top of page

Puppy bijten afleren

Bijgewerkt op: 22 apr.

Puppy bijten afleren


Puppy bijten afleren als je een puppy hebt, is het normaal dat hij af en toe in dingen bijt. Maar als het bijten uit de hand loopt, kan het een serieus probleem worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het bijten bij pups af te leren.


Hier zijn enkele tips: Puppy bijten afleren:

  1. Bied alternatieven aan: Zorg ervoor dat je puppy genoeg speelgoed heeft om op te kauwen en te bijten. Als hij begint te bijten, leid hem dan af met een speeltje. Geef hem bijvoorbeeld een kauw staafje of een rubberen speeltje.

  2. Gebruik een afleiding: Als je puppy je begint te bijten, kun je hem afleiden door iets in zijn gezichtsveld te bewegen, zoals een speeltje of een snoepje. Hierdoor zal hij zijn aandacht richten op het nieuwe object in plaats van op je hand of voet.

  3. Negeer hem: Als je puppy bijt, kan je ook proberen hem te negeren. Als hij merkt dat zijn bijten geen reactie oplevert, zal hij waarschijnlijk ophouden met bijten. Loop gewoon weg en negeer hem en blijf weg totdat hij kalmeert.

  4. Maak een scherp geluid: Als je puppy in je hand of voet bijt, kun je een scherp geluid maken, zoals "au!" of "nee!". Dit kan hem laten schrikken en hem leren dat bijten niet acceptabel is.

  5. Gebruik positieve bekrachtiging: Wanneer je pup niet bijt, geef hem dan een compliment of beloon hem met een snoepje. Dit zal hem aanmoedigen om op deze manier door te gaan en zal zijn bijtgedrag verminderen.

  6. Houd het leuk: Vergeet niet om het leuk te houden voor je puppy. Gebruik positieve versterking, zoals complimentjes en lekkere traktaties, om je pup te belonen wanneer hij goed gedrag vertoont. Zorg ervoor dat je puppy niet te gestrest raakt tijdens het leerproces.

Door deze tips te volgen, kun je het bijtgedrag van je puppy verminderen en ervoor zorgen dat hij een gelukkige en goed opgevoede hond wordt. Onthoud dat hondentraining tijd en geduld vergt, dus geef niet op als het niet meteen lukt. Met wat oefening en doorzettingsvermogen zul je zeker succesvol zijn!


Hondentrainingen helpt u graag met afleren bijtgedrag puppy!

Puppy bijten afleren

Mijn puppy bijt waarom?


Het bijten van een puppy is een natuurlijk gedrag, vooral tijdens de tandjesperiode wanneer ze kauwen om de pijn te verlichten. Als uw puppy blijft bijten, kan het ook een teken zijn van verveling, opwinding, angst of territoriaal gedrag.