top of page

Flyball Hondentraining

Flyball Hondentraining


Flyball hondentraining, een spannende en snelle teamsport voor honden, ontstond eind jaren '60 in Californië en won snel aan populariteit als hondensport. De sport bestaat uit een estafette met vier honden per team. De honden moeten vier hindernissen nemen die 10 meter uit elkaar liggen, op een verende doos springen die een tennisbal loslaat, zich omdraaien en de bal terug over de hindernissen naar de finish dragen.


Vervolgens wordt de volgende hond losgelaten om dezelfde taak uit te voeren. Het team dat het parcours zonder fouten en in de kortste tijd aflegt, wint de ronde. Twee teams lopen naast elkaar. Het team dat drie van de vijf rondes wint, gaat door naar het toernooi.


hondje springt over hindernissen
Flyball Hondentraining

husky

Hoe oud moeten honden zijn om aan Flyball hondentraining te mogen doen?


Alle honden van 15 maanden of ouder mogen meedoen aan Flyball. Het leukste aan Flyball is dat elke hond mee kan doen (zolang zijn dierenarts hem gezond genoeg vindt om te rennen en springen).


WAAROM Flyball Hondentraining?


Flyball is een uitstekende manier om honden met veel energie aan het werk te zetten. Deze teamsport moedigt honden aan om hun energie kwijt te kunnen en te trainen in een leuke omgeving met andere honden en mensen. Hoewel de meeste kampioen teams uit Border Collies en Aussies bestaan, kunnen teams uit elk ras of honden van gemengde rassen bestaan. Het is een goede mentale stimulatie voor uw hond.


De hoogte van de hindernissen wordt bepaald door de schouderhoogte van de kleinste hond in het team. Het is niet ongewoon om Jack Russels, Poedels, Whippet en andere kleine honden van gemengde hondenrassen in Flyball-teams te zien.


bottom of page