top of page

Puppy cursus: het belang van trainen van je beste maatje

Bijgewerkt op: 14 okt. 2023

Puppy cursus: De ultieme handleiding voor de opvoeding van uw pup


Heeft u een nieuwe pup, dan begrijpt u hoe belangrijk het is om uw puppy op te voeden en te trainen. Hondentrainingen kan u helpen om uw puppy op te voeden en te socialiseren en te trainen. Tenslotte wil iedereen toch het beste voor zijn pup of hond.


Puppy cursus


Waarom is een puppy cursus belangrijk?


Een puppy cursus is belangrijk omdat het u kan helpen om uw puppy te socialiseren en te trainen. Het kan ook helpen bij ongewenst gedrag of gedrag wat u nog niet begrijpt van uw puppy. Voorbeelden die u kunt tegen komen met uw puppy; mijn pup bijt, zindelijkheidstraining, opspringen, bench training, lichaamstaal hond. Daarnaast kan een puppy cursus u helpen om een ​​sterke band met uw puppy te bouwen.


Wat houdt een puppy cursus in?


Een puppy cursus is een hondentraining die speciaal is ontwikkeld voor jonge honden. Het doel van een puppy cursus is om uw puppy te socialiseren, te trainen en te leren hoe uw puppy samen kan leven met andere honden en mensen.



puppy cursus

Wat moet ik meenemen naar de puppy cursus?


* Een halsband of tuig en een hondenriem

* Beloningsbrokjes

* Poep zakje

* Gezelligheid

* Favoriete hondenspeeltje van je pup


puppy cursus

Wanneer kunt u beginnen met een puppy cursus?


De beste leeftijd om met uw puppy een puppy cursus te volgen is als uw puppy tussen de 8 en 16 weken oud is. Dit is de beste leeftijd voor uw puppy omdat ze zo leergierig en gemakkelijker te trainen zijn. Ook is het belangrijk om uw puppy goed te socialiseren.


Verschillende soorten puppy cursussen


Training puppy socialisatie voor pups vanaf 8 weken


Uw pup doorloopt vanaf zijn geboorte tot aan volwassenheid een aantal fases. De fase waarin hij nu zit is de primaire socialisatiefase. In deze fase wordt de basis gelegd voor het gedrag dat uw hond plezierig gaat vinden om ook op latere leeftijd te vertonen.


Dat gedrag wat hij plezierig vindt, hoeft helemaal niet overeen te komen met wat u plezierig vind. Grofweg kunnen we zeggen dat gedrag wordt bepaald, onder invloed van wat er plaatsvindt in de omgeving, door de aanleg om bepaald gedrag te vertonen en de eerdere ervaringen die de hond in soortgelijke situaties heeft opgedaan.


Hoe ouder de hond wordt, hoe meer de eerdere ervaringen een stempel zullen drukken op het gedrag dat de hond gaat vertonen.


Om deze reden is het dus van essentieel belang dat uw pup, nu hij vaak eerste ervaringen opdoet, dat gedrag gaat vertonen dat later voor zowel hem als u plezierig gaan worden. Hij moet dat echter wel leren en u kunt hier als eigenaar een enorm belangrijke invloed op hebben.


Daarom kunt u met uw pup vanaf de leeftijd van acht weken terecht op onze puppy socialisatie training. U wordt hier professioneel begeleid in het vormen van het gedrag van uw pup in allerlei verschillende situaties.


Er wordt geleerd hoe u invloed kunt uitoefenen op uw pup, wat u moet doen als uw pup onverhoopt toch ongewenst gedrag gaat vertonen en waar u nu allemaal al op kunt letten om van uw pup die kameraad te maken die u nu voor ogen hebt.


Het is bij de puppy socialisatie training niet de bedoeling dat uw pup uitgebreid in aanraking komt met uitwerpselen van andere honden. Er wordt geoefend op een schone vloer en als u een keer de stad ingaat worden honden uitlaatplaatsen gemeden. De kans op besmetting wordt hierdoor geminimaliseerd, de kans op een fijne hond als hij volwassen is, gemaximaliseerd.


Wij zien u graag met uw pup op onze puppy socialisatie training.


puppy cursus

Puppy cursus bij Hondentrainingen


Een pup in huis halen is een leuke en spannende ervaring. U wilt natuurlijk dat uw pup gezond en gelukkig opgroeit. Een belangrijke stap in dit proces is het volgen van een puppy cursus. In deze cursus bij Hondentrainingen leert u uw pup op een positieve manier op te voeden en te trainen. En waarom het volgen van een puppy cursus zo belangrijk is en wat u kunt verwachten van onze trainingen.


Onze puppy cursus is geschikt voor elke hond of puppy. Bij de puppy cursus zijn de pups vanaf 11 a 12 weken al meer dan welkom, maar ook oudere honden, ook vechthonden mogen bij ons trainen, honden uit een asiel, honden komend uit het buitenland.


Met de puppy cursus legt u een gedegen basis voor uw puppy of hond. De Puppy Cursus is tevens zeer geschikt voor honden die nooit eerder een hondentraining hebben gevolgd. Asielhonden of herplaatsing hond zijn bij ons dan ook meer dan welkom.


Tijdens de puppy cursus wordt in kleine groepjes getraind, zodat voldoende aandacht voor iedere pup en eigenaar bestaat. Het meest belangrijke uitgangspunt is dat de coach (en gezin) en de pup/hond samen een goede relatie opbouwen en mede daardoor veel plezier aan elkaar beleven!


In de puppy cursus leert uw pup op een positieve en hond vriendelijke manier gehoorzamen. Elke twee weken start er een nieuwe puppy cursus; u kunt dus altijd direct inschrijven! Wij hebben ook een E-boek geschreven voor pups.


puppy cursus

Bij Hondentrainingen leert u op de puppy cursus:


* U leert de lichaamstaal van uw hond lezen

* Hoe herken ik de stresssignalen bij mijn puppy

* Wat kan ik eraan doen als mijn puppy opspringt

* Waarom bijt mijn puppy

* Mijn hond trekt aan de lijn

* Socialiseren met andere honden en voorwerpen

* Hier komen als u uw hond roept dat hij gelijk bij u komt

* Spelen met andere honden en pups

* Zindelijkheidstraining van mijn puppy

* Bench training puppy

* Verlatingsangst hond


puppy cursus

Welke commando's leert mijn puppy op de puppy cursus


Bij Hondentrainingen leren wij u en uw puppy diverse commando's aan:

  • "Aandacht en focus van uw hond krijgen"

  • "Wandelen zonder trekken"

  • "Hier komen" als u de hond roept ook gelijk bij u komt

  • "Zit"

  • "Lig"

  • "Staan"

  • "Nee"

  • "Zit en blijf"

  • "Af en blijf"

  • "Staan en blijf"

  • "NEE" als uw hond iets doet wat u als niet prettig ervaart is de Nee oefening erg praktisch

  • "Spelen"

  • "Leren apporteren en het loslaten van speeltjes of andere voorwerpen"

  • "Aanraking komen met andere honden en spelen en uitleg van gedrag"

  • "Plaats sturen, mandje of eventueel bench"

En nog veel meer Hondentrainingen richt zich op de praktijk en waar u als eigenaar met uw puppy tegen kunt komen. Wij trainen op een positieve manier en kijken echt naar de combinatie hond/pup en eigenaar.


puppy cursus

Positieve bekrachtiging (Wij trainen op een positieve manier)


Er zijn verschillende soorten puppy training, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Positieve bekrachtiging is een van de meest populaire methoden, omdat het gaat om het belonen van uw puppy voor goed gedrag in plaats van hem te straffen voor slecht gedrag.


Clickertraining


Clickertraining is een andere populaire methode waarbij een clicker wordt gebruikt om goed gedrag te markeren en uw puppy te belonen met iets lekkers. Niet iedere pup of hond kan de clicker methode aan dit doordat het geluid van de clicker soms erg hard over kan komen bij de hond. Wilt u wel de hond clickeren zorg dan altijd voor hulp van een professionele hondentrainer.


Gedrag en Gehoorzaamheidstraining


Een gehoorzaamheidscursus is een cursus waarbij uw puppy leert om basiscommando's, zoals "zit" en "blijf", op te volgen. Deze Hondentraining richt zich op het opvoeden van uw puppy tot een gehoorzame en goed gemanierde hond.


Groepstraining of privé training puppy


Groepstraining puppy:

Dit hangt helemaal af wat u persoonlijke voorkeur heeft en behoeften. Bij groepstraining komt u puppy in aanraking met andere pups en mensen. En is er een groepsinteractie met andere puppy's.


Privé training puppy:

Prive training is meer een training die op maat gemaakt zijn voor de individuele behoeften van pup en eigenaar. Om specifieke trainingen of gedrag of bepaalde wensen aan te leren kunt u prive training puppy altijd overwegen. Of een combinatie van zowel

groeps- of privétraining is mogelijk.



puppy cursus

Ik wil graag de hondentaal van mijn puppy leren begrijpen?


Om uw puppy beter te begrijpen is het belangrijk om te weten dat iedere puppy een eigen karakter heeft. En ook elke pup of elke hondenras vraagt weer om een andere methode of aanpak. En dat is ook het leukste van onze puppy cursus elke week leren wij de puppy weer nieuwe dingen aan. En ook hoe u als eigenaar het beste kunt doen voor uw puppy.



puppy cursus

Conclusie:


Hondentrainingen besteed veel aandacht aan de puppy cursus. De groepen zijn klein en er wordt echt gekeken naar de combinatie van puppy en eigenaar. Op de puppy cursus trainen wij op een positieve manier waar iedereen plezier aan beleefd. Iedere hondenras is dan ook meer dan welkom bij ons. Begin met 8 weken te trainen met uw puppy want dat is de mooiste fase van uw pup om Hondentraining te volgen en te leren.


FAQ (Veelgestelde vragen over puppy cursus)


Wanneer kan ik het beste beginnen met de puppy cursus?

De beste tijd om met de puppy cursus te beginnen is tussen de 8 en 16 weken oud. Dit is de mooiste periode voor uw puppy om alles goed te leren en socialiseren.


Hoe lang duurt de puppy cursus?

Een puppy cursus duurt bij ons 6 weken en daarna kunt u door naar een vervolgtraining bij Hondentrainingen.


Wat moet ik meenemen naar de puppy cursus?

Een goed humor, de pup en een korte lijn, tuig of halsband mag allebei.


Hebben jullie lange wachtlijsten voor de puppy cursus?

Nee wij starten elke twee weken een nieuwe puppy cursus


Hoe lang geven jullie al puppy cursussen?

Wij trainen op een positieve manier en hebben al 18 jaar ervaring en zijn een begrip op het gebied van Hondentrainingen.



134 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page