top of page
Rally-O hondentraining

Rally-O is een vrolijke coach met hond die energiek samen een parcours afleggen. Rally-O is een super leuke hondensport die steeds meer aan populariteit krijgt. Het is gehoorzaamheid met een vleugje behendigheid, waarbij plezier en interactie voorop staan. Rally-O biedt je de kans om op een leuke ontspannen manier om met je hond te trainen, wat ook nog eens je relatie met je hond bevorderd. Wat willen we bereiken met Rally-O is: het samenwerken met de hond zodat er een parcours in een vloeiende lijn wordt gelopen. Daarbij mag praten en aanmoedig ook mag je commando’s meerdere malen herhalen.Het doel is een vrolijke coach met hond die een energiek een parcours afleggen

Is ontstaan in de Verenigde Staten doordat de obedience minder populair werd terwijl de behendigheid juist meer deelnemers ging trekken. De bedenker van Rally-O (Charles L. Kramer) combineerde deze twee disciplines tot de nieuwe hondensport Rally-O. In de Rally-O zitten elementen uit de gehoorzaamheid, maar deelnemers volgen net als in de behendigheid een genummerd parkoers. Er zitten oefeningen in zoals volgwerk, zit, staan, en blijf, maar ook een aantal variaties hierop. De deelnemers volgen een genummerd parcours. Er zijn 50 oefeningen(bordjes), oplopend in moeilijkheidsgraad. De eerste 31 oefeningen worden gebruikt in alle klassen. De oefeningen 32 t/m 45 zijn extra voor de advanced en excellent klasse en de oefeningen 46 t/m 50 worden alleen in de excellent klasse gebruikt. Een aantal oefeningen(bordjes) mogen meerdere keren in een parcours voorkomen.De uit te voeren oefening wordt aangeduid met bordjes die er bijvoorbeeld als volgt kunnen uitzien:

112.png

Rally-O wedstrijden lopen


Er bestaat ook de mogelijkheid om wedstrijden te lopen. Hierbij kun je steeds verder stijgen in klasse. Er zijn verschillende klassen waar je in kunt lopen waaronder Novice A, Novice B, Advanced, Excellent en Excellent-Competition.


Er worden verschillende wedstrijden gehouden. Voor het meedoen aan deze wedstrijden gelden geen beperkingen. Dat wil zeggen dat alle honden eraan mee kunnen doen, ongeacht ras of kruising. De hond moet minimaal 6 maanden oud zijn, er geldt geen maximumleeftijd.


In sommige gevallen kan het voorkomen dat een eigenaar of hond een beperking heeft. Dit is geen probleem, mits het doorgegeven wordt aan de wedstrijdleiding.


Voor meer informatie , neem dan vrijblijvend contact op met hondentraining Yvonne van der Meer de hondenschool van Heerhugowaard en Alkmaar.


NU INSCHRIJVEN

bottom of page