top of page

Alles wat je moet weten over de Engelse bulldog

Alles wat je moet weten over de Engelse bulldog


Als je op zoek bent naar een vriendelijke, loyale en knuffelige hond, dan is de Engelse bulldog misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze honden hebben een uniek uiterlijk en persoonlijkheid die hen onderscheiden van andere rassen.


In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de Engelse bulldog, inclusief hun geschiedenis, kenmerken, verzorging en veelgestelde vragen.


De geschiedenis van de Engelse Bulldog


In de loop van de tijd begon de populariteit van het stieren bijten af ​​te nemen en werd de Engelse bulldog in de eerste plaats een gezelschapshond. Het ras heeft de afgelopen jaren veel gezondheidsproblemen gehad als gevolg van overfokken, maar fokkers zijn nu bezig om deze problemen te verminderen.


In de loop van de tijd begon de populariteit van het stierenbijten af ​​te nemen en werd de Engelse bulldog in de eerste plaats een gezelschapshond. Het ras heeft de afgelopen jaren veel gezondheidsproblemen gehad als gevolg van overfokken, maar fokkers zijn nu bezig om deze problemen te verminderen.Alles wat je moet weten over de Engelse bulldog

Het uiterlijk van de Engelse bulldog


De Engelse bulldog heeft een uniek uiterlijk, met een gedrongen lichaam, korte poten en een brede kop. Ze hebben een plat gezicht en hangende wangen, waardoor ze een grappige uitdrukking hebben. Hun vacht is kort en kan variëren van wit tot gestroomd tot rood.

Het gewicht van een volwassen Engelse bulldog ligt tussen de 18 en 23 kg en de schofthoogte ligt tussen de 30 en 40 cm.