top of page

De meest voorkomende ziektes bij Engelse bulldogs

De meest voorkomende ziektes bij Engelse bulldogs


De Engelse bulldog is een ras dat gevoelig is voor verschillende gezondheidsproblemen.


Het is daarom belangrijk om te weten hoe je de meest voorkomende ziektes bij dit ras kunt voorkomen en behandelen.

  1. Ademhalingsproblemen

Ademhalingsproblemen zijn een veelvoorkomend probleem bij Engelse bulldogs vanwege hun platte neuzen en kleine luchtwegen. Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om hun gewicht onder controle te houden en ze niet te veel te laten bewegen tijdens warm weer. In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om de luchtwegen te openen en de ademhaling te verbeteren.


Huidproblemen

Engelse bulldogs hebben vaak last van huidproblemen, zoals allergieën en infecties. Het is belangrijk om hun huidplooien schoon te houden om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen. Regelmatige borstelbeurten en baden kunnen ook helpen om huidproblemen te voorkomen. Als je merkt dat je hond last heeft van huidproblemen, neem dan contact op met een dierenarts voor de juiste behandeling.


Gewrichtsproblemen

Engelse bulldogs hebben de neiging om gewrichtsproblemen te ontwikkelen, zoals heupdysplasie en elleboogdysplasie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond een gezond gewicht heeft en voldoende beweging krijgt om gewrichtsproblemen te voorkomen. Als je merkt dat je hond stijfheid of pijn heeft bij het bewegen, neem dan contact op met een dierenarts voor de juiste behandeling.


Oogproblemen

Engelse bulldogs hebben grote en bolle ogen, wat kan leiden tot oogproblemen, zoals droge ogen, infecties en hoornvliesbeschadiging. Het is belangrijk om de ogen van je hond schoon te houden en te voorkomen dat er vuil of stof in komt. Als je merkt dat je hond last heeft van oogproblemen, neem dan contact op met een dierenarts voor de juiste behandeling.


De meest voorkomende ziektes bij Engelse bulldogs