top of page

Flyball

Iedere hond kan Flyball leren. Flyball is een leuke hondensport waarbij plezier met de hond en coach hoog in het vaandel staat. Is uw hond gek op een bal en wilt u iets leuks doen met uw hond geef u dan nu op voor deze training. Het is een ontzettende leuke hondensport. Sinds 1985 ontdekt door een Amerikaan genaamd Herbert Wagner. Fly ball is een apparaat dat de bal laat vliegen. In 1990 is het een beetje bekende sport geworden in Nederland. Het bestaat uit een parcours met kleine hindernissen waar de hond overheen moet springen en waarbij de hond de bal terugbrengt. Flyball is een teamsport bij uitstek voor jong en oud. Niet alleen coach en hond moeten een goed team vormen, ook de teams die uiteindelijk tegen elkaar gaan strijden moeten goed op elkaar ingespeeld zijn. Sinds een paar jaar heeft Hondentraining een gediplomeerd instructeur die bij ons Flyball trainingen geeft.


husky

Flyball en het Flyball apparaat


Bij Flyball is het de bedoeling dat uw hond over 4 hordes naar het flyball apparaat rent, daar met zijn poot op de klep van het apparaat drukt zodat de bal wegschiet en de hond met de bal weer terug rent over de hordes naar zijn coach. Tijdens deze cursus leert u uw hond de verschillende onderdelen van deze sport aan; het springen over de hordes (totaal 4 stuks), apporteren van de bal, het apparaat bedienen en andere honden negeren terwijl de hond zijn parcours loopt. Vaak zie je bij deze sport Border collies en Australian Shepperds, maar laat u niet weerhouden want deze sport is geschikt voor elk hondenras.

Welke honden kunnen meedoen?


Kleine hondenrassen maar ook andere honden kunnen hier aan meedoen. Het is belangrijk dat de hond minimaal 1 jaar oud is en alles gaat in veiligheid en in het belang van het dier. De hond moet het wel aankunnen en natuurlijk gezond en een optimale conditie hebben.

Hindernissen


De hoogte van de hindernissen moeten minimaal 20 cm zijn en maximaal 40 cm. Verder zijn ze 10 cm lager dan de schofthoogte van de kleinste hond van het team (exclusief de reserves) in blokken van 5 cm afgerond naar beneden. Voorbeeld: wanneer de kleinste hond 37 cm is zou in principe de hindernis 27 cm hoog moeten zijn. In blokken van 5 cm en afgerond naar beneden is de hindernis dan 25 cm.

Honden vinden Flyball over het algemeen heel erg leuk. Wanneer u een proefles wilt kan dit uiteraard, of heeft u nog vragen; neem u dan contact met ons op Hondentrainingen Yvonne van der Meer.


Of schrijf uw hond direct in voor onze training!

bottom of page