top of page

De geschiedenis van Cavalier King Charles Spaniël

Bijgewerkt op: 27 apr.

De geschiedenis van Cavalier King Charles Spaniël


De geschiedenis van Cavalier King Charles Spaniël, van hun koninklijke afkomst tot hun populariteit als gezelschapshond vandaag.

De Cavalier King Charles Spaniël is een hondenras dat bekend staat om zijn zachtaardige aard en grote liefde voor zijn eigenaar. Maar wist je dat dit ras eigenlijk afkomstig is van koninklijke bloedlijnen?


De geschiedenis van Cavalier King Charles Spaniël is er een van adel, oorlog en uiteindelijk gezelschap. In dit artikel zullen we de fascinerende reis van dit ras van nobele jager tot geliefde huisgenoot onderzoeken.


De Vroege Geschiedenis van Cavalier King Charles Spaniël


De voorouders van de Cavalier King Charles Spaniël stammen af van oude Spaniëls, zoals de Toy Spaniels en de English Toy Spaniels. Deze kleine honden werden gehouden door royalty's in Europa als gezelschapshonden en jachthonden.


In het bijzonder was de Toy Spaniel een favoriet aan het Engelse hof van Koning Charles II in de 17e eeuw. Koning Charles was zo dol op zijn honden dat ze vrijwel altijd aan zijn zijde werden gezien. Zijn liefde voor het ras was zo groot dat hij zelfs een koninklijk decreet uitvaardigde waarin hij bepaalde dat deze honden overal in openbare gebouwen mochten komen, inclusief het Britse parlement.


In de daaropvolgende eeuwen waren deze honden zeer gewild bij de adel en werden ze gefokt om hun schoonheid en zachtaardige aard. Tijdens de Victoriaanse periode werden ze echter zo klein gefokt dat hun gezondheid en welzijn in gevaar kwam. In de jaren 1920 werden er echter pogingen ondernomen om het ras te herstellen en te verbeteren door hun oorspronkelijke formaat en kenmerken te behouden.De geschiedenis van Cavalier King Charles Spaniël

De Opkomst van de Cava