top of page

Alles wat je moet weten over de Duitse herdershond

Alles wat je moet weten over de Duitse herdershond


Als je op zoek bent naar een loyale, intelligente en actieve hond, dan is de Duitse herdershond een uitstekende keuze. Deze ras heeft een grote geschiedenis en is tegenwoordig een van de populairste hondenrassen ter wereld. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van de Duitse herdershond, hun uiterlijk, persoonlijkheid, verzorging, training en gezondheid.


Geschiedenis van de Duitse herdershond

  • Oorsprong en ontwikkeling

  • De rol van Max von Stephanitz

  • Populariteit door de jaren heen

De Duitse herdershond is oorspronkelijk gefokt in Duitsland in de late 19e eeuw als een herdershond voor schapen. Het ras werd al snel populair vanwege hun intelligentie, kracht en werkethiek. Max von Stephanitz was de man die verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van de rasstandaard en het promoten van de Duitse herdershond als een veelzijdige hond voor politiewerk, militaire dienst, zoek- en reddingswerk en als gezelschapshond.Alles wat je moet weten over de Duitse herdershond

Uiterlijk en persoonlijkheid van de Duitse herdershond

  • Algemene kenmerken

  • Kleuren en vacht

  • Persoonlijkheid en temperament

De Duitse herdershond is een middelgrote tot grote hond met een atletische bouw en een rechte rug. Ze hebben typisch een dubbele vacht die kan variëren in kleur van zwart en bruin tot sabel. Hun persoonlijkheid wordt vaak omschreven als intelligent, loyaal en waakzaam, en ze zijn bekend om hun uitstekende trainbaarheid.


Verzorging van de Duitse herdershond