top of page

Puppy bijt tot bloedens aan toe

Bijgewerkt op: 27 apr.

Puppy bijt tot bloedens aan toe


Een puppy bijt tot bloedens aan toe. Kan een frustrerende en zorgelijke situatie zijn voor hondeneigenaren. Het is belangrijk om te begrijpen dat puppy's bijten als onderdeel van hun leerproces en om de wereld om hen heen te ontdekken. Echter, als dit gedrag niet wordt gecorrigeerd, kan het leiden tot ernstige problemen in de toekomst.

Puppy bijt tot bloedens toe

Waarom een puppy bijt?

Waarom een puppy bijt? Puppy's bijten vaak omdat ze hun omgeving verkennen en hun tanden willen gebruiken om dingen te onderzoeken en te spelen. Ze kunnen ook bijten uit angst of frustratie, of als een manier om aandacht te vragen.


Daarnaast kan het zijn dat puppy's bijten als onderdeel van het proces van tandjes krijgen. Het is belangrijk om uw puppy te leren wat wel en niet acceptabel gedrag is door middel van training en sociale interactie.


Als uw puppy bijt, kunt u dit gedrag ontmoedigen door een stevig 'nee' te zeggen en uw hand of lichaam weg te trekken. U kunt ook speelgoed en kluiven aanbieden om uw puppy te helpen bij het verkennen en spelen zonder te bijten.


Puppy bijt tot bloedens toe

Bijtgedrag puppy's

Bijtgedrag bij puppy's is e