top of page
Border Collie

Border Collie hondentraining behoort tot een van de meest intelligente hondenrassen. Ze zijn snel van begrip. Border Collie staan het meest bekend om hun talent als veedrijvers, meestal bij de schapen. Nu speciaal ook border collie hondentraining bij Hondentrainingen Yvonne van der Meer. De Border Collie heeft veel beweging nodig. Maar daarnaast heeft de border collie veel inspanning nodig en geestelijk gezien is dit echt een must voor de Border Collie. De Border behoort tot een van de meest intelligente hondenrassen. Ze zijn snel van begrip. Border Collie staan het meest bekend om hun talent als veedrijvers, meestal bij de schapen. Als de Border niet voldoende geestelijk geprikkeld en aan het werk gezet, wordt, gaat de hond zichzelf bezig houden. Dit kunnen redelijk onschuldige activiteiten zijn zoals een troep ganzen of zelfs een groepje wandelende mensen bij elkaar te drijven. Maar ook het najagen van auto’s en het herinrichten van de woning kunnen activiteiten zijn. Vaak verzinnen Border activiteiten waar de eigenaar niet echt blij mee kan zijn.

Daarom heeft Hondentraining Yvonne van der Meer speciaal voor de Border groepstrainingen. Deze training is alleen maar bedoeld voor eigenaren met een Border Collie. Voor meer informatie over de training bij Hondentraining Yvonne van der Meer, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

112.png
Training 6 lessen voor € 100,00
Cursus Schapendrijven

Schapendrijven is een geweldige hobby.


Tijdens deze schapendrijf lessen maakt u samen met uw hond op een leuke en diervriendelijke wijze kennis met alle werkzaamheden die in de praktijk voorkomen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het gedrag van de schapen.


Hondenlogica maakt gebruik van een locatie in Bussum en sinds geruime tijd maken we ook gebruik van een nieuwe locatie op Landgoed Huis te Maarn.

Heeft u een Border of een working kelpie dan kunt u een proefles aanvragen.

Het trainen is erop gericht om de hond vanuit zijn aangeboren aanleg ervaring op te laten doen. De hond krijgt de gelegenheid zich te ontwikkelingen zonder dat hij hierin door een overmaat aan commando’s wordt geremd. Als de hond een rustige werkwijze heeft ontwikkeld, kan er eventueel getraind worden op het deelnemen aan een wedstrijd. We gaan het hele jaar door met trainen. Om de schapen de sparen wordt er veel gewisseld zodat ze voldoende rust krijgen. Solognotes wisselen af met Skuddeschapen.
Mocht u willen schapendrijven dan verwijzen u door naar https://www.hondenlogica.nl onder leiding van


Claire Bakker, 06 – 41248322 of 035-5380747

bottom of page