top of page

Vuurwerk Hondentraining

Vuurwerk Hondentraining


Het najaar is weer begonnen. En voor je het weet staan de feestdagen weer voor de deur. En zo ook Oud en Nieuw. Voor honden niet altijd de leukste tijd van het jaar. Maar hoe bereid je je hond voor op die harde knallen van het vuurwerk?


Een les vuurwerktraining is natuurlijk niet voldoende om de angst van de hond voor harde geluiden volledig te behandelen. Hondentrainingen Nederland geeft u inzicht in het gedrag van de hond, de mogelijke oorzaken en veel belangrijker hoe ze hier zelf aan kunnen werken. Ook mentale stimulatie hond is erg belangrijk om te doen.


hond pluis kijkt je lief aan
Vuurwerk Hondentraining

amerikaanse stafford hondentrainingen

Voor wie is er: Vuurwerk Hondentraining


Tijdens deze vuurwerk hondentraining laten we de hond geleidelijk wennen aan de geluiden en geuren van vuurwerk en leren wij u waar u op moet letten en hoe u kunt reageren op de reactie van uw hond. Nu lijkt het wat vroeg maar voor je het weet is het weer zover!


Hondentrainingen leert u en de hond om op een verstandige manier om te leren gaan met knallen, vuurpijlen en andere oorzaken van schrikreactie. Wij pretenderen niet dat wij in staat zijn om uw hond te trainen om alle vuurwerk situaties de eigenaar te kunnen zijn, wij leren u alleen hoe u uw hond kan begeleiden in deze situaties zodat uw hond niet angstig(er) wordt of er juist beter tegen kan.


In deze vuurwerktraining hond leert u:

Angstgedrag van de hond

Hoe ontstaat angstgedrag bij de hond

Wat is hondentaal

Hoe herken je stresssignalen bij de hond

Wat zijn kalmerende signalen bij de hond en wat kun je daar nu mee

CD met vuurwerkgeluiden

Lichtflitsen

Vuurwerk

Laat uw hond bijtijds uit, wordt er in uw buurt veel vuurwerk afgestoken, zoek dan een rustige plek op zodat de hond nog even lekker kan uitrazen. Anders is voor een keer in de tuin uitlaten een alternatief.

Houdt honden aan de lijn.

Doe de gordijnen dicht en zet een muziekje aan, denk erom: sommige radiozenders laten ook vuurwerkgeluiden horen!

Ga niet in op het afwijkende gedrag van uw huisdier, dat versterkt de angst vaak alleen maar, af en toe gerust stellen mag.

Laat angstige dieren niet alleen.

Indien u pilletjes geeft: op tijd toedienen, wees voorzichtig met de dosering!bottom of page