top of page

Maak je huis Puppy proef

Maak je huis Puppy proef


Het hebben van een puppy in huis kan een leuke en spannende ervaring zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn om uw huis puppy-proof te maken.


Hieronder staan enkele stappen die u kunt nemen om uw huis veilig te maken voor uw puppy en ervoor te zorgen dat uw huisdier veilig is wanneer hij thuis is.

 1. Verwijder gevaarlijke voorwerpen: Loop door uw huis en verwijder alle gevaarlijke voorwerpen die uw puppy kan opeten, inslikken of waaraan hij zich kan bezeren. Dit omvat scherpe voorwerpen, giftige planten, losse draden en kabels, en giftige stoffen zoals schoonmaakmiddelen.

 2. Creëer een veilige ruimte: Creëer een veilige ruimte voor uw puppy, zoals een bench of een afgesloten kamer waarin hij kan verblijven als u niet thuis bent of als u even weg moet. Zorg ervoor dat de ruimte groot genoeg is voor uw puppy om te bewegen en te spelen, maar niet groot genoeg dat hij in staat is om schade aan te richten.

 3. Beperk de toegang: Beperk de toegang tot bepaalde delen van uw huis die niet puppy-proof zijn, zoals trappen of kamers waar u waardevolle spullen heeft staan. Dit kan worden bereikt door het gebruik van babyhekjes of deurklinken die buiten bereik van uw puppy zijn.

 4. Hou toezicht: Houd uw puppy altijd in de gaten wanneer hij in huis is. Dit betekent dat u uw puppy niet alleen thuis laat en dat u oplettend blijft tijdens het spelen. Zo kunt u snel ingrijpen als er iets misgaat.

 5. Train uw puppy: Train uw puppy om te stoppen met het kauwen op meubels en om te plassen op de juiste plaatsen. Dit kan helpen om uw huis puppy-proof te maken en om uw puppy veilig te houden.

Het is belangrijk om te onthouden dat een puppy nog steeds veel tijd en aandacht nodig heeft, zelfs als u uw huis puppy-proof heeft gemaakt. Zorg ervoor dat u uw puppy voldoende beweging, aandacht en interactie geeft om een gelukkig en gezond huisdier te hebben.Maak je huis Puppy proef

Veiligheid voor uw puppy in huis


Als u een nieuwe puppy in huis heeft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huis veilig is voor uw nieuwe huisdier. Hieronder staan enkele tips om ervoor te zorgen dat uw puppy veilig is in uw huis.

 1. Verwijder giftige stoffen: Verwijder alle giftige stoffen uit uw huis, zoals schoonmaakmiddelen, planten en medicijnen. Berg deze stoffen op in afgesloten kasten die uw puppy niet kan openen.

 2. Verwijder gevaarlijke voorwerpen: Verwijder alle kleine voorwerpen, zoals paperclips, munten en knopen, die uw puppy kan inslikken en verstikken. Berg ook scherpe voorwerpen zoals messen en scharen op een veilige plek op.

 3. Maak kabels veilig: Zorg ervoor dat alle kabels en draden die in uw huis liggen buiten bereik van uw puppy zijn. Als u niet in staat bent om de kabels op te bergen, kunt u deze bedekken met een kabelgoot.

 4. Beveilig trappen en balkons: Zorg ervoor dat uw puppy niet bij trappen en balkons kan komen door het gebruik van babyhekjes. Dit voorkomt dat uw puppy van een hoogte kan vallen.

 5. Maak uw tuin veilig: Zorg ervoor dat uw tuin veilig is voor uw puppy door het verwijderen van giftige planten en het afbakenen van gevaarlijke gebieden. Zorg er ook voor dat het hek rondom uw tuin hoog genoeg is en dat uw puppy niet kan ontsnappen.

 6. Hou uw puppy in de gaten: Houd uw puppy in de gaten wanneer hij in huis is en wees alert op potentieel gevaarlijke situaties. Dit betekent dat u uw puppy niet alleen thuis moet laten en dat u oplettend moet blijven tijdens het spelen.

Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw huis veilig is voor uw nieuwe puppy. Het is belangrijk om te onthouden dat het hebben van een puppy veel tijd en aandacht vergt. Zorg ervoor dat u uw puppy voldoende beweging, aandacht en interactie geeft om een gelukkig en gezond huisdier te hebben.


FAQ (Veelgestelde vragen) maak je huis Puppy proef


Waarom is het belangrijk om mijn huis puppy-proef te maken?

Het is belangrijk om je huis puppy-proef te maken omdat puppies nieuwsgierig zijn en alles willen onderzoeken en kauwen. Door je huis veilig te maken voorkom je dat je puppy gewond raakt of iets kapotmaakt.


Hoe kan ik mijn meubels beschermen tegen mijn puppy?

Je kunt je meubels beschermen door ze af te dekken of op te bergen. Gebruik bijvoorbeeld meubelhoezen of leg dekens over je bank en stoelen. Zorg er ook voor dat je puppy genoeg kluiven heeft om op te kauwen.


Wat moet ik doen als mijn puppy toch iets gevaarlijks heeft ingeslikt?

Als je vermoedt dat je puppy iets gevaarlijks heeft ingeslikt, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts. Ze kunnen je vertellen wat je moet doen en of je puppy medische hulp nodig heeft.


Hoe kan ik mijn vuilnisbak puppy-proef maken?

Houd je vuilnisbak afgesloten of op een plek waar je puppy niet bij kan. Vuilnisbakken bevatten vaak restjes voedsel en andere voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn voor je puppy als hij ze inslikt.


Wat moet ik doen als mijn puppy door een babyhekje breekt?

Als je puppy door een babyhekje breekt, controleer dan of het hekje goed vastzit en of er geen openingen zijn waar je puppy doorheen kan glippen. Overweeg om een ​​sterker of hoger hekje te gebruiken dat beter bestand is tegen je puppy's kracht en grootte.


Hoe kan ik mijn tuin puppy-proef maken?

Als je een tuin hebt, zorg er dan voor dat deze puppy-proef is. Verwijder giftige planten en zorg ervoor dat je tuinhek stevig genoeg is om je puppy binnen te houden. Overweeg ook om een ​​kleine omheining rond bloembedden te plaatsen om te voorkomen dat je puppy erin graaft of aan planten knabbelt.


Hopelijk hebben deze antwoorden je geholpen bij het maken van je huis puppy-proef. Onthoud dat de veiligheid van je puppy op de eerste plaats moet komen en dat je altijd voorzichtig moet zijn met wat je binnen het bereik van je puppy laat.


Hondentrainingen de liefde voor u en uw hond! Wij helpen u graag!Maak je huis Puppy proef
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page