top of page

Mijn pup wil niet wandelen

Bijgewerkt op: 22 apr.

Mijn pup wil niet wandelen


Mijn pup wil niet wandelen. Als je puppy niet wil wandelen, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen om hem te motiveren:

  1. Maak de wandeling aantrekkelijker: Neem wat speelgoed mee, biedt wat lekkere traktaties aan tijdens de wandeling of laat hem kennis maken met andere honden. Zorg ervoor dat de omgeving veilig is, zodat je pup zich op zijn gemak voelt.

  2. Houd de wandeling kort: Als je puppy nog jong is, heeft hij misschien niet veel uithoudingsvermogen. Maak de wandelingen korter en vaker, zodat hij kan wennen aan het ritme en de beweging.

  3. Zorg voor voldoende rust: Zorg ervoor dat je pup voldoende rust krijgt tussen de wandelingen door. Pups hebben veel slaap nodig om te groeien en zich te ontwikkelen, dus zorg ervoor dat ze genoeg tijd hebben om te slapen.

  4. Beloon goed gedrag: Als je pup goed gedrag vertoont tijdens de wandeling, beloon hem dan met complimentjes en traktaties. Op deze manier moedig je hem aan om zich goed te gedragen en te blijven wandelen.

Als je puppy nog steeds niet wil wandelen, neem dan contact op met een dierenarts om eventuele medische oorzaken uit te sluiten. Het kan zijn dat er iets aan de hand is wat de wandeling ongemakkelijk of pijnlijk maakt voor je pup.


Mijn pup wil niet wandelen

Wat moet je doen als je pup niet wilt lopen


Als je pup niet wil lopen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen:

  1. Controleer of er geen medische problemen zijn: Als je pup niet wil lopen, kan dit te maken hebben met medische problemen zoals pijn, koorts of misselijkheid. Neem contact op met een dierenarts om eventuele medische oorzaken uit te sluiten.

  2. Zorg voor een comfortabele omgeving: Pups kunnen angstig zijn voor nieuwe omgevingen, geluiden en geuren. Zorg ervoor dat de omgeving veilig en comfortabel is en dat je pup zich op zijn gemak voelt.

  3. Maak de wandeling aantrekkelijker: Neem wat speelgoed mee, biedt wat lekkere traktaties aan tijdens de wandeling of laat hem kennis maken met andere honden. Zorg ervoor dat de omgeving veilig is, zodat je pup zich op zijn gemak voelt.

  4. Houd de wandelingen kort: Als je pup nog jong is, heeft hij misschien niet veel uithoudingsvermogen. Maak de wandelingen korter en vaker, zodat hij kan wennen aan het ritme en de beweging.

  5. Beloon goed gedrag: Als je pup goed gedrag vertoont tijdens de wandeling, beloon hem dan met complimentjes en traktaties. Op deze manier moedig je hem aan om zich goed te gedragen en te blijven wandelen.

  6. Geef het tijd: Het kan zijn dat je pup gewoon tijd nodig heeft om te wennen aan het wandelen. Geef hem de tijd en