Trainingen & Cursussen: bekijk ons brede aanbod

Ons gehele aanbod Trainingen & Cursussen vindt u op onze site. Hondentraining & gedragstherapie Heerhugowaard en Alkmaar biedt u alle mogelijke trainingen, en hier vindt u informatie over deze trainingen. U zult zien dat er voor ieder wat wils is, of u nu wilt beginnen met een Puppy Cursus of wanneer u een hondentraining voor gevorderden zoekt.

Tevens bent u bij ons aan het juiste adres voor speciale cursussen, opleidingen en workshops zoals kind met autisme en honden of onze praktijk gerichte Cursus Hondentrainer; bij ons kunt u altijd terecht. Daarnaast helpen en adviseren wij bij probleemgedrag van honden.

Bij al onze trainingen en cursussen staat de persoonlijke benadering centraal. Wij werken in kleine groepjes van maximaal 7  honden, indien gewenst geven wij privé lessen en leggen we huisbezoeken af. Dit garandeert een optimale begeleiding van eigenaar en hond. Al onze trainingen worden begeleid door Yvonne van der Meer.

Wij geven overdag en in de avond training. Klik om een van onderstaande knoppen om bij de globale agenda van de betreffende trainingen te komen.

Overzicht trainingen overdag
Overzicht trainingen avond

Onze trainingslocatie omvat, naast een ruime kantine, twee grote verwarmde trainingshallen.

Waarom Puppy Socialisatie?

Tijdens de socialisatieperiode is het belangrijk dat uw pup kennismaakt met alles wat hij in zijn latere leven tegen kan komen en daarmee leert om te gaan. Een groot deel van de socialisatiefase is uw puppy bij de fokker. Het is dan ook van belang dat u uw puppy gaat halen bij een fokker die veel aandacht besteedt aan de socialisatie. Vanaf het moment dat u met de pup thuis komt moet u als eigenaar direct met de socialisatie aan de slag. Het doel van socialisatie is uw puppy bekend te maken met de wereld waarin hij leeft en alle prikkels die zich daarin voortdoen, zodat hij in die wereld normaal kan functioneren.

Socialisatie is het proces waarbij een hond leert zich aan te passen aan de normen van de individuen waarmee hij samenleeft. Doel van de socialisatie is dat uw puppy bekend raakt met de wereld om hem heen, zodanig dat hij normaal kan functioneren in die wereld. Socialisatie vindt dus plaats met mensen en andere honden, maar ook met andere dieren die de hond in zijn leven tegen kan komen en de omgeving waarin de hond leeft. Onderdeel van de socialisatie is dat u de pup overal mee naar toe neemt. Neem de puppy bijvoorbeeld mee naar het schoolplein of naar de markt. Laat de puppy rustig wennen aan nieuwe prikkels.

Het is helemaal niet erg om in het begin de pup op de arm overal mee naar toe te nemen. Hij kan dan rustig, met uw steun, de wereld verkennen en u voorkomt dat hij wil vluchten. Op het moment dat hij nog in u wil kruipen is hij er nog niet aan toe om zelfstandig op ontdekkingstocht te gaan. Wanneer hij echter heel nieuwsgierig om zich heen kijkt kunt u hem neerzetten. Dit moment kan voor iedere pup weer anders zijn. Als de puppy bij een eerste kennismaking met een prikkel nog wat angstig is, reageert u niet maar loopt u door. Steun uw puppy dus niet wanneer deze angstgedrag vertoont. U zoekt een tijdje later dezelfde prikkel op en u zult merken dat de pup na een aantal keer doorheeft dat hij zich helemaal niet druk hoeft te maken. Vanzelf zal de pup steeds nieuwsgieriger worden en dan kunt u hem neerzetten.

Leer het pupje dat deze nieuwe prikkels leuk zijn. Laat hem een keertje voorzichtig aaien door voorbijgangers op de markt of door kinderen op het schoolplein. Bij het socialiseren is het niet voldoende om de pup alleen maar met allerlei verschillende prikkels te confronteren. We weten dan immers helemaal niet hoe het pupje hierop reageert. Als hij agressie vertoont en daarmee in zijn ogen succes heeft omdat hij iemand weggejaagd heeft, dan kan hij die agressie verder ontwikkelen. Als het pupje de prikkel die angst opwekt leert los te laten door te vluchten, leren we hem hier op een verkeerde manier mee om te gaan. Het is dus belangrijk dat u erop toeziet dat iedere nieuwe ervaring een positieve is.

Puppy Cursus, het logische vervolg

Het is zeer aan te bevelen om, na enkele lessen puppy socialisatie, met uw pup naar een Puppy Cursus te gaan. Uit ervaring weten wij dat uw pup dit fantastisch vindt. Een Puppy Cursus is dan ook een uitstekende manier uw pup verder te socialiseren en meer over het gedrag van uw geliefde viervoeter te leren. Bij het socialiseren is het belangrijk om de opgedane ervaringen te blijven herhalen, zodat de pup er ook echt aan went. Een enkele ontmoeting met iets nieuws is niet genoeg om de hond zich dit blijvend te laten herinneren, in te prenten. Blijf tijdens de socialisatiefasen dus ook prikkels opzoeken waar uw puppy al goed mee om kan gaan. Uiteraard heeft de puppy ook rust nodig om al die indrukken te kunnen verwerken.

Wat leren wij uw pup?

  • Hoe u de pup optimaal kunt socialiseren
  • De lichaamstaal van de pup
  • Belangrijke aandachtspunten
  • Wij leren de pup allerlei praktijksituaties aan
  • Voorlichting over de levensfasen van de pup 

Voor uw vragen kunt u, naast onze contactpagina, eveneens terecht op onze pagina Facebook Hondentrainingen; Like ons!
En kijk ook eens naar de site Yvonne van der Meer