top of page

Kaninchen teckel

Bijgewerkt op: 22 okt. 2023

Oorsprong Kaninchen Teckel


De Kaninchen Teckel is een variant van de Duitse Teckel, ook wel Teckel genoemd. De naam "kaninchen" is het Duitse woord voor konijn, en de naam "Kaninchen Teckel" verwijst naar het feit dat deze honden gefokt zijn om op konijnen te jagen.

 • Het teckelras ontstond in de 15e eeuw in Duitsland.

 • Het ras is ontwikkeld om op dassen, konijnen en ander klein wild te jagen.

 • De naam "teckel" is van Duitse oorsprong en betekent "dassenhond".

 • De teckel is verkrijgbaar in drie maten: standaard, miniatuur en kaninchen (Duits voor "konijn").

 • De teckel heeft een lang, laag lichaam en korte poten, waardoor hij zeer geschikt is voor de jacht in kleine ruimtes.

 • De teckel is een populair ras in Duitsland en staat onder jagers bekend als de "Teckel" of "Dackel".

 • De teckel heeft drie soorten vacht: glad, ruwharig en langharig.

Samenvattend: het teckelras ontstond in de 15e eeuw in Duitsland en werd ontwikkeld voor de jacht op dassen, konijnen en ander klein wild. Het ras is verkrijgbaar in drie maten, waaronder de Kaninchen Teckel, en heeft een lang, laag lichaam en korte poten waardoor ze zeer geschikt zijn voor de jacht in kleine ruimtes. De teckel is een populair ras in Duitsland en heeft drie vachttypes: glad, ruwharig en langharig.klein hondje wat op een loungebank ligt
kaninchen teckel

Wat is het verschil tussen een Kaninchen teckel en een dwergteckel?


De Kaninchen Teckel en de Dwergteckel zijn beide variëteiten van de Duitse Teckel, ook bekend als de teckel, de verschillen tussen deze twee variëteiten zijn:

 • Grootte: De Kaninchen Teckel is kleiner dan de Dwergteckel. De Kaninchen Teckel heeft een borstomvang tot 30 centimeter en ongeveer 4-5 kg, terwijl de Dwergteckel een borstomvang heeft tussen de 30 en 35 centimeter en ongeveer 5-7 kg.

 • Jachtinstinct: Beide variëteiten hebben een sterk jachtinstinct en zijn gefokt om klein wild, zoals konijnen, te stabiel.

 • Karakter: Beide variëteiten hebben een vriendelijk en aanhankelijk karakter en zijn geschikt als gezinshond.

 • Vacht: Beide variëteiten hebben een korte, gladde vacht die weinig verzorging nodig heeft.

Samenvattend kunnen de Kaninchen Teckel en de Dwergteckel beide variëteiten van de Duitse Teckel zijn die geschikt zijn voor kleine wilde soorten. De Kaninchen Teckel is kleiner dan de Dwergteckel en heeft een borstomvang tot 30 centimeter, terwijl de Dwergteckel een borstomvang heeft tussen de 30 en 35 centimeter. Beide variëteiten hebben een vriendelijk en aanhankelijk karakter en hebben een korte, blije vacht die weinig verzorging nodig heeft.


Hoe groot wordt een Kaninchen teckel?


Een Kaninchen Teckel is de kleinste variant van de Duitse Teckel en heeft een borstomvang tot 30 centimeter en ongeveer 3-6 kg. De Kaninchen Teckel is kleiner dan de Dwergteckel, de borstomvang is tussen de 30 en 35 centimeter.hond op brug
teckel

Hondentraining Kaninchen teckel


 • Puppycursus: Basis gehoorzaamheidstraining is essentieel voor alle honden, inclusief de Kaninchen Teckel. Dit omvat het aanleren van commando's zoals zitten, blijven, komen en volgen met behulp van positieve bekrachtigingstrainingsmethoden zoals traktaties en complimenten.

 • Socialisatie: Socialisatie is belangrijk voor alle honden, inclusief de Kaninchen Teckel. Het is belangrijk om uw Kaninchen Teckel vanaf jonge leeftijd bloot te stellen aan verschillende mensen, dieren en omgevingen om angst en agressie te voorkomen.

 • Zindelijkheidstraining: Zindelijkheidstraining is een belangrijk aspect van de training voor alle honden, inclusief de Kaninchen Teckel. Positieve trainingsmethoden voor versterking, zoals het gebruik van snoepjes en complimenten, zijn effectief voor zindelijkheidstraining Kaninchen Teckels.

 • Zelfvertrouwen opbouwen: Spellen en oefeningen voor het opbouwen van vertrouwen kunnen nuttig zijn voor Kaninchen Teckels die verlegen of angstig zijn. Spellen en oefeningen waarbij positieve bekrachtiging betrokken is, zoals het vinden van snoepjes of het leren van trucjes, kunnen helpen het zelfvertrouwen van uw Kaninchen Teckel op te bouwen.

 • Jachttraining: Kaninchen Teckels worden gefokt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen. Jachttraining kan een geweldige manier zijn om uw Kaninchen Teckel mentale en fysieke stimulatie te geven. Het is belangrijk om trainingsmethoden met positieve versterking te gebruiken en ervoor te zorgen dat uw Kaninchen Teckel tijdens de training geen dieren schaadt.

Samenvattend zijn elementaire gehoorzaamheidstraining, socialisatie, zindelijkheidstraining, oefeningen voor het opbouwen van zelfvertrouwen en jachttraining allemaal belangrijke aspecten van de training voor Kaninchen Teckels. Trainingsmethoden voor positieve versterking zijn effectief voor het trainen van Kaninchen Teckels, en socialisatie en blootstelling aan nieuwe ervaringen kunnen helpen hun zelfvertrouwen op te bouwen.


Verzorging

 • Vachtverzorging: De Kaninchen Teckel heeft een korte, blije vacht die weinig verzorging nodig heeft. Het is voldoende om de vacht van de Kaninchen Teckel regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen.

 • Tandverzorging: Teckels hebben vrij snel te lijden onder een slecht gebit en daarom dienen tanden en kiezen goed schoongehouden te worden. Het is aan te raden om de tanden van de Kaninchen Teckel regelmatig te poetsen om tandplak en tandsteen te voorkomen.

 • Voeding en dieet: Het is belangrijk om de Kaninchen Teckel te voeden met hoogwaardige voeding die speciaal is samengesteld voor kleine hondenrassen. Kies bij voorkeur voor graanvrij voer, omdat granen vaak als goedkope opvulling worden gebruikt en weinig tot geen voedingswaarde hebben voor je hond. Het is aan te raden om de voeding van een Kaninchen Teckel af te stemmen op zijn leeftijd, gewicht, en activiteitsniveau.

 • Beweging: De Kaninchen Teckel is een actieve hond die dagelijkse beweging nodig heeft. Ze hebben geen grote tuin nodig, maar moeten wel dagelijks worden uitgelaten. Korte wandelingen en speelsessies in huis zijn voldoende voor deze hond.

 • Gebitsverzorging: Het is belangrijk om de tanden van een Kaninchen Teckel regelmatig te poetsen om tandplak en tandsteen te voorkomen. Gebruik een tandenborstel en tandpasta die speciaal zijn ontworpen voor honden1.

 • Algemene verzorging: De Kaninchen Teckel heeft weinig verzorging nodig. Het is voldoende om de vacht meerdere te borstelen en de hond regelmatig uit te laten. Het is belangrijk om de hond te voorzien van voldoende beweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen.

FAQ Veelgestelde vragen


Wat is een Kaninchen Teckel?

Een Kaninchen Teckel is de kleinste variant van het teckelras. Ze hebben een borstomtrek van 30 centimeter of minder, en worden door de World Canine Federation geclassificeerd als elke teckel die minder dan 3,5 kg weegt en een borstomvang heeft van 30 centimeter of minder.


Wat is de verzorgingsvereiste voor een Kaninchen Teckel?

De Kaninchen Teckel heeft een korte, gladde vacht die weinig verzorging vereist. Het is voldoende om de vacht van de Kaninchen Teckel wekelijks te borstelen om losse haren te verwijderen

Welke hondentraining heeft een Kaninchen Teckel nodig?

De Kaninchen Teckel is een actieve hond die dagelijkse beweging nodig heeft. Korte wandelingen en speelsessies in huis zijn voor dit ras voldoende. Trainingsmethoden voor positieve versterking zijn effectief voor het trainen van Kaninchen Teckels, socialisatie en blootstelling aan nieuwe ervaringen kunnen angst en agressie helpen voorkomen.


Wat is de levensduur van een Kaninchen Teckel?

De gemiddelde levensduur van een Kaninchen Teckel is 12-14 jaar.


Wat is de voedingsbehoefte voor een Kaninchen Teckel?

Het is belangrijk om de Kaninchen Teckel te voeren met hoogwaardige voeding die speciaal is samengesteld voor kleine hondenrassen. Het is aan te raden om graanvrije voeding te kiezen, omdat granen vaak als goedkope vulstof worden gebruikt en weinig tot geen voedingswaarde hebben voor uw hond. Het is ook belangrijk om het dieet van de Kaninchen Teckel aan te passen op basis van hun leeftijd, gewicht en activiteitenniveau


Conclusie


De Kaninchen Teckel is de kleinste variant van het teckelras. Ze hebben een korte, gladde vacht die weinig verzorging vereist. De Kaninchen Teckel is een actieve hond die dagelijkse lichaamsbeweging vereist, en trainingsmethoden voor positieve versterking zijn effectief voor training. De gemiddelde levensduur van een Kaninchen Teckel is 12-14 jaar, en het is belangrijk om ze te voeden met voedsel van hoge kwaliteit dat speciaal is samengesteld voor kleine hondenrassen.
147 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page