top of page

Hoe groot is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

Hoe groot is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever?


De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een populaire en veelzijdige hond die zijn oorsprong vindt in Canada. Het ras staat bekend om zijn vrolijke persoonlijkheid, intelligentie en werklust. Veel mensen overwegen dit ras als huisdier, maar voordat je een Toller in huis haalt, is het belangrijk om te weten hoe groot ze worden en welke factoren hierbij een rol spelen. In dit artikel bespreken we de grootte van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever en alles wat je moet weten voordat je besluit er een te adopteren.


Rasbeschrijving


De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een middelgroot ras dat afkomstig is uit Canada. Dit ras is ontwikkeld om te helpen bij de jacht op eenden en ganzen. Tollers hebben een dikke, waterafstotende vacht en een krachtig, compact lichaam dat is gebouwd voor uithoudingsvermogen en snelheid.Hoe groot is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever?


Gewicht en grootte


Volgens de rasstandaard van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club of Canada moeten reuen tussen de 48 en 51 cm hoog zijn bij de schouders en tussen de 20 en 23 kg wegen. Teven moeten tussen de 45 en 48 cm hoog zijn bij de schouders en tussen de 17 en 20 kg wegen.


Groottevariaties


Hoewel er standaardmaten zijn voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, kunnen er variaties zijn in de grootte van de honden. Sommige Tollers zijn kleiner dan de gemiddelde grootte, terwijl andere groter zijn. De grootte van de Toller kan worden beïnvloed door verschillende factoren.