Puzzelen met je hond

Puzzelen met je hond (ook wel hersenwerk genoemd) is zoeken naar iets lekkers of een speeltje in verschillende soorten materialen. Je kan hersenwerk vergelijken met een denksport of braintraining voor mensen.


Naast het feit dat het gewoon heel erg leuk is om te doen, zijn er nog vele andere voordelen om te puzzelen met je hond:


– Door het samenwerken met je hond versterk je de band tussen jou en je hond.
– Het vergroot het zelfvertrouwen van je hond, hij gaat zelf keuzes maken en probleemoplossend leren denken
– Het is een leuke mentale uitdaging, het ontspant, stimuleert de zintuigen en geeft honden een voldaan gevoel

                Het is geschikt voor zowel pups, pubers, volwassen en senior honden.

 

1 op 1 Workshops puzzelen met je hond

Tijdens deze workshop ga je leren over verschillende soorten materialen en hoe je daarmee puzzels kan maken die echt passen bij je hond. (letterlijk alles kan een puzzel zijn!). Maatwerk dus.

– Denk bij het puzzelen met pups meer aan het ontdekken van materiaal.

– Pubers en volwassen honden ga je meer de diepte in.

– Senioren leren weer hun neus te gebruiken en ondanks hun leeftijd weer leuke dingen te doen.

We gaan aan de slag met verschillende puzzels van huis- tuin- en keukenmateriaal zodat je kan ontdekken wat jij en je hond leuk vinden. Ook gaan we het hebben over de do’s en don’ts. Hoe bied je een puzzel aan? Hoe bouw je een puzzel goed op? Welke puzzels zijn geschikt voor jouw hond? Op welke signalen moet je letten? … Je gaat het allemaal ontdekken!

Over mij

Mijn naam is  Yvonne Floris ben 32 jaar oud en van jongs af aan ben ik al met dieren en vooral honden bezig. Heb diverse opleidingen gedaan in de dierverzorging. In 2015 ben ik terecht gekomen bij Hondentrainingen Yvonne van der Meer en heb de interne opleiding tot hondentrainer gevolgd. Ik vond de sfeer en mensen zo fijn dat ik ben blijven plakken. In 2017 ben ik in aanraking gekomen met Hersenwerk voor honden. Ben mij hierin gaan verdiepen en januari 2017 de cursus tot Begeleider Hersenwerk voor honden gaan doen, deze heb ik met succes afgerond en mag mij nu dus ook Begeleider Hersenwerk voor honden noemen. Gezien en nog zo veel meer over te leren viel kon ik het niet laten om in maart 2017 de cursus gevorderd begeleider hersenwerk voor honden te gaan volgen. Zo heb ik een stevige basis om jullie zo goed mogelijk te begeleiden.

Ben je geïnteresseerd geraakt in puzzelen met je hondpuzzelen met je hond neem dan gerust contact met mij op! Mijn workshops geef ik op locatie bij Hondentrainingen Yvonne van der Meer.

Yvonne Floris

Gediplomeerd Begeleider Hersenwerk voor honden

06 – 83 77 32 22 / hondenpuzzeltraining@outlook.com

          Puzzelen met je hond – Yvonne Floris