top of page

De juiste voeding voor je chihuahua

De juiste voeding voor je chihuahua


Als eigenaar van een chihuahua is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw kleine viervoeter de juiste voeding krijgt om een gezond en gelukkig leven te leiden. Chihuahua's hebben specifieke voedingsbehoeften, en het kiezen van het juiste voer kan een uitdaging zijn. In dit artikel zullen we je een aantal handige tips en richtlijnen geven om ervoor te zorgen dat jouw chihuahua de beste voeding krijgt.


Waarom is de juiste voeding belangrijk voor chihuahua's?


Hoge stofwisseling

Als kleine honden hebben chihuahua's een hoge stofwisseling en hebben ze meer calorieën nodig per kilogram lichaamsgewicht dan grotere honden. Hierdoor hebben ze behoefte aan voeding met een hoger caloriegehalte.


Gevoelige maag

Chihuahua's hebben vaak last van maagproblemen, zoals braken en diarree. Het is daarom belangrijk om voeding te kiezen die licht verteerbaar is en geen ingrediënten bevat die de maag van je chihuahua kunnen irriteren.


Tandproblemen

Chihuahua's hebben een hoger risico op tandproblemen, zoals tandsteen en tandvleesontsteking. Het kiezen van de juiste voeding kan helpen bij het voorkomen van deze problemen.De juiste voeding voor je chihuahua


De juiste voeding kiezen voor je chihuahua