top of page

Bench training puppy schema

Bijgewerkt op: 14 okt. 2023

Bench training puppy schema


Bench training puppy schema. Bench training, ook wel bekend als kennel training, is een effectieve manier om uw puppy te leren zich comfortabel en veilig te voelen in een afgesloten ruimte. Hoewel sommige mensen denken dat het gebruik van een bench wreed is, kan het in feite de stress en angst van een pup verminderen, en kan het ook helpen bij het beperken van ongelukjes in huis en het beperken van de kans op het kauwen van ongewenste objecten.


Bench training puppy schema


Voorbereiding op Bench Training


Voordat u begint met de bench training, moet u ervoor zorgen dat u de juiste bench heeft gekozen voor uw pup. Het moet groot genoeg zijn zodat uw pup comfortabel kan liggen, staan en zich kan omdraaien. Het moet ook stevig en veilig zijn, en het moet gemakkelijk schoon te maken zijn. Plaats de bench op een rustige plek waar uw pup niet gestoord wordt, maar waar hij u nog wel kan zien en horen.


Beginnen met Bench Training


Introduceer de bench geleidelijk aan uw pup. Laat hem de bench onderzoeken en erin snuffelen terwijl de deur open is. Moedig hem aan om erin te gaan door er speelgoed of traktaties in te leggen. Als uw pup de bench begint te verkennen, sluit dan de deur voor korte periodes terwijl u in de buurt blijft. Verleng de tijd dat de deur gesloten blijft geleidelijk aan.


Het gebruik van de bench tijdens de training


Maak een schema voor de bench training, inclusief maaltijden, speeltijd en rusttijd. Laat uw pup niet te lang in de bench zitten en zorg ervoor dat hij regelmatig uitgelaten wordt. Geef uw pup voldoende water, maar zorg ervoor dat de bench niet te vochtig wordt. Verminder geleidelijk aan de tijd die uw pup in de bench doorbrengt.


Bench training puppy schema

Problemen met bench training en hoe deze op te lossen


Het kan voorkomen dat uw pup problemen heeft met de bench training. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hoe u ze kunt oplossen:


Angst en stress

Als uw pup angstig of gestrest lijkt te zijn in de bench, probeer dan de deur open te laten en hem aan te moedigen om er vrijwillig in te gaan. U kunt ook een deken over de bench leggen om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zorg er ook voor dat uw pup voldoende tijd krijgt om te spelen en te bewegen buiten de bench, en probeer de tijd in de bench geleidelijk te verminderen.


Blaffen en janken

Als uw pup begint te blaffen of te janken wanneer hij in de bench zit, probeer dan niet te reageren. Als u uw pup uit de bench haalt of aandacht geeft, leert hij dat blaffen en janken een manier is om uw aandacht te krijgen. Probeer in plaats daarvan uw pup te belonen wanneer hij stil is in de bench. U kunt ook speelgoed en traktaties in de bench leggen om hem bezig te houden.


Zindelijkheidstraining

Bench training kan ook helpen bij zindelijkheidstraining. Als uw pup in de bench zit, heeft hij minder kans om in huis te plassen of te poepen. Zorg ervoor dat u uw pup regelmatig uitlaat en hem beloont wanneer hij buiten plast of poept. Als uw pup in de bench plast of poept, maak de bench dan grondig schoon om geurtjes te voorkomen.


Het afleren van de bench


Als uw pup ouder wordt en meer vertrouwen krijgt, kunt u beginnen met het afbouwen van de bench. Laat de deur open zodat uw pup er vrijwillig in en uit kan gaan. U kunt ook andere veilige plekken in huis creëren waar uw pup zich terug kan trekken, zoals een hondenmand of een afgesloten hoekje. Blijf uw pup belonen en aanmoedigen terwijl u hem aan deze nieuwe omgevingen laat wennen.


Als u helemaal wilt stoppen met het gebruik van de bench, zorg er dan voor dat u geleidelijk afbouwt en alternatieve oplossingen aanbiedt. Het kan zijn dat u het gebruik van de bench af en toe weer moet oppakken als uw pup bijvoorbeeld ziek is of geopereerd moet worden.Bench training puppy schema

Geleidelijk afbouwen


Als u besluit om de bench te verminderen of te verwijderen, moet u dit geleidelijk doen om te voorkomen dat uw pup in paniek raakt. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:

  1. Laat de deur van de bench open zodat uw pup er vrijwillig in en uit kan gaan.

  2. Verplaats de bench naar een andere locatie of vervang deze door een hondenmand of een afgesloten hoekje.

  3. Geef uw pup voldoende speelgoed en traktaties in zijn nieuwe omgeving om hem te helpen wennen.

  4. Blijf uw pup belonen en aanmoedigen terwijl hij aan deze nieuwe omgevingen gewend raakt.

Alternatieve oplossingen


Als u de bench helemaal wilt vermijden, zijn er andere manieren om uw pup te trainen om zich veilig en comfortabel te voelen in een afgesloten ruimte. Hier zijn enkele alternatieve oplossingen:

  1. Maak een afgesloten ruimte in huis waar uw pup zich terug kan trekken, zoals een puppy-proof kamer of een speelruimte met een babyhek.

  2. Gebruik een hondenmand of -kussen als een veilige plek voor uw pup om te ontspannen.

  3. Investeer in een hondenbench of een puppy ren met meer ruimte om te bewegen en te spelen.

Ongeacht welke optie u kiest, zorg ervoor dat uw pup voldoende tijd heeft om te spelen en te bewegen buiten de afgesloten ruimte en dat u hem beloont en aanmoedigt terwijl hij aan zijn nieuwe omgevingen gewend raakt.


Conclusie


Bench training is een handige manier om uw pup te helpen zich veilig en comfortabel te voelen in een afgesloten ruimte en kan ook bijdragen aan zindelijkheidstraining. Als u ervoor kiest om de bench af te bouwen of helemaal te vermijden, zijn er geleidelijke stappen die u kunt volgen en alternatieve oplossingen die u kunt overwegen. Onthoud dat het belangrijk is om uw pup voldoende tijd en aandacht te geven, ongeacht welke trainingsmethode u gebruikt.


FAQ (Veelgestelde vragen Bench training puppy schema)


Moet ik mijn pup altijd in een bench houden?


Nee, bench training is een optie, maar er zijn ook andere manieren om uw pup veilig en comfortabel te houden in een afgesloten ruimte.


Is het oké om mijn pup de hele dag in een bench te houden?


Nee, het is belangrijk dat uw pup voldoende tijd heeft om te spelen en te bewegen buiten de afgesloten ruimte. Bench training moet geleidelijk aan worden opgebouwd en gebruikt worden als een veilige plek voor uw pup om te ontspannen.


Wat moet ik doen als mijn pup in paniek raakt in de bench?


Als uw pup in paniek raakt in de bench, moet u de training stapsgewijs afbouwen en uw pup voldoende tijd en aandacht geven om aan zijn nieuwe omgevingen te wennen. Overweeg ook alternatieve oplossingen, zoals het creëren van een afgesloten ruimte in huis of het gebruik van een hondenmand of -kussen als veilige plek.


Moet ik mijn pup belonen tijdens bench training?


Ja, het is belangrijk om uw pup te belonen en aan te moedigen tijdens bench training om hem te helpen zich veilig en comfortabel te voelen in de afgesloten ruimte.


Hoe lang duurt het voordat mijn pup gewend raakt aan de bench?


Het kan enkele dagen tot enkele weken duren voordat uw pup gewend raakt aan de bench, afhankelijk van zijn leeftijd en persoonlijkheid. Wees geduldig en consistent in uw training en geef uw pup voldoende tijd en aandacht om te wennen aan zijn nieuwe omgevingen.


Hondentrainingen kan u helpen met bench training van uw hond.


Bench training puppy schema

177 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page