top of page

Therapiehond bij PTSS: Hoe een viervoeter kan helpen bij het behandelen van PTSS-symptomen

Therapiehond bij PTSS


In deze moderne tijd hebben veel mensen te maken met de gevolgen van PTSS, een mentale aandoening die wordt veroorzaakt door blootstelling aan een traumatische gebeurtenis. Traditionele behandelingen, zoals medicijnen en psychotherapie, zijn niet altijd effectief.


Gelukkig hebben wetenschappers ontdekt dat therapiehonden kunnen helpen bij het behandelen van PTSS-symptomen. In dit artikel zullen we de effectiviteit van therapiehonden bij PTSS bespreken, evenals de geschiedenis van therapiehonden, de verschillende soorten therapiehonden en hoe ze getraind worden.


We zullen ook de voordelen van het hebben van een therapiehond bij PTSS bespreken, en hoe men een geschikte therapiehond kan vinden en voor de hond kan zorgen. Ons doel is om mensen te informeren over de voordelen van het gebruik van therapiehonden bij PTSS en hoe deze viervoeters een waardevolle aanvulling kunnen zijn op traditionele behandelingen.

Therapiehond bij PTSS

Wat is PTSS?


Definitie van PTSS Oorzaken van PTSS Symptomen van PTSS

PTSS staat voor posttraumatische stressstoornis en is een mentale aandoening die wordt veroorzaakt door blootstelling aan een traumatische gebeurtenis. Deze gebeurtenis kan variëren van een ernstig ongeluk of geweldsmisdrijf tot militaire gevechtsacties of natuurrampen. Mensen die PTSS ontwikkelen, kunnen last hebben van aanhoudende angst, stress en vermijdingsgedrag.

De oorzaken van PTSS


Zijn vaak traumatische ervaringen, zoals oorlog, seksueel geweld, ernstige ongelukken, of ernstige ziektes. Deze ervaringen kunnen de manier waarop de hersenen omgaan met stress en angst veranderen, waardoor mensen met PTSS hyper alert en angstig blijven, zelfs als er geen direct gevaar is.