top of page

Hondengids over de Pomsky

Bijgewerkt op: 24 apr.

Hondengids over de Pomsky


Hondengids over de Pomsky als je op zoek bent naar een schattige en leuke huisdier, dan is de Pomsky misschien wel iets voor jou. Dit unieke ras is een kruising tussen een Pomeranian en een Husky. Het is de perfecte combinatie van de speelsheid en energie van een Husky en de aanhankelijkheid en knuffelbaarheid van een Pomeranian. In deze hondengids, zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de Pomsky.


Wat is een Pomsky


Een Pomsky is een hondenras dat ontstaan is uit een kruising tussen een Pomeranian en een Husky. Deze honden zijn meestal klein tot middelgroot en hebben eigenschappen van beide rassen. Ze hebben verschillende kleuren en vacht typen en wegen doorgaans tussen de 4 en 14 kilogram. Hun persoonlijkheid en temperament kunnen ook variëren, maar ze zijn vaak energiek en speels, net als een Husky, en aanhankelijk en knuffelbaar, net als een Pomeranian.Hondengids over de Pomsky


Geschiedenis van de Pomsky


De geschiedenis van de Pomsky is relatief kort, omdat het een vrij nieuw hondenras is dat pas in de laatste decennia is ontstaan. Het is niet precies bekend waar en wanneer de eerste Pomsky is gefokt, maar het is waarschijnlijk dat het ras in de Verenigde Staten is ontstaan, waar er veel belangstelling is voor designerhonden. De Pomeranian en de Husky zijn beide populaire rassen en het idee om ze te kruisen om een ​​kleinere Husky te creëren, was aantrekkelijk voor veel fokkers en hondenliefhebbers.


De eerste generaties Pomsky's werden verkregen door het kruisen van een Pomeranian met een Husky, meestal met behulp van kunstmatige inseminatie. Deze eerste kruisingen resulteerden in een mix van eigenschappen van beide rassen en de fokkers werkten vervolgens aan het stabiliseren van de kenmerken van de Pomsky, zodat ze meer voorspelbaar werden en er uiteindelijk een nieuwe rasstandaard ontstond.


Hoewel de Pomsky nog niet door de American Kennel Club (AKC) wordt erkend, wordt het ras wel erkend door andere organisaties, zoals de Pomsky Club of America en de International Pomsky Association. Het ras wordt steeds populairder over de hele wereld en er zijn nu veel fokkers die zich toeleggen op het fokken van gezond