top of page

Het karakter van de Berner Sennenhond

Het karakter van de Berner Sennenhond


De Berner Sennenhond, ook wel bekend als de Berner, is een populaire hondenras vanwege zijn grote omvang, zachtaardige karakter, en indrukwekkende uitstraling. Het ras is van oorsprong afkomstig uit Zwitserland, waar het werd gefokt als een boerderij hond om te helpen bij het hoeden van vee en het trekken van karren. Maar wat maakt dit ras zo bijzonder? In dit artikel zullen we het temperament van de Berner Sennenhond verkennen en kijken wat hen zo'n geweldige metgezel maakt.


Geschiedenis van de Berner Sennenhond


De Berner Sennenhond is afkomstig uit Zwitserland, waar hij werd gefokt om te helpen bij het hoeden van vee en het trekken van karren. Dit ras werd voor het eerst erkend door de Zwitserse Kennel Club in 1907 en sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest populaire hondenrassen ter wereld.


Uiterlijk van de Berner Sennenhond


De Berner Sennenhond heeft een opvallend uiterlijk, met zijn lange, zachte vacht en driekleurige vacht. Deze hond heeft een atletisch en gespierd lichaam en kan tot 70 kg wegen. Ondanks zijn grootte heeft de Berner Sennenhond een zachte uitstraling en is hij een zeer sociaal dier.Het karakter van de berner sennenhond

Persoonlijkheid van de Berner Sennenhond


Een van de belangrijkste eigenschappen van de Berner Sennenhond is zijn vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheid. Dit ras houdt ervan om bij mensen te zijn en maakt snel vrienden met andere dieren. De Berner Sennenhond is een goede keuze voor gezinnen met kinderen, omdat hij van nature zachtaardig en geduldig is.


Trainbaarheid van de Berner Sennenhond