top of page

Australian Cobberdog

Bijgewerkt op: 12 mrt.

De Australian Cobberdog is een landelijk erkend hondenras

blije pluizige hond
Australian Cobberdog

WAAR KOMT DE NAAM AUSTRALIAN COBBERDOG VANDAAN?


Australian Cobberdog is de naam die de enorme taak eert waarvoor het ras is ontworpen: het uitvoeren van therapie- en hulpverleningstaken. Cobber is een typische term die in Australië wordt gebruikt om te verwijzen naar een vriend, en dat is inderdaad wat de Australian Cobberdog is: een hondenmaatje waar je altijd van op aan kunt. Een Cobberdog is geen Labradoodle!


Waarom heet dit hondenras een Australian Cobberdog en geen Australian Labradoodle?


Veel hondenfokkers kregen Labradoodle-koorts en hun slechte praktijken heeft de naam van het hondenras erg naar beneden gehaald, door elke kruising van Labrador en Poedel zonder enig criterium een ​​Labradoodle te noemen. Het was toen duidelijk dat veel van de honden te nerveus waren om therapiehonden te zijn, en dat slechts enkele van hun hypoallergeen waren.


Bovendien groeide de verwarring over dit hondenras nog meer toen verschillende clubs en verenigingen hun eigen regels en normen vaststelden. Geen enkele instelling accepteerde de naam Labradoodle in hun rassenregister. Het doel van de hond was gedevalueerd en daardoor ontstond de behoefte om een ​​nieuwe naam te creëren om de Labradoodle van kwaliteit te herstellen : de Australian Cobberdog .


Je begrijpt meteen waarom de Australian Labradoodle geen Australian Cobberdog is.hond met klein puppy teddy beertje
Australian Cobberdog met puppy


Rasecht en erkend Australian Cobberdog


Eigenaars/fokkers van de Australian Cobberdog houden zich aan strenge regels en zijn voorstander van raserkenning. Om zich te onderscheiden van andere verenigingen, maar ook om onderscheid te maken tussen de verschillende honden (erkenning van een nieuw ras in ontwikkeling), hebben zij de nieuwe naam ‘Australian Cobberdog’ aangenomen.


De Australian Cobberdog-populatie is naast haar verder ontwikkelde hypo allergene eigenschappen (bovenal) getemperd/veel rustiger en heeft de uiteindelijke, perfecte, losse, zijdezachte vacht, die vele malen anders en beter ontwikkeld is dan die van de Labradoodle (eerste kruisingen). en de Australian Labradoodle, de generatie na de Labradoodle.


De Australian Cobberdog heeft een bekend aantrekkelijk en atletisch uiterlijk met een uniek volgzaam en lief karakter. Hij wordt ook wel omschreven als 'geboren om te dienen'. Een echte fijne hond die graag snel leert! Het ras kent verschillende maten en vachttypes in allerlei kleuren. Zijn makkelijk te trainen karakter maakt hem ideaal als hulp- en therapiehond. Het uiterlijk doet enigszins denken aan een teddybeer.


De Australian Cobberdog ERKEND!!!


De echte Australian Cobberdog is een hypo allergene, intuïtieve hond met een niet-verharende vacht, speciaal gemaakt/gefokt voor astmatische en allergische mensen die hulp nodig hebben. De Australian Cobberdog is een nationaal erkend hondenras in het land van herkomst, Australië, genomineerd door de grondleggers van deze bijzondere hond. De echte Australian Cobberdog (de PUREBRED in ontwikkeling) voldoet aan alle eisen om als rashond geregistreerd te worden bij de MDBA Master Dog Breeders and Associates in Australië. Een selectie tophonden waar mee gewerkt kan worden.


wit pluizige hond
Australian Cobberdog

De Australian Cobberdog is verkrijgbaar in 4 verschillende maten en vele kleuren en tinten


Algemeen evenwicht en symmetrie zijn belangrijker dan de absolute grootte. De lengte van de Australian Cobberdog moet iets groter zijn dan zijn hoogte, met een verhouding van 12 tot 10. Er mag geen verschil in temperament zijn tussen de verschillende maten.

  • Miniatuur : van 33 cm tot 42 cm

  • Middel : van 42 cm tot 51 cm

  • Standaard : van 51cm tot 61cm

  • Extra groot : van 61 cm tot 68 cm

Het geslacht van de hond heeft geen invloed op de grootte, maar over het algemeen hebben vrouwtjes een iets lichtere huidskleur dan mannetjes.


Er zijn twee soorten kleuren van de Cobberdog effen en

parti-kleuren


Er zijn twee soorten kleuren voor de Australian Cobberdog : effen kleuren, die gecombineerd kunnen worden en bekend staan ​​als parti-kleuren, en gearceerde kleuren, die verschillende tonen van dezelfde kleur hebben. Sommige kleuren kunnen geassocieerd worden met een zwarte pigmentatie (zwart, rood, goud en crème) of roze (chocolade, goud en crème).


Hypo-allergeen Australian Cobberdog


Dit hondenras is gemaakt om een hypo allergene hond te zijn die zou kunnen werken als hulp- of therapiehond. Zijn vacht verhaart niet en verandert niet, en zijn haar valt niet uit. Dit betekent dat het geen allergene deeltjes afgeeft. Hierdoor veroorzaakt de Australian Cobberdog bij de meeste mensen met een hondenallergie geen allergische reactie.hond ligt in mand
Australian Cobberdog met fleece vacht

Verzorging van de vacht van de Australian Cobberdog

De Australian Cobberdog kan zijn haar naar keuze lang of kort dragen. De beste manier waarop de hond eruit ziet, is door zijn lange haar te behouden, omdat het zacht aanvoelt en mooi is voor het oog. Het wordt ook aanbevolen om het haar lang te houden, zelfs in de zomer, omdat het de huid beschermt tegen zonnestralen. Het is ten zeerste aan te raden om het haar elke dag of om de dag te borstelen om knopen of klitten te voorkomen, en om elke maand naar de hondentrimmer te gaan die ook echt gespecialiseerd is in Cobberdogs.

Wat is het temperament van Australian Cobberdogs vergeleken met andere hondenrassen


De Australian Cobberdog staat bekend om zijn vriendelijke, gelijkmatige temperament. Ze worden beschreven als loyaal, energiek, vriendelijk en leuk. Ze staan ​​ook bekend als kalm, zachtaardig, sociaal, humoristisch en buitengewoon slim. Ze hebben een grote behoefte om mensen tevreden te stellen en zijn gemakkelijk te trainen. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en andere honden en passen zich goed aan nieuwe situaties en omgevingen aan. Ze staan ​​ook bekend om hun intuïtie en hun vermogen om de emotionele en fysieke behoeften van hun eigenaren aan te voelen. Over het algemeen is het temperament van de Australian Cobberdog uniek en onderscheidt het zich van andere rassen.


Betrouwbare hondenfokker Nederland Australian Cobberdogs en waar wij de foto's van mochten gebruiken.

( erg dankbaar hiervoor ).pluche hond die lekker in gras ligt
Australian Cobberdog beige

FAQ Veelgestelde vragen Australian Cobberdog


Wat is een Australian Cobberdog?


De Australian Cobberdog is een Labradoodle van zuiver ras en werd in de jaren tachtig in Australië ontwikkeld. Het is een combinatie van de Labrador Retriever, Poedel en Cocker Spaniel, en soms andere rassen zoals de Irish Water Spaniel en Curly Coat Retriever.

Wat is het temperament van Australian Cobberdog?


Australian Cobberdog staan ​​bekend om hun vriendelijke, gelijkmatige temperament. Ze worden beschreven als loyaal, energiek, vriendelijk en leuk. Ze staan ​​ook bekend als kalm, zachtaardig, sociaal, humoristisch en buitengewoon slim. Ze hebben een grote behoefte om mensen tevreden te stellen en zijn gemakkelijk te trainen. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en andere honden en passen zich goed aan nieuwe situaties en omgevingen aan.

Wat is de gemiddelde levensduur van een Australian Cobberdog?


De gemiddelde levensduur van een Australische Cobberdog is ongeveer 13-15 jaar.

Zijn Australian Cobberdog hypoallergeen?


Ja, voor de overgrote meerderheid van mensen met hondenallergieën zijn Australische Cobberdogs geschikt. Het ras staat bekend als hypoallergeen en weinig tot niet-verharend.

Uit welke rassen bestaat de Australian Cobberdog?


Er waren veel rassen betrokken bij de vroege ontwikkelingsstadia, waaronder de Labrador Retriever, Poedel en Cocker Spaniel, evenals andere rassen zoals de Irish Water Spaniel en Curly Coat Retriever. Nu lijkt de Australian Cobberdog echter niet echt op een van die rassen. Hij heeft zijn eigen unieke genetische blauwdruk en kenmerken die hem tot de ideale gezins-/therapiehond maken.957 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Cane Corso

Comentarios


bottom of page