top of page
Dog Tricks

Dog Tricks is een geweldig leuke manier om met je hond bezig te zijn. Honden vinden het leuk om iets anders te doen en echt nieuwe dingen te leren. Nadenken over nieuwe trucjes is vermoeiend, geeft voldoeding en zelfvertrouwen en creëert een positieve band tussen coach en hond. Ook kinderen mogen aan deze training deelnemen!

Dog Tricks en lichaamsbewustzijn


We combineren deze oefeningen met een stukje lichaamsbewustzijn bij de hond. Onze hondenmassage therapeut Yvette Behrtel zal elke les kort stil staan bij het lichaamsbewustzijn van je hond.

Dog Tricks leren


Door stapsgewijs aanrakingen op te bouwen en steeds iets verder uit te breiden, wordt de hond bewuster van zijn lichaam en leert hij tegelijkertijd beter te concentreren op jou handen. Als je dit regelmatig herhaalt, werkt het door op andere momenten waar concentratie belangrijk is. En dan wordt het nog leuker om ingewikkelde tricks of combinaties aan te leren.

112.png

Geen enkele trick is te gek. Denk bv. aan slalommen tussen je benen, samen achteruitlopen, de hond rondjes laten draaien (om zijn eigen as, om de baas of om een voorwerp heen), high ten, buigen, de hond tussen je benen voor- en achteruit laten lopen, de hond op de achterpoten laten lopen, eigen speelgoed laten opruimen, skateboarden, etc. Eigen ideeën zijn natuurlijk ook welkom. Tijdens de lessen gaan we samen kijken hoe we jouw hond het beste iets nieuws aanleren.

Tijdens deze cursus is er veel variatie en worden alle oefeningen op een veilige manier aangeleerd, passend bij uw eigen hond. Geen enkele oefening is verplicht en als uw hond fysieke beperkingen heeft waardoor een trick niet verantwoord is, dan doet u gewoon een andere trick. Plezier voor twee staat vooraan in deze hondentraining!

In de groepslessen worden de Dog tricks aangeleerd en soms enkele tricks achter elkaar gedaan. Zodat je in je eigen tempo een programma kan opbouwen.

Om je nog extra uit te dagen, zal iedere deelnemer in de laatste les een korte demo geven van ongeveer 5 minuten. Je mag dan helemaal zelf bepalen welke Dog Tricks je laat zien.

Andere leuke training is Fit en Fris hondentraining.


Deze Dog Tricks cursus is geschikt voor honden vanaf 6 maanden.

8 lessen 145,00

bottom of page