top of page

Geschiedenis van de Cobberdog

Bijgewerkt op: 17 dec. 2023

Geschiedenis van de Cobberdog


De Cobberdog, ook bekend als de Australian Cobberdog, is een relatief nieuwe hondenras dat is ontstaan ​​in Australië. Het ras is ontwikkeld als een therapiehond, speciaal gefokt om te werken met mensen met een handicap en mensen met speciale behoeften.


De Cobberdog heeft een unieke geschiedenis en er zijn veel interessante feiten en weetjes over dit ras. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van de Cobberdog en hoe het ras zich heeft ontwikkeld.


De oorsprong van de Cobberdog


De Cobberdog is ontstaan ​​uit de Australian Labradoodle. De Australian Labradoodle is op zijn beurt weer ontstaan ​​uit een kruising tussen de Labrador Retriever, de Poedel en de Engelse en Amerikaanse Cocker Spaniel.


De Australian Labradoodle werd voor het eerst gefokt in de late jaren 80 van de vorige eeuw in Australië door Wally Conron. Hij was op zoek naar een hypoallergene geleidehond voor een blinde vrouw in Hawaï. Na veel experimenteren met verschillende hondenrassen kwam hij uiteindelijk uit bij de Australian Labradoodle.pup met zwarte neus ligt
Geschiedenis van de Cobberdog


De ontwikkeling van de Cobberdog


In de jaren 90 van de vorige eeuw werd de Australian Labradoodle steeds populairder in Australië en de Verenigde Staten. Veel fokkers begonnen met het fokken van deze honden en al snel ontstond er een groot aantal verschillende lijnen en varianten van het ras. De Australian Labradoodle was echter niet geschikt voor mensen met een ernstige allergie, omdat sommige van deze honden nog steeds een sterke vachtverharing hadden.


Een groep fokkers, geleid door de Australische fokker en hondentrainer Beverley Manners, begon zich te richten op het fokken van een hypoallergene versie van de Australian Labradoodle. Deze fokkers wilden een hond fokken die niet alleen geschikt was als geleidehond, maar ook als therapiehond voor mensen met een handicap en mensen met speciale behoeften.


Na jaren van experimenteren en fokken slaagden de fokkers erin om een ​​nieuwe hondenras te ontwikkelen, de Cobberdog. De naam Cobberdog komt van het Australische woord "cobber", wat vriend betekent. De Cobberdog is dus de "vriendelijke hond".


Het karakter van de Cobberdog


De Cobberdog is een vriendelijke, sociale en intelligente hond. Ze zijn zeer geschikt als therapiehond vanwege hun empathische en begripvolle karakter. Cobberdogs zijn zeer gevoelig voor de stemming van hun eigenaren en kunnen daarom snel reageren op veranderingen in hun omgeving.


Cobberdogs zijn ook zeer gehoorzaam en leren snel. Ze zijn gemakkelijk te trainen en vinden het leuk om nieuwe dingen te leren. Cobberdogs hebben een zeer zachte en aanhankelijke persoonlijkheid en hebben veel liefde en aandacht nodig van hun eigenaar.


Het uiterlijk van de Cobberdog


De Cobberdog is een middelgrote hond met een atletisch lichaam en een wollige vacht. Ze hebben een schouderhoogte van ongeveer 45-55 cm en wegen meestal tussen de 15-25 kg. De vacht van de Cobberdog is golvend of krullend en komt voor in verschillende kleuren, zoals bruin, zwart, wit, crème en rood.


Cobberdogs hebben een schattige uitstraling met hun zachte en expressieve ogen en hun ronde kop. Hun oren zijn hangend en bedekt met lange haren, terwijl hun staart recht of golvend is en bedekt met pluizige haren. Over het algemeen heeft de Cobberdog een zeer vriendelijke en zachtaardige uitstraling.


FAQ ( Veelgestelde vragen)


  1. Wat is een Cobberdog? Een Cobberdog is een ras van honden dat is gefokt als een hypoallergene hond die geschikt is als therapiehond.

  2. Waar komt de Cobberdog vandaan? De Cobberdog is ontstaan in Australië, waar ze werden gefokt door de Australische fokker Rutland Manor en zijn collega-fokker Beverley Manners.

  3. Zijn Cobberdogs makkelijk te trainen? Ja, Cobberdogs zijn zeer intelligent en gehoorzaam, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze vinden het leuk om nieuwe dingen te leren en zijn vaak succesvol in gehoorzaamheidswedstrijden.

  4. Moeten Cobberdogs vaak worden geborsteld? Ja, vanwege hun wollige vacht hebben Cobberdogs regelmatige verzorging nodig, waaronder borstelen en trimmen om klitten te voorkomen.

  5. Zijn Cobberdogs geschikt voor gezinnen met kinderen? Ja, Cobberdogs zijn zeer sociaal en aanhankelijk, waardoor ze goede metgezellen zijn voor gezinnen met kinderen. Ze hebben echter wel veel beweging en aandacht nodig om gezond en gelukkig te blijven.

40 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page