top of page

Alles wat je moet weten over de Rottweiler

Alles wat je moet weten over de Rottweiler


De Rottweiler is een imposante, stoere hond met een krachtige bouw en een rustig karakter. Oorspronkelijk werd de Rottweiler gefokt als veehoeder, maar tegenwoordig is het een geliefd gezelschapsdier en waakhond. In deze gids lees je alles wat je moet weten over het ras, van het karakter en de gezondheid tot de verzorging en opvoeding.


Karakter van de Rottweiler


De Rottweiler staat bekend om zijn rustige en zelfverzekerde karakter. Hij is intelligent en leert snel, maar kan soms eigenwijs zijn. De Rottweiler is een aanhankelijke en trouwe hond die graag bij zijn gezin is, maar kan ook waaks zijn en beschermend over zijn territorium en gezin.


Gezondheid van de Rottweiler


Net als bij elk ander ras, zijn er bepaalde gezondheidsproblemen waar de Rottweiler gevoelig voor is. Zo kunnen Rottweilers last krijgen van heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen en hartproblemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de gezondheid van je Rottweiler te laten controleren door een dierenarts.Alles wat je moet weten over de Rottweiler


Verzorging van de Rottweiler


De Rottweiler heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig borstelen is voldoende om zijn korte, dichte vacht gezond en glanzend te houden. De Rottweiler heeft wel veel beweging nodig en moet dagelijks worden uitgelaten en geestelijk worden gestimuleerd.