top of page

Blaffende hond afleren

Bijgewerkt op: 26 apr.

Blaffende hond afleren


Blaffende hond afleren als hij veel in de tuin blaft. Kan dat voor jou en je buren erg vervelend zijn. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor dit gedrag, zoals verveling, angst, territoriumdrang of overmatige alertheid.


Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen om blaffende hond afleren

  1. Verhoog de fysieke en mentale stimulatie van je hond door middel van wandelingen, spelen met je hond en trainingssessies. Een uitgeputte hond zal minder geneigd zijn om te blaffen.

  2. Zorg voor voldoende speelgoed en kluiven om je hond te vermaken.

  3. Maak je tuin minder aantrekkelijk voor je hond om te blaffen door bijvoorbeeld gordijnen te sluiten of schuttingen te plaatsen om visuele prikkels te verminderen.

  4. Zorg voor een veilige plek in huis waar je hond zich veilig voelt, bijvoorbeeld door een bench te gebruiken.

  5. Overweeg om een professionele trainer of gedragsdeskundige in te schakelen om je te helpen bij het verminderen van het blafgedrag van je hond.

Blaffende hond afleren

Hond blaft waarom?


Honden blaffen om verschillende redenen, zoals waarschuwen voor gevaar, communiceren met andere honden, aandacht vragen, verveling of frustratie uiten, of als uiting van angst of agressie. Het is belangrijk om te achterhalen waarom uw hond blaft, zodat u gepaste maatregelen kunt nemen.


Als uw hond blaft uit verveling of frustratie, zorg er dan voor dat hij voldoende mentale en fysieke stimulatie krijgt, zoals regelmatige wandelingen, spelletjes en training. Ook kunt u speeltjes en kluiven geven om hem bezig te houden.


Als uw hond blaft uit angst of agressie, is het belangrijk om te achterhalen waarom hij zich zo voelt en hieraan te werken met professionele hulp van een gedragstherapeut of dierenarts.