top of page

Lichaamstaal hond oren

De lichaamstaal van honden: Wat hun oren zeggenDe oren van een hond zijn een belangrijk onderdeel van hun lichaamstaal. Door te letten op de stand van de oren kun je veel informatie krijgen over hoe de hond zich voelt en wat hij of zij van plan is.


Ontspannen oren:


Als de oren van de hond ontspannen zijn en rechtop staan, betekent dit dat de hond alert en nieuwsgierig is. Dit is een teken dat de hond zich comfortabel voelt in zijn omgeving.


Hangende oren:


Als de oren van de hond naar beneden hangen, kan dit betekenen dat de hond zich onzeker of angstig voelt. Dit kan ook een teken zijn dat de hond zich niet lekker voelt of pijn heeft.


Oren naar achteren:


Als de oren van de hond plat tegen zijn hoofd liggen, betekent dit vaak dat de hond zich bedreigd voelt of onzeker is. Dit kan een teken zijn dat de hond zich wil terugtrekken uit een situatie.


Oren naar voren:


Als de oren van de hond naar voren staan en de hond alert lijkt, kan dit betekenen dat de hond geïnteresseerd is in iets in zijn omgeving of op zoek is naar iets.Het is belangrijk om op te merken dat de lichaamstaal van honden complex kan zijn en dat het belangrijk is om het geheel van hun lichaamstaal te observeren om een vollediger beeld te krijgen van hun emoties en bedoelingen.


Als je twijfelt over de lichaamstaal van een hond, is het altijd het beste om contact te maken met een professionele hondentrainer of gedragstherapeut.


Wilt u meer weten over lichaamstaal hond oren, wij van Hondentrainingen helpen u graag.
32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page