top of page

Buddyhond zelf trainen

Bijgewerkt op: 14 apr.

Buddyhond zelf trainen wat is dat - De voordelen en vereisten


Een Buddyhond zelf trainen kan een aantal voordelen bieden. Het kan goedkoper zijn dan het kopen van een geschoolde hond, en het stelt je in staat om de training aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Het kan ook de hechting tussen jou en de hond versterken en jouw onafhankelijkheid en zelfvertrouwen vergroten.


Om uw eigen buddyhond zelf te trainen, moet je echter bereid zijn om veel tijd en inspanning te investeren. Het opleiden van een buddyhond zelf is geen snel en gemakkelijk proces. Je moet bereid zijn om geduldig te zijn en te investeren in de juiste trainingstechnieken.

In deze blog zullen we de stappen doornemen die nodig zijn om jouw eigen buddyhond zelf op te leiden, en we zullen ook enkele veelgestelde vragen over dit onderwerp beantwoorden.



Buddyhond die op een krant staat
Buddyhond zelf trainen


Buddyhond zelf trainen: Waar te beginnen


Het opleiden van jouw eigen buddyhond zelf begint met het kiezen van de juiste hond. Niet alle honden zijn geschikt voor een buddyhond. Het is belangrijk om een ​​hond te kiezen die van nature geduldig, aanhankelijk, en graag voor u wil werken. Bovendien moet de hond gezond zijn en vrij van aangeboren afwijkingen. Hondentrainingen biedt ook mogelijkheden om u eventueel te helpen met het vinden van een geschikte buddyhond.


Heeft u zelf een pup of hond aangeschaft dan is het nu tijd om te beginnen met de training. Hier zijn enkele stappen die u kan volgen bij het zelf opleiden van uw buddyhond.


Stap 1: Basisvoeding


De eerste stap bij het opleiden van een buddyhond is het geven van de basisvoeding. Dit omvat het aanleren van commando's zoals "zit", "blijf", "kom hier", "lig", en "laat los". Dit zijn essentiële commando's die de basisvormen voor een goed getrainde buddyhond.


Stap 2: Socialisatie


Socialisatie is een belangrijk onderdeel van hondentraining voor een buddyhond te trainen. Door de hond of pup te laten wennen aan verschillende mensen, dieren en situaties, zal de hond zich praktisch kunnen aanpassen aan de omgeving. Dit kan helpen om angstig en agressief gedrag bij de hond of pup te voorkomen.


Je kunt beginnen met het socialiseren van jouw buddyhond door hem mee te nemen naar openbare plaatsen zoals winkelcentra, parken en drukke straten. Laat hem wennen aan mensen en dieren door hem te belonen wanneer hij rustig blijft en goed gedrag vertoont.


Het is ook belangrijk om de hond te laten wennen aan verschillende situaties, zoals het rijden in de auto, trimsalon en het bezoeken van de dierenarts. Het is essentieel dat de hond allerlei positieve ervaringen op doet. Tussen de 8 en 12 weken is de belangrijkste periode van uw puppy. Een pup heeft voldoende rust nodig en staat aan 18 uur slaap op een dag.


Zorg ervoor dat je de socialisatie geleidelijk aan opbouwt. Begin met minder drukke plaatsen en werk langzaam naar meer drukke omgevingen toe. Dit zal de hond helpen om stap voor stap te wennen aan verschillende situaties.



vrouw met buddyhond
Buddyhond

Stap 3: Buddyhond en specifieke hondentraining


Als jouw hond de basisvoeding en socialisatie goed heeft doorlopen, is het tijd om te beginnen met de specifieke buddyhond training. Dit houdt in: het aanleren van vaardigheden die specifiek zijn voor jouw beperking.


Als je bijvoorbeeld een visuele beperking hebt, dan adviseer ik om contact op te nemen met een andere instantie die speciaal deze trainingen geven. U kunt informatie verkrijgen door te zoeken op blindengeleide hondentraining.


Als je fundamentele epilepsie hebt, moet de hond leren om een ​​aanval te omvatten en hulp te halen indien nodig. Dit noemen ze ook wel een signaalhond.


Het is belangrijk om een hondentraining op maat te volgen bij een erkende organisatie of met onze praktische E-book Buddyhond zelf uw pup of hond dingen aanleren.


Het trainen van een eigen buddyhond kost tijd, maar het kan ook zeer lonend zijn als jullie samen de vaardigheden onder de knie hebben.


Stap 4: Certificering en registratie


Als je jouw eigen buddyhond traint, hoef je geen gebruik te maken van een professionele trainingsorganisatie. Je kunt echter wel overwegen om jouw hond te laten certificeren.


Dit kan nuttig zijn in situaties waarin je toegang nodig hebt tot openbare plaatsen zoals winkels en restaurants.


Er zijn verschillende organisaties die certificering en registratie aanbieden voor buddyhonden. Het is belangrijk om te weten dat er geen officiële certificering van registratie vereist is voor servicehonden in Nederland.


Toch kan het hebben van een certificaat van registratie nuttig zijn om conflicten met eigenaren van openbare gelegenheden te voorkomen.


Veelgestelde vragen over het trainen van een buddyhond


Kan ik elke hond opleiden als buddyhond?


Nee, niet alle honden zijn geschikt voor een buddy hondentraining. Het is belangrijk om te zoeken naar een hond met het juiste temperament, intelligentie en capaciteiten om als maatje getraind te worden.


Moet ik een professionele trainer inhuren om mijn hond te trainen?


Nee, je kunt jouw hond zelf trainen. Het kan echter wel nuttig zijn om advies te vragen aan een professionele trainer, vooral als je nog nooit eerder een hond hebt getraind.


Hoe lang duurt het om een ​​buddyhond te trainen?


De trainingstijd voor een buddyhond is sterk afhankelijk van het type hondentraining en verschilt ook per ras.


Hoeveel tijd moet ik per dag besteden aan de training van mijn hond?


Het is belangrijk om dagelijks tijd te besteden aan de training van jouw buddyhond. Dit kan variëren van enkele minuten of een paar keer per dag. Het is ook goed om te kijken wat de hond of pup aankan. Dit verschilt namelijk bij iedere hond of puppy.


Moet ik mijn hond laten certificeren of uitschakelen als servicehond?


Hoewel er geen officiële certificering van registratie vereist is voor servicehonden in Nederland, kan het hebben van een certificaat van registratie nuttig zijn om conflicten met eigenaren van openbare gelegenheden te voorkomen.



Conclusie


Het trainen van een buddyhond kan een moeizaam, maar ook zeer eenzaam proces zijn. Het is belangrijk om te beginnen met de basisvoeding en socialisatie voordat je begint met de specifieke training. Zorg ervoor dat je de vaardigheden aanleert die specifiek zijn voor jouw beperking en dat je training geleidelijk aan opbouwt.


Hoewel er geen officiële certificering van registratie vereist is voor servicehonden in Nederland, kan het hebben van een certificaat van registratie nuttig zijn om conflicten met eigenaren van openbare gelegenheden te voorkomen. Vergeet niet dat een hond zelf trainen veel tijd en inspanning kost, maar dat het een bijzonder en waardevolle ervaring kan zijn voor zowel de hond als de eigenaar.









142 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page