top of page

Beagle Verzorging en vacht en borstelen

Bijgewerkt op: 27 apr.

Beagle Verzorging en vacht en borstelen


Beagle Verzorging en vacht en borstelen. Als eigenaar van een beagle is het belangrijk om te weten hoe je je hond goed kunt verzorgen en hoe je voor zijn vacht moet zorgen. In dit artikel bespreken we de beste manieren om je beagle te verzorgen en hoe je zijn vacht kunt borstelen om hem gezond en gelukkig te houden.


De juiste voeding voor je beagle


Het is belangrijk om je beagle de juiste voeding te geven om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft. Beagles hebben de neiging om te zwaar te worden, dus het is belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te geven dat aan hun behoeften voldoet. Zorg ervoor dat je beagle voer krijgt met de juiste voedingsstoffen en de juiste hoeveelheid eiwitten en koolhydraten.


Regelmatig borstelen


Een regelmatige borstelbeurt is belangrijk om de vacht van je beagle in goede conditie te houden. Beagles hebben een korte, dichte vacht die regelmatig moet worden geborsteld om dode haren te verwijderen en klitten te voorkomen. Je kunt het beste een zachte borstel gebruiken die geschikt is voor de vacht van je beagle.


Baden


Het is belangrijk om je beagle niet te vaak te baden, omdat dit de natuurlijke oliën van zijn vacht kan verwijderen. Een bad om de paar maanden is meestal voldoende, tenzij je beagle erg vies is geworden. Gebruik een milde shampoo die speciaal is ontwikkeld voor honden om irritatie van de huid te voorkomen.


Oren schoonmaken


Beagles hebben lange oren die gemakkelijk vuil en bacteriën kunnen vasthouden. Het is belangrijk om de oren van je beagle regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen. Gebruik een zachte doek en speciale oorreiniger die je bij de dierenwinkel kunt kopen om de oren schoon te maken.


Nagels knippen


Het is belangrijk om de nagels van je beagle regelmatig te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden en in de weg gaan zitten. Als je niet zeker weet hoe je de nagels van je beagle moet knippen, vraag dan advies aan je dierenarts.