top of page

Cane corso voeding - wat is gezond?

Bijgewerkt op: 27 apr.

Cane corso voeding - wat is gezond?


Cane Corso het is van groot belang om de juiste voeding te geven aan je trouwe viervoeter. Maar wat is eigenlijk gezonde voeding voor een Cane Corso? In dit artikel gaan we dieper in op de voeding van dit ras en geven we tips voor een gezonde en evenwichtige maaltijd.


1. Waarom is gezonde voeding belangrijk voor Cane Corso's?

Een goede voeding is cruciaal voor een gezond en gelukkig leven van een Cane Corso. Het juiste dieet kan helpen bij het voorkomen van ziekten en het behouden van een gezonde levensstijl.


2. De juiste voeding voor Cane Corso's

Er zijn verschillende soorten voedsel die geschikt zijn voor Cane Corso's, waaronder droogvoer, natvoer, en rauw vlees. Het is belangrijk om te kiezen voor een voeding die past bij de levensstijl en gezondheid van je Cane Corso.


2.1 Droogvoer

Droogvoer is een veelvoorkomende keuze voor hondenbezitters. Het is gemakkelijk op te slaan en te serveren, en bevat over het algemeen alle nodige voedingsstoffen. Het is belangrijk om te kiezen voor droogvoer van hoge kwaliteit en om te vermijden dat er vulstoffen en kunstmatige toevoegingen in zitten.


2.2 Natvoer

Natvoer kan ook een goede keuze zijn voor Cane Corso's. Het bevat vaak meer vocht dan droogvoer, wat kan helpen bij de hydratatie. Ook hier is het belangrijk om te kiezen voor natvoer van hoge kwaliteit en om te vermijden dat er vulstoffen en kunstmatige toevoegingen in zitten.


2.3 Rauw vlees

Rauw vlees, ook wel bekend als BARF (biologically appropriate raw food), is een dieet dat bestaat uit rauw vlees, botten, en organen. Dit dieet is controversieel, omdat het risico op bacteriële infecties en parasieten met zich meebrengt. Als je besluit om je Cane Corso rauw vlees te geven, is het belangrijk om dit onder begeleiding van een dierenarts te doen.


3. Voedingsstoffen

Een gezonde maaltijd voor een Cane Corso moet alle nodige voedingsstoffen bevatten. Dit zijn onder andere:


3.1 Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van spieren en weefsels. Kies voor voedsel met hoogwaardige eiwitten, zoals kip, kalkoen, rundvlees, vis, en eieren.