top of page

Waarom vindt mijn volwassen hond een puppy niet leuk?

Waarom vindt mijn volwassen hond een puppy niet leuk?


Een volwassen hond die een puppy niet leuk vindt, kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat de volwassen hond niet gewend is aan de aanwezigheid van andere honden, of dat hij zich bedreigd voelt door de aanwezigheid van de pup. Ook kan het zijn dat de volwassen hond niet goed gesocialiseerd is, of dat hij een slechte ervaring heeft gehad met andere honden.


Als eigenaar is het belangrijk om de interactie tussen de volwassen hond en de pup nauwlettend in de gaten te houden. Zorg dat de pup en de volwassen hond elkaar rustig kunnen ontmoeten, onder toezicht van de eigenaar.

Het kan ook helpen om de volwassen hond extra aandacht en tijd te geven, zodat hij zich niet buitengesloten voelt.


Indien het gedrag van de volwassen hond niet verbetert, kan het verstandig zijn om professionele hulp van een gedragstherapeut voor honden in te schakelen.Waarom vindt mijn volwassen hond een puppy niet leuk?

Mijn volwassen hond kijkt niet naar de pup om


Wanneer een volwassen hond kennismaakt met een pup, is het belangrijk om hier rustig en geduldig mee om te gaan. De volwassen hond kan in eerste instantie wat terughoudend of zelfs afwijzend reageren op de pup.


Het is belangrijk om de honden rustig aan elkaar te laten wennen en ze niet te dwingen om bij elkaar te zijn.


Een goede manier om de honden aan elkaar te laten wennen, is om ze in aparte ruimtes te houden en ze geleidelijk aan elkaars geur te laten wennen. Zodra de volwassen hond nieuwsgierig begint te worden naar de pup, kan je ze onder toezicht bij elkaar laten komen.


Zorg ervoor dat de pup altijd een veilige plek heeft om naartoe te gaan, bijvoorbeeld een bench of een aparte kamer, mocht de volwassen hond te ruw spelen of te dominant zijn.


Het is ook belangrijk om de volwassen hond geen jaloers gedrag te laten vertonen tegenover de pup. Zorg ervoor dat de volwassen hond nog steeds de nodige aandacht en tijd krijgt en dat de pup niet alle aandacht krijgt.


Blijf altijd alert op hun interacties en grijp in als het nodig is. Als de volwassen hond agressief blijft naar de pup, is het belangrijk om professionele hulp in te schakelen om het gedrag te beoordelen en te corrigeren.Waarom vindt mijn volwassen hond een puppy niet leuk?

Mijn hond speelt te ruig met mijn puppy, wat kan ik doen?


Als je hond te ruig speelt met de pup, is het belangrijk om dit gedrag te corrigeren om te voorkomen dat de pup gewond raakt of bang wordt.


Je kunt het volgende proberen:

  1. Begeleid het spelen: Laat je hond niet alleen met de pup spelen. Houd toezicht en onderbreek het spel als het te ruw wordt. Geef je hond vervolgens een time-out om hem te kalmeren.

  2. Speelgoed: Geef je hond zijn eigen speelgoed om mee te spelen, zodat hij niet op de pup hoeft te kauwen of te bijten.

  3. Training: Train je hond om op commando te stoppen met spelen. Leer hem bijvoorbeeld het commando "genoeg" of "stop" zodat je hem kunt stoppen als hij te ruw speelt.

  4. Apart spelen: Laat de hond en de pup afzonderlijk van elkaar spelen. Laat de hond bijvoorbeeld in een andere kamer spelen terwijl de pup in de woonkamer speelt.

Het is belangrijk om consequent te zijn in het corrigeren van het gedrag van je hond. Beloon hem als hij goed speelt en wees consistent in het corrigeren van zijn gedrag als hij te ruw speelt met de pup. Zo zal hij leren wat wel en niet acceptabel gedrag is.Waarom vindt mijn volwassen hond een puppy niet leuk?


Veelgestelde vragen: Waarom vindt mijn volwassen hond een puppy niet leuk?


Antwoord:


Het is niet ongebruikelijk dat een volwassen hond een puppy niet leuk vindt, vooral als de puppy nieuw is in huis. Dit kan verschillende redenen hebben.


Ten eerste kunnen volwassen honden geïrriteerd raken door het speelse en energieke gedrag van een puppy. Puppies hebben de neiging om veel te springen, te bijten en te knabbelen, wat kan leiden tot frustratie bij een oudere hond die liever rustiger wil zijn.


Ten tweede kunnen oudere honden territoriaal zijn en hun ruimte willen beschermen tegen nieuwkomers. Een puppy kan worden gezien als een indringer en dit kan leiden tot agressie of dominantie gedrag.


Het is belangrijk om de honden te introduceren op een rustige en geleidelijke manier. Laat ze elkaar voorzichtig besnuffelen en onder toezicht spelen. Geef de oudere hond de mogelijkheid om zich terug te trekken als hij zich ongemakkelijk voelt.


Zorg er ook voor dat beide honden hun eigen ruimte hebben en hun eigen spullen, zoals speelgoed en voerbakken.


Als de oudere hond agressief blijft naar de puppy, is het belangrijk om professionele hulp in te schakelen van een dierenarts of gedragstherapeut. Zij kunnen helpen de situatie te evalueren en advies geven over hoe u uw honden het beste kunt laten wennen aan elkaar.Waarom vindt mijn volwassen hond een puppy niet leuk?

335 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page