top of page

Puppy training - Puppy opvoeden

Puppy training - Puppy opvoeden: Leidraad naar een Gelukkige Hond. Gefeliciteerd met je nieuwe puppy! Nu begint het echte avontuur: het opvoeden van je pup. Een goed opgevoede hond is niet alleen fijn voor jou, maar zorgt er ook voor dat je hond zich prettig voelt en overal welkom is. En uiteraard een maatje voor het leven!


drie mooie puppy's
Puppy training - puppy opvoeden

De voordelen van puppy training - puppy opvoeden:


 • Vermindert ongewenst gedrag: Door positieve bekrachtiging kunt u uw puppy gewenst gedrag leren, zoals zindelijkheidstraining, basiscommando's (zit, blijf, kom) en netjes aan de lijn lopen. Dit vermindert stress voor zowel u als uw pup.

 • Verbetert de communicatie: Door hondentraining ontstaat er een gemeenschappelijke taal tussen u en uw puppy.

 • Sterkere band: De positieve interacties tijdens de training versterken de band die u deelt met uw puppy, waardoor vertrouwen en respect ontstaat.

 • Socialisatie: Een goede socialisatie stelt uw puppy op een positieve manier bloot aan nieuwe mensen, plaatsen, bezienswaardigheden en geluiden. Dit helpt hen zich goed aan te passen en zich op hun gemak te voelen in verschillende situaties.

 • Mentale stimulatie: Training biedt mentale oefening voor uw puppy, waardoor hij verveling en destructief gedrag tegengaat.


Wanneer met mijn pup naar puppy training:


 • Het juiste moment om te beginnen: De puppy training moeten beginnen zodra u uw puppy mee naar huis neemt, meestal rond de leeftijd van 8-12 weken. Op deze leeftijd willen puppy’s graag leren en socialiseren. En met 8 weken is het mooiste leermoment voor de pup.

 • Houd het positief: gebruik positieve bekrachtigingsmethoden zoals snoepjes, complimenten en aaien om goed gedrag te belonen. Straffen heeft geen zin en kan de band met uw pup beschadigen.

 • Korte en consistente sessies: Korte, frequente trainingssessies (5-10 minuten) zijn effectiever dan lange, langdurige trainingssessies. Streef naar meerdere sessies gedurende de dag.

 • Geduld en consistentie: Houd er rekening mee dat puppy's een korte aandachtsspanne hebben en zich nog steeds ontwikkelen. Wees geduldig, consistent en positief tijdens de training.


puppy wat ligt
puppy opvoeden - puppy training

Wat moet een puppy leren?


Basiscommando's: Leer je pup basiscommando's zoals "zit," "blijf," "kom," "liggen" en "los." Dit zorgt voor betere communicatie en helpt ongewenst gedrag te voorkomen.


Zindelijk maken: Huisregels zijn essentieel. Breng je pup regelmatig naar buiten, zeker na het eten, spelen en slapen. Beloon hem uitbundig wanneer hij zijn behoefte buiten doet. Een bench kan helpen met zindelijk maken door je pup een vertrouwde plek te bieden.


Socialisatie: Laat je puppy vanaf jonge leeftijd wennen aan verschillende mensen, dieren, geluiden en omgevingen. Puppy cursussen zijn hier perfect voor. Zo voorkom je angstig of agressief gedrag later.


Bijtgedrag: Puppy's ontdekken de wereld met hun mond. Geef je pup genoeg kauwspeeltje en corrigeer bijten zachtjes door een speeltje aan te bieden.


Vertrekangst aanpakken: Wenk aan alleen zijn door je pup geleidelijk te wennen aan korte periodes alleen in de bench of kamer te zijn. Beloon hem bij terugkomst rustig.


Geduld en plezier: Puppy training vraagt tijd en geduld. Blijf positief en maak het leuk! Gebruik stemvariaties, speel spelletjes en zorg dat je pup gemotiveerd blijft.


Hulpmiddelen: Overweeg een puppy cursus te volgen. Hier leer je van professionals en kun je ervaringen uitwisselen met andere puppy-eigenaren.


FAQ - Veelgestelde vragen: Puppy training


Aan de slag:

 • Wanneer moet ik beginnen met het trainen van mijn puppy? Idealiter zou de puppy training moeten beginnen zodra u uw puppy mee naar huis neemt, meestal rond de leeftijd van 8-12 weken.

 • Op welk soort training moet ik me concentreren? Concentreer u op essentiële gebieden zoals inbraak, basiscommando's (zit, blijf, kom), aan de lijn lopen en socialisatie.

 • Positieve versus op straf gebaseerde training? Gebruik positieve bekrachtigings methode zoals snoepjes, complimenten en aaien om goed gedrag te belonen. Straffen heeft geen zin en kan de band met uw pup beschadigen.


Trainingstips:


 • Houd het kort en consistent: Korte, frequente trainingssessies (5-10 minuten) zijn effectiever dan lange. Streef naar meerdere sessies per dag.

 • Geduld is de sleutel: puppy's hebben een korte aandachtsspanne en zijn nog steeds in ontwikkeling. Wees geduldig, consistent en positief tijdens de training.

 • Maak het leuk! Gebruik een vrolijke stem, gebruik spelletjes en houd uw puppy gemotiveerd met snoepjes en complimenten.Veel plezier met het opvoeden van je pup! Met de juiste aanpak geniet je straks van een lieve, gehoorzame hond.
63 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page