top of page

Alles wat je moet weten over de Engelse bulldog

Bijgewerkt op: 7 jun. 2023

Alles wat je moet weten over de Engelse bulldog


Als je op zoek bent naar een vriendelijke, loyale en knuffelige hond, dan is de Engelse bulldog misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze honden hebben een uniek uiterlijk en persoonlijkheid die hen onderscheiden van andere rassen.


In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de Engelse bulldog, inclusief hun geschiedenis, kenmerken, verzorging en veelgestelde vragen.


De geschiedenis van de Engelse Bulldog


In de loop van de tijd begon de populariteit van het stieren bijten af ​​te nemen en werd de Engelse bulldog in de eerste plaats een gezelschapshond. Het ras heeft de afgelopen jaren veel gezondheidsproblemen gehad als gevolg van overfokken, maar fokkers zijn nu bezig om deze problemen te verminderen.


In de loop van de tijd begon de populariteit van het stieren bijten af ​​te nemen en werd de Engelse bulldog in de eerste plaats een gezelschapshond. Het ras heeft de afgelopen jaren veel gezondheidsproblemen gehad als gevolg van overfokken, maar fokkers zijn nu bezig om deze problemen te verminderen.Alles wat je moet weten over de Engelse bulldog

Het uiterlijk van de Engelse bulldog


De Engelse bulldog heeft een uniek uiterlijk, met een gedrongen lichaam, korte poten en een brede kop. Ze hebben een plat gezicht en hangende wangen, waardoor ze een grappige uitdrukking hebben. Hun vacht is kort en kan variëren van wit tot gestroomd tot rood.

Het gewicht van een volwassen Engelse bulldog ligt tussen de 18 en 23 kg en de schofthoogte ligt tussen de 30 en 40 cm.


Het karakter van de Engelse bulldog


De Engelse bulldog staat bekend om zijn kalme en evenwichtige karakter. Deze honden zijn zeer aanhankelijk en hebben een groot verlangen naar menselijk gezelschap. Ze vinden het heerlijk om bij hun eigenaren te zijn en willen graag betrokken zijn bij alles wat er gaande is.


De Engelse bulldog is van nature beschermend en zal zijn gezin beschermen als hij denkt dat er gevaar dreigt. Dit maakt hen uitstekende waakhonden, maar het kan ook betekenen dat ze soms wat terughoudend zijn tegenover vreemden. Daarom is het belangrijk om hen vroeg te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen bij verschillende mensen en situaties.


Ondanks hun kalme karakter kunnen Engelse Bulldogs ook speels zijn en houden ze van interactie en spelletjes met hun eigenaren. Ze zijn ook intelligent en leren snel, hoewel ze soms een beetje koppig kunnen zijn. Over het algemeen zijn ze geweldige huisdieren voor gezinnen die op zoek zijn naar een vriendelijke en trouwe metgezel.


De gezondheid van de Engelse Bulldog


De gezondheid van de Engelse bulldog is een belangrijk onderwerp voor potentiële eigenaren om te overwegen voordat ze een hond aanschaffen. Net als bij veel andere hondenrassen hebben Engelse Bulldogs enkele gezondheidsproblemen waarop gelet moet worden.


Een van de grootste problemen waarmee de Engelse bulldog te maken heeft, is ademhalingsmoeilijkheden. Door hun korte snuit en platte gezicht hebben ze de neiging om te snurken, snuiven en ademhalingsproblemen te hebben, vooral bij warm weer. Dit kan leiden tot uitputting en oververhitting, dus het is belangrijk om hen koel te houden en niet te veel inspanning te laten doen.


Een ander veelvoorkomend probleem bij Engelse Bulldogs is overgewicht. Vanwege hun neiging tot luiheid en de neiging om snel te ademen, hebben ze niet veel lichaamsbeweging nodig, wat kan leiden tot overeten en gewichtstoename. Het is belangrijk om hun dieet en lichaamsbeweging in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven.


Engelse Bulldogs kunnen ook gevoelig zijn voor huidaandoeningen en allergieën. Dit kan zich uiten in jeuk, roodheid, haaruitval en infecties. Regelmatig baden en het in de gaten houden van hun huid kan helpen om deze problemen te voorkomen.

Tot slot hebben Engelse Bulldogs ook een verhoogd risico op heup- en elleboogdysplasie, wat kan leiden tot kreupelheid en pijn. Het is belangrijk om hun groei en ontwikkeling te monitoren en indien nodig aanpassingen te maken aan hun dieet en lichaamsbeweging.


Kortom, Engelse Bulldogs hebben, net als veel andere hondenrassen, hun eigen gezondheidsproblemen waarop gelet moet worden. Het is belangrijk om een ​​goede relatie met een dierenarts te hebben en de nodige zorg en aandacht te besteden om ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven.Alles wat je moet weten over de Engelse bulldog


De verzorging van de Engelse bulldog


De verzorging van de Engelse bulldog is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven.


Hier zijn enkele belangrijke verzorgingstips voor eigenaren van Engelse bulldogs:

 1. Borstel hun vacht regelmatig - Engelse bulldogs hebben een korte, gladde vacht die niet veel verzorging nodig heeft. Maar ze verharen wel en regelmatig borstelen kan helpen om losse haren te verwijderen en hun vacht glanzend en gezond te houden.

 2. Zorg voor hun huidplooien - Vanwege hun platte gezicht en huidplooien hebben Engelse Bulldogs de neiging om vuil en vocht vast te houden, wat kan leiden tot huidirritatie en infecties. Het is belangrijk om hun huidplooien schoon en droog te houden en regelmatig te controleren op tekenen van irritatie.

 3. Houd hun oren schoon - Engelse Bulldogs hebben vaak last van oorinfecties vanwege hun hangende oren. Het is belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken en te controleren op tekenen van roodheid of zwelling.

 4. Beperk hun lichaamsbeweging bij warm weer - Zoals eerder vermeld, hebben Engelse Bulldogs de neiging om ademhalingsproblemen te hebben, vooral bij warm weer. Het is belangrijk om hun lichaamsbeweging te beperken bij warm weer en ervoor te zorgen dat ze voldoende schaduw en koelte hebben.

 5. Houd hun dieet in de gaten - Engelse Bulldogs hebben de neiging om snel te veel te eten en kunnen snel aankomen. Het is belangrijk om hun dieet in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid voedsel krijgen die past bij hun leeftijd, grootte en activiteitenniveau.

Door deze eenvoudige verzorgingstips te volgen, kunnen eigenaren ervoor zorgen dat hun Engelse Bulldogs gezond en gelukkig blijven. Het is ook belangrijk om regelmatig de dierenarts te bezoeken voor gezondheidscontroles en vaccinaties.


Voeding voor de Engelse bulldog


De voeding van de Engelse bulldog is belangrijk voor hun gezondheid en welzijn.


Hier zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van voedsel voor uw Engelse bulldog:

 1. Kies voor hoogwaardig voedsel - Zoek naar voedsel dat hoogwaardige eiwitten, koolhydraten, vetten en vitamines bevat. Vermijd voedsel dat vulstoffen, toegevoegde suikers of kunstmatige conserveringsmiddelen bevat.

 2. Let op de portiegrootte - Engelse Bulldogs hebben de neiging om snel aan te komen, dus het is belangrijk om hun portiegrootte te beperken en ze niet te veel te voeren.

 3. Geef ze niet te veel tussendoortjes - Hoewel het verleidelijk kan zijn om uw Engelse bulldog te veel tussendoortjes te geven, kan dit leiden tot overgewicht en gezondheidsproblemen. Beperk tussendoortjes en geef ze alleen gezonde traktaties in beperkte hoeveelheden.

 4. Overleg met uw dierenarts - Als uw Engelse bulldog speciale voedingsbehoeften heeft vanwege gezondheidsproblemen, raadpleeg dan uw dierenarts om het beste dieet voor hen te bepalen.

 5. Wees voorzichtig met menselijk voedsel - Sommige menselijke voedingsmiddelen kunnen giftig zijn voor honden, zoals chocolade, druiven en uien. Vermijd het geven van menselijk voedsel aan uw Engelse bulldog, tenzij uw dierenarts het specifiek aanbeveelt.

Door deze richtlijnen te volgen en regelmatig de voeding van uw Engelse bulldog te evalueren, kunt u ervoor zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven.


De opvoeding van de Engelse bulldog


De opvoeding van een Engelse bulldog vereist geduld, consistentie en positieve versterking. Hier zijn enkele tips voor het opvoeden van uw Engelse bulldog:

 1. Begin vroeg - Het is belangrijk om te beginnen met de training van uw Engelse bulldog zodra u ze naar huis brengt. Begin met het aanleren van basiscommando's zoals zit, blijf en kom.

 2. Gebruik positieve versterking - Beloon uw Engelse bulldog met traktaties, lovende woorden en aandacht wanneer ze goed gedrag vertonen. Vermijd straffen, omdat dit angst en agressie kan veroorzaken.

 3. Houd het kort - Engelse Bulldogs hebben de neiging om snel afgeleid te raken, dus houd trainingsessies kort en regelmatig gedurende de dag.

 4. Socialiseer uw Engelse bulldog - Het is belangrijk om uw Engelse bulldog te socialiseren met andere honden en mensen om angst en agressie te voorkomen. Neem ze mee naar hondenparken, laat ze kennismaken met andere huisdieren en laat ze wennen aan verschillende omgevingen.

 5. Leer ze te wandelen aan de lijn - Engelse Bulldogs hebben de neiging om te trekken tijdens het wandelen, dus leer ze om netjes aan de lijn te lopen. Gebruik een harnas en een korte lijn om controle te houden.

 6. Wees consequent - Zorg voor een consistente routine en trainingsmethoden om uw Engelse bulldog te helpen begrijpen wat van hen wordt verwacht.

Door deze tips te volgen en geduldig te zijn, kunt u uw Engelse bulldog trainen tot een goed opgevoede, gehoorzame en liefdevolle metgezel.


De socialisatie van de Engelse bulldog


De socialisatie van een Engelse bulldog is essentieel voor een gelukkig en gezond leven. Hier zijn enkele tips voor het socialiseren van uw Engelse bulldog:

 1. Begin vroeg - Het is belangrijk om uw Engelse bulldog te socialiseren vanaf een jonge leeftijd. Dit helpt hen om op jonge leeftijd te wennen aan verschillende omgevingen, mensen en andere dieren.

 2. Introduceer uw Engelse bulldog aan verschillende mensen - Neem uw Engelse bulldog mee naar openbare plaatsen zoals parken, stranden en hondenparken en laat hen kennismaken met verschillende mensen. Dit zal helpen om hun angst voor vreemden te verminderen.

 3. Laat uw Engelse bulldog wennen aan andere dieren - Introduceer uw Engelse bulldog aan andere honden en dieren, zodat ze wennen aan hun aanwezigheid. Hierdoor zullen ze minder snel agressief of bang reageren wanneer ze andere dieren tegenkomen.

 4. Leer uw Engelse bulldog om alleen te zijn - Het is belangrijk om uw Engelse bulldog te leren om alleen thuis te blijven zonder angst of stress te ervaren. Dit kan worden bereikt door ze geleidelijk aan te laten wennen aan alleen zijn, bijvoorbeeld door ze kortere tijd alleen te laten en geleidelijk aan de tijd te verlengen.

 5. Beloon positief gedrag - Beloon uw Engelse bulldog met traktaties en lovende woorden wanneer ze positief gedrag vertonen tijdens de socialisatie. Dit zal hen aanmoedigen om zich op een positieve manier te gedragen.

Door uw Engelse bulldog goed te socialiseren, kunt u ervoor zorgen dat ze zich comfortabel en zelfverzekerd voelen in verschillende omgevingen en situaties, wat kan helpen om gedragsproblemen in de toekomst te voorkomen.


De kosten van een Engelse bulldog


Het bezitten van een Engelse bulldog kan een waardevolle en lonende ervaring zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met de kosten die hiermee gepaard gaan. Hier zijn enkele van de belangrijkste kosten om rekening mee te houden:

 1. Aankoopprijs - De aankoopprijs van een Engelse bulldog varieert afhankelijk van de fokker en de kwaliteit van de hond. Gemiddeld ligt de prijs tussen de € 1600 en € 3000.

 2. Voeding - Engelse Bulldogs hebben speciale voeding nodig vanwege hun gevoelige spijsvertering en neiging tot overgewicht. De kosten voor voeding variëren afhankelijk van de kwaliteit en het merk, maar gemiddeld kan men rekenen op zo'n € 50 per maand.

 3. Dierenartsbezoeken - Engelse Bulldogs hebben de neiging om gevoelig te zijn voor gezondheidsproblemen, wat betekent dat regelmatige dierenartsbezoeken noodzakelijk zijn. Dit omvat vaccinaties, ontworming, vlooienbehandelingen en eventuele medische procedures. De kosten van dierenartsbezoeken kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de behandeling, maar het is goed om een budget van minimaal € 500 per jaar aan te houden.

 4. Verzekering - Het is aan te raden om een verzekering voor uw Engelse bulldog af te sluiten om onverwachte medische kosten te dekken. De kosten van de verzekering variëren afhankelijk van het type dekking en de leeftijd van de hond, maar het kan gemiddeld rond de € 30- € 50 per maand kosten.

 5. Benodigdheden - Dit omvat alles van een hondenmand, riemen, voerbakken, speelgoed en meer. De kosten voor deze benodigdheden kunnen variëren, maar het is goed om een budget van minimaal € 200- € 300 te reserveren voor deze kosten.

Kortom, het bezitten van een Engelse bulldog kan een aanzienlijke financiële investering zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van de zorg voor uw huisdier op de lange termijn zullen bijdragen aan een gelukkig en gezond leven.


FAQ (Veelgestelde vragen)


 1. Wat is het karakter van een Engelse bulldog? Het karakter van een Engelse bulldog is meestal vriendelijk, loyaal en geduldig. Ze zijn bekend om hun relaxte en zachtaardige persoonlijkheid, hoewel ze soms ook koppig en eigenwijs kunnen zijn.

 2. Zijn Engelse bulldogs geschikt voor gezinnen met kinderen? Ja, Engelse bulldogs kunnen goed overweg met kinderen en worden vaak beschouwd als goede gezinshonden. Het is echter belangrijk om kinderen te leren hoe ze de hond op een veilige en respectvolle manier kunnen benaderen.

 3. Hoeveel beweging hebben Engelse bulldogs nodig? Engelse bulldogs hebben over het algemeen niet veel beweging nodig en zijn tevreden met korte wandelingen en spelen in de tuin. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende beweging krijgen om overgewicht te voorkomen.

 4. Hebben Engelse bulldogs veel verzorging nodig? Ja, Engelse bulldogs hebben regelmatige verzorging nodig, zoals borstelen van de vacht, reiniging van de huidplooien en tandenpoetsen om tandproblemen te voorkomen.

 5. Zijn Engelse bulldogs gevoelig voor gezondheidsproblemen? Ja, Engelse bulldogs hebben de neiging om gevoelig te zijn voor gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen, huidproblemen en gewrichtsproblemen. Het is belangrijk om regelmatig dierenartsbezoeken te plannen en een gezonde levensstijl te handhaven om deze problemen te voorkomen.

251 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Cane Corso

Comments


bottom of page