top of page

Bench training puppy schema

Bench training puppy schema


Bench training puppy schema. Bench training, ook wel bekend als kennel training, is een effectieve manier om uw puppy te leren zich comfortabel en veilig te voelen in een afgesloten ruimte. Hoewel sommige mensen denken dat het gebruik van een bench wreed is, kan het in feite de stress en angst van een pup verminderen, en kan het ook helpen bij het beperken van ongelukjes in huis en het beperken van de kans op het kauwen van ongewenste objecten.


Bench training puppy schema

Voorbereiding op Bench Training


Voordat u begint met de bench training, moet u ervoor zorgen dat u de juiste bench heeft gekozen voor uw pup. Het moet groot genoeg zijn zodat uw pup comfortabel kan liggen, staan en zich kan omdraaien. Het moet ook stevig en veilig zijn, en het moet gemakkelijk schoon te maken zijn. Plaats de bench op een rustige plek waar uw pup niet gestoord wordt, maar waar hij u nog wel kan zien en horen.


Beginnen met Bench Training


Introduceer de bench geleidelijk aan uw pup. Laat hem de bench onderzoeken en erin snuffelen terwijl de deur open is. Moedig hem aan om erin te gaan door er speelgoed of traktaties in te leggen. Als uw pup de bench begint te verkennen, sluit dan de deur voor korte periodes terwijl u in de buurt blijft. Verleng de tijd dat de deur gesloten blijft geleidelijk aan.


Het gebruik van de bench tijdens de training


Maak een schema voor de bench training, inclusief maaltijden, speeltijd en rusttijd. Laat uw pup niet te lang in de bench zitten en zorg ervoor dat hij regelmatig uitgelaten wordt. Geef uw pup voldoende water, maar zorg ervoor dat de bench niet te vochtig wordt. Verminder geleidelijk aan de tijd die uw pup in de bench doorbrengt.


Bench training puppy schema

Problemen met bench training en hoe deze op te lossen


Het kan voorkomen dat uw pup problemen heeft met de bench training. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hoe u ze kunt oplossen:


Angst en stress

Als uw pup angstig of gestrest lijkt te zijn in de bench, probeer dan de deur open te laten en hem aan te moedigen om er vrijwillig in te gaan. U kunt ook een deken over de bench leggen om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zorg er ook voor dat uw pup voldoende tijd krijgt om te spelen en te bewegen buiten de bench, en probeer de tijd in de bench geleidelijk te verminderen.


Blaffen en janken

Als uw pup begint te blaffen of te janken wanneer hij in de bench zit, probeer dan niet te reageren. Als u uw pup uit de bench haalt of aandacht geeft, leert hij dat blaffen en janken een manier is om uw aandacht te krijgen. Probeer in plaats daarvan uw pup te belonen wanneer hij stil is in de bench. U kunt ook speelgoed en traktaties in de bench leggen om hem bezig te houden.


Zindelijkheidstraining

Bench training kan ook helpen bij zindelijkheidstraining. Als uw pup in de bench zit, heeft hij minder kans om in huis te plassen of te poepen. Zorg ervoor dat u uw pup regelmatig uitlaat en hem beloont wanneer hij buiten plast of poept. Als uw pup in de bench plast of poept, maak de bench dan grondig schoon om geurtjes te voorkomen.


Het afleren van de bench


Als uw pup ouder wordt en meer vertrouwen krijgt, kunt u beginnen met het afbouwen van de bench. Laat de deur open zodat uw pup er vrijwillig in en uit kan gaan. U kunt ook andere veilige plekken in huis creëren waar uw pup zich terug kan trekken, zoals een hondenmand of een afgesloten hoekje. Blijf uw pup belonen en aanmoedigen terwijl u hem aan deze nieuwe omgevingen laat wennen.


Als u helemaal wilt stoppen met het gebruik van de bench, zorg er dan voor dat u geleidelijk afbouwt en alternatieve oplossingen aanbiedt. Het kan zijn dat u het gebruik van de bench af en toe weer moet oppakken als uw pup bijvoorbeeld ziek is of geopereerd moet worden.