- Bespreek de positieve impact op het milieu van de wijdverbreide adoptie van opvouwbare zonnepanelen, zoals een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en een verminderde CO2-uitstoot.

- Benadruk het potentieel van deze panelen om bij te dragen aan een duurzamere en groenere toekomst.zonnepaneel
opvouwbare zonnepanelen twee stuks


Conclusie:


Kortom, opvouwbare zonnepanelen bieden een veelzijdige en handige oplossing voor het benutten van zonne-energie. Hun opvouwbare ontwerp zorgt voor eenvoudig transport en opslag, waardoor ze ideaal zijn voor buitenactiviteiten, kamperen en noodsituaties. Hoewel ze misschien een iets lager vermogen hebben in vergelijking met vaste panelen, bieden ze nog steeds een efficiënte manier om zonlicht om te zetten in elektriciteit.


Deze panelen hebben verschillende toepassingen, waaronder het voeden van elektronische apparaten tijdens buitenavonturen en het bieden van tijdelijke energieoplossingen in afgelegen gebieden. Voortdurend onderzoek en ontwikkeling op het gebied van opvouwbare zonnepanelen zijn veelbelovend voor verbeteringen op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en betaalbaarheid.


Exclusieve zonne-energiesysteemkoffer. Uitpakken, uitpakken en aansluiten van kabels. Mobiel - eenvoudig en overal stroom opwekken. Ruimtebesparend dankzij het opvouwbare compacte ontwerp. Individueel toepasbaar - geschikt voor alle accutypes. Weerbestendig (IP44)

Veiligheidsinstructies Zonne-laadregelaar

 • Demonteer de controller niet en probeer hem niet te repareren.

 • De stroomaansluitingen moeten stevig worden aangesloten om overmatige warmteontwikkeling als gevolg van een losse aansluiting te voorkomen.

 • Laad alleen 12-volt batterijen op die overeenkomen met de parameters van de regelaar.

 • Aansluitingen kunnen worden gemaakt op een batterij of een accubank.

 • Gebruik de regelaar in een droge, goed geventileerde omgeving. (Spatwaterdicht - Het is niet waterdicht)

Leveringsomvang:

 • Opvouwbaar zonnepaneel

 • Zonne-energie laadregelaar

 • 2 aansluitkabels

 • Transport- en opbergzak

 • Gebruiksaanwijzing

Technische gegevens laadregelaar:

 • Monokristallijn

 • Open circuit spanning: max. PV 30 V DC

 • Nominale laadstroom: 10 A DC

 • Nominale ontlaadstroom: 10 A DC

 • USB-uitgang: 5 V DC, 1,2 A

 • Werkomgevingstemperatuur: -35 tot +55° C

 • Luchtvochtigheid: 95 %

Technische gegevens zonnepaneel:

 • Max. Netspanning (Vmp): 17,9 V DV

 • Max. Stroom (Imp): 6,15 A DC

 • Open circuit spanning (Voc): 21,5 V DC

 • Kortsluitstroom (lsc): 6,56 A DC

 • Opgenomen vermogen: max. 110 W

 • Bedrijfstemperatuur: -40 tot +85° C

 • Afmetingen: 664 x 524 x 75 mm

 • Gewicht: 9,8 kg


EIGENSCHAPPEN Soort zonne-installatiesMonokristallijnuitvoeringAluminium behuizingKleurzilverGewicht9,8 kgLaadregelaar10 AVermogen110 WDagprestaties440 Wh

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Vacature: Verkoopmedewerker Wij zoeken ter uitbreiding van ons verkoopteam een collega met horeca-mentaliteit die gek is op mensen en op zoek naar ultieme vrijheid. Wat bedoelen wij hiermee? Bij ons v

bottom of page