top of page

Hond meenemen naar restaurant

Hond meenemen naar restaurant


Als je, je hond wilt meenemen naar een restaurant of hotel, zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden:

  1. Controleer van tevoren of huisdieren zijn toegestaan. Niet alle restaurants en hotels staan huisdieren toe, dus controleer van tevoren of dit wel het geval is.

  2. Houd je hond aan de lijn en onder controle. Als je hond mee mag, zorg er dan voor dat hij aan de lijn blijft en onder controle is. Laat hem niet rondlopen of andere gasten storen.

  3. Breng je eigen eten en drinken mee voor je hond. Hoewel sommige restaurants en hotels hondenvoer en -waterbakken kunnen aanbieden, is het een goed idee om je eigen eten en drinken voor je hond mee te nemen.

  4. Zorg voor voldoende beweging en plaspauzes. Zorg ervoor dat je hond voldoende beweging krijgt en dat hij de kans krijgt om te plassen voordat je naar binnen gaat.

  5. Wees attent op het gedrag van je hond. Zorg ervoor dat je hond geen overlast veroorzaakt voor andere gasten of werknemers. Als je hond onrustig wordt of gaat blaffen, neem hem dan mee naar buiten.

  6. Ruim de uitwerpselen van je hond op. Zorg ervoor dat je altijd poep zakjes bij je hebt en de uitwerpselen van je hond opruimt.

Onthoud dat niet alle restaurants en hotels huisdieren toestaan en dat het gedrag van je hond van invloed kan zijn op de ervaring van andere gasten.


Als je twijfelt of je je hond kunt meenemen, is het beter om van tevoren te bellen en te informeren naar het beleid van het restaurant of hotel.


Waarom een hond meenemen naar een restaurant?


Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun hond mee willen nemen naar een restaurant:

  1. Gezelschap: Honden kunnen een bron van gezelschap zijn, vooral als hun eigenaar alleen uit eten gaat.

  2. Gemak: Voor sommige mensen kan het handig zijn om hun hond mee te nemen in plaats van hem thuis te laten en later weer op te halen.

  3. Comfort: Sommige honden zijn getraind als hulphonden en bieden hun eigenaar comfort en ondersteuning in openbare ruimtes.

  4. Sociale interactie: Honden kunnen ook helpen om sociale interacties met andere mensen aan te moedigen, vooral in een setting zoals een restaurant waar mensen samenkomen.

Hoewel het meenemen van een hond naar een restaurant soms als ongepast kan worden gezien, zijn er ook situaties waarin het wel gepast kan zijn.


Het is echter belangrijk om altijd te controleren of huisdieren zijn toegestaan en om het gedrag van je hond te monitoren om ervoor te zorgen dat hij geen overlast veroorzaakt voor andere gasten.


Hoe leer ik een puppy mee te nemen in restaurant