top of page

Het temperament van de Cobberdog: vriendelijk, loyaal en intelligent

Bijgewerkt op: 24 apr.

Het temperament van de Cobberdog: vriendelijk, loyaal en intelligent


De Australian Cobberdog, voorheen bekend als de Australian Labradoodle, is een vriendelijke, loyale en intelligente hond met een uniek temperament. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het temperament van de Cobberdog en wat deze hond zo speciaal maakt.


Wat is een Cobberdog?


De Cobberdog is een hond die speciaal gefokt is voor het gezin. Het is een hypoallergene hond die bekend staat om zijn vriendelijke en sociale karakter. De Cobberdog wordt vaak gebruikt als hulphond, therapiehond en gezelschapshond vanwege zijn intelligentie, trainbaarheid en aanhankelijkheid.Het temperament van de Cobberdog: vriendelijk, loyaal en intelligent

Geschiedenis van de Cobberdog


De Cobberdog is ontstaan in Australië in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw. De fokkers wilden een hond creëren die geschikt was als hulphond voor mensen met allergieën en astma. Ze kruisten verschillende rassen, waaronder de Labrador Retriever, de Poedel en de Cocker Spaniel, om de Cobberdog te ontwikkelen.


Kenmerken van de Cobberdog


Fysieke kenmerken

De Cobberdog heeft een zachte en krullende vacht die weinig tot geen haarverlies veroorzaakt. De vacht kan verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, chocoladebruin, beige, karamel en crème. De Cobberdog is een middelgrote hond die tussen de 45 en 60 cm hoog kan worden en tussen de 14 en 23 kg kan wegen.