top of page

Alaskan Malamute

De Alaskan Malamute is een van de oudste sledehondenrassen ter wereld, afkomstig van de Mahlemut-stam in Alaska. Hun voorouders bereikten waarschijnlijk duizenden jaren geleden Noord-Amerika en de regio Alaska door vanuit Siberië de Beringstraat over te steken


De Mahlemut-mensen gebruikten hun honden om op zeehonden te jagen, ijsberen bang te maken en zware lasten te trekken. Tijdens de goudkoorts aan het einde van de 19e eeuw was de vraag naar sledehonden zo groot dat veel goudzoekers hun sledehonden met andere rassen mengden, waardoor de rasechte Alaskan Malamute bijna uitgestorven was. Door hun geïsoleerde bestaan ​​bleven de honden van de Mahlemuts echter puur en werd het ras gered. Een paar decennia later stelde mevrouw Seeley de eerste standaard van het ras samen, en op basis van deze standaard is het ras officieel erkend door de AKC (American Kennel Club).


De Alaskan Malamute werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt om voorraden te vervoeren en als zoek- en reddingshonden te fungeren. Het zijn sterke, in plaats van snelle, sledehonden, en ze staan ​​bekend om hun kracht, energie, uithoudingsvermogen, onafhankelijkheid en intelligentie. Ze hebben regelmatige verzorging, lichaamsbeweging en goede voeding nodig om hun gezondheid en welzijn te behouden. Alaskan Malamutes zijn sociaal tegenover mensen, maar kunnen agressief zijn tegenover vreemde honden of dieren. Ze hebben een sterke wil en zijn onafhankelijk, dus ze hebben vanaf jonge leeftijd training met vaste hand nodig.hond met blauwe ogen
alaskan malamute

Wat zijn enkele unieke kenmerken van Alaskan Malamute?


De Alaskan Malamute is een groot en imposant ras dat bekend staat om zijn unieke kenmerken:

 1. Uiterlijk : Ze hebben een wolfachtig uiterlijk, met een staart die vaak over de rug gekruld is, een zeer dikke vacht, rechtopstaande oren en een wigvormige kop. Hun dubbele vacht biedt isolatie tegen temperaturen onder het vriespunt en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder grijstinten, zwart, wit en koper.

 2. Kracht en uithoudingsvermogen : gefokt voor zwaar sledetrekken en jagen, ze beschikken over grote kracht, energie en uithoudingsvermogen. Ze zijn ontworpen voor uithoudingsvermogen en blinken uit in verschillende hondensporten, van exterieur en gehoorzaamheid tot gewichttrekken, skijoring, backpacken en recreatief sleeën.

 3. Hoge prooidrift : Alaskan Malamutes hebben een hoge prooidrift, wat betekent dat ze van nature geneigd zijn om kleine dieren te achtervolgen en te doden. Het is belangrijk om ze langzaam en voorzichtig aan andere huisdieren te laten kennismaken.

 4. Temperament : Ze zijn karakteristiek loyaal en vriendelijk, waardoor ze goed met mensen kunnen omgaan. Ze kunnen echter onafhankelijk, manipulatief, eigenzinnig en dominant zijn, en vereisen een stevige en consistente training.

 5. Geschiedenis : De Alaskan Malamute is een van de oudste hondenrassen, met voorouders die waarschijnlijk duizenden jaren geleden Noord-Amerika en de regio Alaska bereikten door vanuit Siberië de Beringstraat over te steken. Ze hebben een trotse geschiedenis van werken en leven in extreem zware omstandigheden.

Kortom, de Alaskan Malamute is een uniek en oud ras dat bekend staat om zijn kracht, uithoudingsvermogen en loyaliteit, waardoor het zeer geschikt is voor diverse buitenactiviteiten en als werkhond. Hun onafhankelijke en wilskrachtige karakter vereist echter toegewijde training en zorg om ervoor te zorgen dat ze als metgezellen kunnen gedijen.prachtige hond
Alaskan Malamute

Wat zijn enkele veel voorkomende trainingsuitdagingen bij malamutes uit Alaska


Alaskan Malamutes staan ​​bekend om hun onafhankelijke en wilskrachtige karakter, wat training tot een uitdaging kan maken. Hier zijn enkele veelvoorkomende trainingsuitdagingen met Alaskan Malamutes:

 1. Dominantie : Alaskan Malamutes kunnen manipulatief, eigenzinnig, eigenzinnig en dominant zijn, wat betekent dat ze de baas willen zijn. Ze vereisen vanaf jonge leeftijd een stevige en consistente training

 2. Hoge energie : Alaskan Malamutes hebben veel energie en vereisen regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Zonder voldoende lichaamsbeweging en uitdagende dingen om te doen, kunnen ze onstuimig en verveeld raken, wat ze meestal uiten door chronisch gejank en destructief kauwen.

 3. Hoge prooidrift : Ze hebben een hoge prooidrift, wat betekent dat ze van nature geneigd zijn om kleine dieren te achtervolgen en te doden. Het is essentieel om ze langzaam en voorzichtig aan andere huisdieren te laten kennismaken

 4. Verveling : Verveling is misschien wel de grootste uitdaging bij het trainen van een Alaskan Malamute. Ze hebben boeiende activiteiten en frequente buitenavonturen nodig om destructief gedrag te voorkomen

 5. Ontsnappingsartiesten : Alaskan Malamutes zijn slimme ontsnappingsartiesten die over, onder of door hekken gaan op zoek naar avontuur. Poorten moeten sloten van de hoogste kwaliteit hebben

 6. Koppigheid : Alaskan Malamutes zijn een van de slimste rassen, maar hun intelligentie kan tot koppig gedrag leiden. Ze hebben de neiging om de dingen op hun manier te doen en hebben mogelijk meer structuur nodig dan de meeste rassen

Kortom, het trainen van een Alaskan Malamute vereist geduld, consistentie en een stevige hand. Het is belangrijk om ze regelmatig te laten bewegen, mentale stimulatie en boeiende activiteiten te bieden om verveling en destructief gedrag te voorkomen. Bovendien kunnen vroege socialisatie en training helpen hun onafhankelijke en wilskrachtige karakter te beheersen en ervoor te zorgen dat ze goed opgevoede en goed aangepaste metgezellen worden.


Verzorging Alaskan Malamute


De dikke dubbele vacht van Alaskan Malamutes vereist regelmatige verzorging om matten en klitten te voorkomen. Ze moeten meerdere keren per week worden geborsteld om losse haren te verwijderen en natuurlijke oliën te verdelen. De vacht moet ook af en toe worden getrimd om zijn vorm te behouden.


Levensduur


De gemiddelde levensduur van een Alaskan Malamute is 10 tot 13 jaar.hond met tong uit zijn bek
alaskan malamute

Conclusie:


De Alaskan Malamute is een opmerkelijk hondenras dat kracht, loyaliteit en zachtaardigheid combineert. Met de juiste zorg en hondentraining kunnen deze indrukwekkende honden geliefde metgezellen worden voor actieve gezinnen.


FAQ Veelgestelde vragen Alaskan Malamute


Hier zijn enkele veelgestelde vragen over de Alaskan Malamute:


 1. Wat is een Alaskan Malamute? De Alaskan Malamute is een groot en krachtig hondenras dat afkomstig is uit Alaska. Ze staan ​​bekend om hun dikke vacht, die isolatie biedt tegen temperaturen onder het vriespunt en verkrijgbaar is in verschillende kleuren, waaronder grijstinten, zwart, wit en koper. Malamutes zijn grote, robuuste honden, ontworpen voor uithoudingsvermogen, en ze beschikken over grote kracht, energie, uithoudingsvermogen, onafhankelijkheid en intelligentie.

 2. Wat is de geschiedenis van de Alaskan Malamute? De Alaskan Malamute is een van de oudste sledehondenrassen ter wereld, afkomstig van de Mahlemut-stam in Alaska. Hun voorouders bereikten waarschijnlijk duizenden jaren geleden Noord-Amerika en de regio Alaska door vanuit Siberië de Beringstraat over te steken. De Mahlemut-mensen gebruikten hun honden om op zeehonden te jagen, ijsberen bang te maken en zware lasten te trekken. Tijdens de goudkoorts aan het einde van de 19e eeuw was de vraag naar sledehonden zo groot dat veel goudzoekers hun sledehonden met andere rassen mengden, waardoor de rasechte Alaskan Malamute bijna uitgestorven was. Door hun geïsoleerde bestaan ​​bleven de honden van de Mahlemuts echter puur en werd het ras gered.

 3. Wat zijn enkele unieke kenmerken van Alaskan Malamutes? Alaskan Malamutes staan ​​bekend om hun wolfachtige uiterlijk, kracht, uithoudingsvermogen, loyaliteit en hoge prooidrift. Ze zijn karakteristiek onafhankelijk, manipulatief, eigenzinnig en dominant en vereisen een stevige en consistente training. Ze zijn ook intelligent en communiceren via suizende geluiden in plaats van te blaffen.

 4. Wat zijn enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij Alaskan Malamutes? Alaskan Malamutes zijn gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, artritis en het wobbler-syndroom, waarvoor regelmatige veterinaire controles en preventieve zorg nodig zijn.

 5. Wat zijn enkele veelvoorkomende trainingsuitdagingen bij Alaskan Malamutes? Alaskan Malamutes staan ​​bekend om hun onafhankelijke en wilskrachtige karakter, wat training tot een uitdaging kan maken. Veel voorkomende trainingsuitdagingen zijn onder meer dominantie, hoge energie, hoge prooidrift, verveling, neiging tot ontsnappingskunstenaars en koppigheid.

Kortom, de Alaskan Malamute is een uniek en oud ras dat bekend staat om zijn kracht, uithoudingsvermogen en loyaliteit, waardoor het zeer geschikt is voor diverse buitenactiviteiten en als werkhond.Hun onafhankelijke en wilskrachtige karakter vereist echter toegewijde hondentraining en zorg om ervoor te zorgen dat ze de ultieme match zijn.

43 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Cane Corso

Comments


bottom of page