top of page

Dementie bij honden

Dementie bij honden wat te doen?


Dementie bij honden is een aandoening die niet te genezen is, maar er zijn wel stappen die je kunt nemen om het leven van je hond comfortabeler te maken.


Hier zijn enkele tips:

  1. Zorg voor een gestructureerde routine. Houd zoveel mogelijk dezelfde dagelijkse routine aan, zodat je hond weet wat hij kan verwachten.

  2. Maak de omgeving veilig en gemakkelijk te navigeren. Vermijd veranderingen in de indeling van het huis en zorg ervoor dat er geen obstakels zijn waar de hond over kan struikelen.

  3. Zorg voor voldoende beweging en stimulatie. Dit kan helpen om angst en verwarring te verminderen. Echter moet u ook oppassen dat u uw hond niet overstimuleert.

  4. Maak gebruik van hulpmiddelen, zoals anti slipmatten op gladde vloeren en verhoogde voerbakken voor honden met nekproblemen.

  5. Overleg met uw dierenarts over medicatie die de symptomen van dementie kan helpen verminderen.

  6. Geef uw hond veel liefde, aandacht en comfort.

Het is belangrijk om te onthouden dat honden met dementie vaak angstig en verward zijn. Wees geduldig, kalmeer uw hond en biedt troost en steun.Dementie bij honden

Levensverwachting demente hond


De levensverwachting van een demente hond hangt af van verschillende factoren, zoals de onderliggende oorzaak van de dementie, de ernst van de symptomen en de algehele gezondheidstoestand van de hond.


In het algemeen kunnen demente honden nog jarenlang leven, maar de levenskwaliteit kan sterk worden verminderd. Het is belangrijk om de hond comfortabel en veilig te houden, en zo nodig medicatie of gedragstherapie in te zetten om de symptomen te verminderen.


Het is ook belangrijk om regelmatig de gezondheid van de hond te c