top of page

Hyperactieve hond

Hyperactieve hond


Een hyperactieve hond is een hond die zich opvallend druk, rusteloos en vaak overmatig opgewonden gedraagt. Hij heeft moeite met zich concentreren, vertoont vaak impulsief gedrag en kan onvoorspelbaar zijn.


Een hyperactieve hond kan moeite hebben om te ontspannen en kan daardoor problemen ervaren met slapen en rusten. Het is belangrijk om de oorzaak van de hyperactiviteit te achterhalen, omdat het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een gebrek aan lichaamsbeweging, te veel prikkels of stress.


Een dierenarts of een gedragsdeskundige kan helpen bij het stellen van de juiste diagnose en het ontwikkelen van een geschikte behandeling voor de hond.Hyperactieve hond

Hond hyper na wandeling


Een hond kan na een wandeling hyperactief worden om verschillende redenen, zoals:

  1. Te weinig beweging: Als een hond niet genoeg beweging krijgt tijdens de wandeling, kan hij/zij overtollige energie hebben en hyperactief worden.

  2. Te veel stimulatie: Tijdens een wandeling wordt een hond blootgesteld aan verschillende stimuli zoals geuren, geluiden en andere honden. Als de hond overweldigd wordt door al deze stimuli, kan hij/zij hyperactief worden.

  3. Opwinding: Sommige honden vinden wandelen opwindend en kunnen na de wandeling hyperactief worden vanwege de opgebouwde opwinding.

  4. Gebrek aan training: Als een hond niet goed is getraind om te kalmeren na een wandeling, kan hij/zij hyperactief blijven.

Om te voorkomen dat een hond hyperactief wordt na een wandeling, is het belangrijk om de hond voldoende beweging en stimulatie te geven, hem/haar te trainen om te kalmeren na een wandeling, en te zorgen voor voldoende rust en ontspanningstijd na de wandeling.


Hond rustig krijgen bij bezoek