top of page

De juiste voeding voor je chihuahua

De juiste voeding voor je chihuahua


Als eigenaar van een chihuahua is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw kleine viervoeter de juiste voeding krijgt om een gezond en gelukkig leven te leiden. Chihuahua's hebben specifieke voedingsbehoeften, en het kiezen van het juiste voer kan een uitdaging zijn.


In dit artikel zullen we je een aantal handige tips en richtlijnen geven om ervoor te zorgen dat jouw chihuahua de beste voeding krijgt.


Waarom is de juiste voeding belangrijk voor chihuahua's?


Hoge stofwisseling


Als kleine honden hebben chihuahua's een hoge stofwisseling en hebben ze meer calorieën nodig per kilogram lichaamsgewicht dan grotere honden. Hierdoor hebben ze behoefte aan voeding met een hoger caloriegehalte.


Gevoelige maag


Chihuahua's hebben vaak last van maagproblemen, zoals braken en diarree. Het is daarom belangrijk om voeding te kiezen die licht verteerbaar is en geen ingrediënten bevat die de maag van je chihuahua kunnen irriteren.


Tandproblemen


Chihuahua's hebben een hoger risico op tand problemen, zoals tandsteen en tandvleesontsteking. Het kiezen van de juiste voeding kan helpen bij het voorkomen van deze problemen.zwart klein hondje in gras
De juiste voeding voor je chihuahua


De juiste voeding kiezen voor je chihuahua


Kies voeding van hoge kwaliteit


Het is belangrijk om voeding te kiezen van hoge kwaliteit die voldoet aan de voedingsbehoeften van jouw chihuahua. Kies voeding die is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen bevat.


Kies voeding die geschikt is voor de leeftijd van je chihuahua


Chihuahuas hebben verschillende voedingsbehoeften op basis van hun leeftijd. Kies voeding die is aangepast aan de leeftijd van jouw chihuahua, zoals puppy voeding voor jongere chihuahua's en voeding voor volwassenen voor oudere chihuahua's.


Kies voeding die geschikt is voor de grootte van je chihuahua


Chihuahua's hebben kleine kaken en kunnen moeite hebben met het eten van voeding die te groot is. Kies daarom voeding die geschikt is voor de grootte van jouw chihuahua, zoals kleine brokjes.


Kies voeding die licht verteerbaar is


Chihuahua's hebben een gevoelige maag en kunnen moeite hebben met het verteren van zwaar voedsel. Kies daarom voeding die licht verteerbaar is en geen ingrediënten bevat die de maag van je chihuahua kunnen irriteren.


Kies voeding die helpt bij tand problemen


Chihuahua's hebben een hoger risico op tand problemen, zoals tandsteen en tandvleesontsteking. Kies daarom voeding die helpt bij het voorkomen van deze problemen, zoals voeding met toegevoegde tand verzorgende ingrediënten. Ook kun je ervoor kiezen om speciale tand verzorgende kluiven te geven om de tand gezondheid van je chihuahua te verbeteren. Zorg er wel voor dat deze snacks niet te hard zijn en niet te veel calorieën bevatten.langharig hondje wat zit op een kleed
voeding chihuahua wat is het juiste

De voeding van een Chihuahua is van groot belang voor zijn algehele gezondheid en welzijn. Hier zijn enkele essentiële aspecten om te overwegen:


 1. Hoogwaardig hondenvoer: Kies een hoogwaardig commercieel hondenvoer dat specifiek is samengesteld voor kleine rassen zoals de Chihuahua. Kijk naar voedingen die voldoen aan zijn voedingsbehoeften op basis van zijn leeftijd, grootte en activiteitenniveau.

 2. Kleine porties: Vanwege hun kleine formaat hebben Chihuahua's kleine magen. Verdeel de dagelijkse voeding in meerdere kleine maaltijden om overeten en spijsverteringsproblemen te voorkomen.

 3. Eiwitten en vetten: Zoek naar voedingen met hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten om de energiebehoeften van je Chihuahua te ondersteunen. Eiwitten dragen bij aan spieronderhoud en -ontwikkeling, terwijl gezonde vetten essentieel zijn voor een glanzende vacht en een gezonde huid.

 4. Beperk de tussendoortjes: Geef tussendoortjes met mate en kies gezonde opties zoals stukjes groenten of fruit, magere vleeswaren of speciale hondensnacks. Vermijd het geven van menselijke voeding die schadelijk kan zijn voor Chihuahua's, zoals chocolade, druiven en uien.

 5. Hydratatie: Zorg ervoor dat je Chihuahua altijd toegang heeft tot vers, schoon water. Kleine honden kunnen snel uitdrogen, dus let goed op hun drinkgewoonten.

 6. Speciale overwegingen: Chihuahua's kunnen gevoelig zijn voor tand problemen, dus overweeg voedingen die de tand gezondheid ondersteunen, zoals brokjes die helpen bij het reinigen van tanden.

 7. Dierenarts advies: Raadpleeg je dierenarts voor advies over het meest geschikte dieet voor je Chihuahua, vooral als hij specifieke gezondheidsproblemen heeft zoals allergieën of spijsverteringsproblemen.


Conclusie voeding van je Chihuahua


Is het belangrijk om de voeding van je Chihuahua serieus te nemen en te zorgen voor een evenwichtige en voedzame voeding die is afgestemd op zijn specifieke behoeften. Kies hoogwaardig hondenvoer dat geschikt is voor kleine rassen en voldoet aan zijn voedingsbehoeften op basis van leeftijd, grootte en activiteitenniveau.


Verdeel de voeding over meerdere kleine maaltijden per dag om overeten te voorkomen. Beperk tussendoortjes en geef alleen gezonde opties. Zorg ervoor dat je Chihuahua altijd toegang heeft tot vers water. Raadpleeg je dierenarts voor advies over voeding en eventuele speciale dieetbehoeften. Met de juiste voeding kun je ervoor zorgen dat je Chihuahua gezond, energiek en gelukkig blijft gedurende zijn hele leven.


FAQ - Veelgestelde vragen over de juiste voeding van je Chihuahua


 1. Wat moet ik mijn chihuahua voeren?

 • Geef uw chihuahua commercieel hondenvoer van hoge kwaliteit, speciaal samengesteld voor kleine rassen. Zoek naar voedingsmiddelen die aan zijn voedingsbehoeften voldoen op basis van zijn leeftijd, grootte en activiteitenniveau.

 1. Hoe vaak moet ik mijn chihuahua voeren?

 • Chihuahua's hebben een kleine maag, dus het is het beste om hun dagelijkse voedselinname over meerdere kleine maaltijden gedurende de dag te verdelen om overeten en problemen met de spijsvertering te voorkomen.

 1. Moet ik mijn Chihuahua-snoepjes geven?

 • Traktaties kunnen met mate worden gegeven als beloning of voor trainingsdoeleinden. Kies gezonde opties zoals kleine stukjes groenten, fruit, mager vlees of speciale hondensnoepjes.

 1. Hoeveel water heeft mijn chihuahua nodig?

 • Zorg ervoor dat uw chihuahua altijd toegang heeft tot vers, schoon water. Kleine honden zoals chihuahuas kunnen snel uitdrogen, dus houd hun waterinname nauwlettend in de gaten.

 1. Zijn er speciale dieetoverwegingen voor chihuahua's?

 • Chihuahua's kunnen gevoelig zijn voor gebitsproblemen, dus overweeg om voedsel te geven dat de tand gezondheid ondersteunt, zoals brokjes die zijn ontworpen om de tanden schoon te maken. Bovendien kunnen sommige chihuahua's voedselgevoeligheden of allergieën hebben, dus let op eventuele bijwerkingen van bepaalde ingrediënten in hun voedsel.

 1. Moet ik een dierenarts raadplegen over het dieet van mijn chihuahua?

 • Het is een goed idee om uw dierenarts te raadplegen voor advies over het beste dieet voor uw chihuahua, vooral als hij specifieke gezondheidsproblemen of voedingsbehoeften heeft. Uw dierenarts kan u het meest geschikte voedings- en voedingsschema aanbevelen voor de individuele behoeften van uw chihuahua.

 1. Hoe kan ik mijn Chihuahua overzetten op nieuw voer?

 • Schakel uw chihuahua in de loop van ongeveer een week geleidelijk over op nieuw voer, door steeds grotere hoeveelheden van het nieuwe voer te mengen met afnemende hoeveelheden van het oude voer. Deze geleidelijke overgang kan spijsverteringsproblemen helpen voorkomen.

 1. Welke menselijke voedingsmiddelen zijn gevaarlijk voor chihuahuas?

 • Sommige veel voorkomende menselijke voedingsmiddelen, zoals chocolade, druiven, uien, knoflook en bepaalde noten, kunnen giftig zijn voor honden, waaronder chihuahuas. Het is belangrijk om deze voedingsmiddelen buiten het bereik van uw chihuahua te houden en ze niet als traktatie te geven.33 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page