top of page

De Hondengids voor de Sheltie

Bijgewerkt op: 24 apr.

De Hondengids voor de Sheltie


De Hondengids voor de Sheltie. De Shetland Sheepdog, ook bekend als de Sheltie, is een van de meest populaire rassen ter wereld. Deze honden staan bekend om hun intelligente, gevoelige en loyale karakter, evenals hun prachtige uiterlijk. Als je overweegt om een Sheltie te adopteren, dan is deze hondengids speciaal voor jou geschreven. Hierin leer je alles wat je moet weten over het opvoeden, trainen en verzorgen van deze lieve honden.


Wat is een Sheltie?


Een Sheltie, ook wel bekend als de Shetland Sheepdog, is een hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is van de Shetlandeilanden, gelegen ten noorden van Schotland. Het zijn middelgrote honden met een slank en elegant lichaam, en een pluizige vacht in verschillende kleuren zoals sable, blue merle en driekleurig.


Shelties staan bekend om hun vriendelijke en gevoelige karakter, en zijn zeer intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze zijn populair als gezinshond vanwege hun loyaliteit en liefde voor hun eigenaren.De Hondengids voor de Sheltie


Geschiedenis van de Sheltie


De Sheltie heeft zijn oorsprong op de Shetlandeilanden, waar het ras werd gefokt om als herdershond te dienen voor de schapenfokkerijen die daar gevestigd waren. Deze honden waren verantwoordelijk voor het hoeden van schapen en vee, en werden gewaardeerd om hun intelligentie, uithoudingsvermogen en snelheid.


In de 19e eeuw werden de Shelties geïntroduceerd in Groot-Brittannië, waar ze al snel populair werden als gezelschapshond vanwege hun prachtige uiterlijk en vriendelijke karakter. Tegenwoordig zijn Shelties een geliefd ras over de hele wereld, en worden ze vaak gebruikt als showhonden, gezinshonden en voor verschillende soorten hondensporten.