top of page

Hond stopt met blaffen, hoe zorg ik daarvoor?

Bijgewerkt op: 13 apr.


rode hond met wit en kijkt blij in het bos
Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond stopt met blaffen?

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond stopt met blaffen


Mijn hond stopt met blaffen. Hoe leer ik dit af? Honden blaffen, dat is volkomen normaal, maar ongepast en overmatig blaffen kan een teken zijn van stress, frustratie of verveling. Leer hoe u het blaffen van uw hond kunt stoppen en hoe u reactieve gewoonten overboord kunt gooien.


Blaft uw hond op alle uren van de dag of nacht? Of wanneer er iemand langs uw huis loopt? Of misschien wanneer ze een andere hond ziet? Het lijkt misschien onmogelijk om het blaffen van een hond te stoppen. Overmatig blaffen is immers een natuurlijk instinct.


Met behulp van eenvoudige technieken kunt u het gedrag van uw hond veranderen, zodat u en uw favoriete hond meer ontspannen lam zijn, kunnen genieten van het samen thuis zijn, en uw hond helpen zich meer op zijn gemak te voelen wanneer hij alleen is.


Het is belangrijk om eerst uit te zoeken waarom uw hond blaft en vervolgens beste praktijken te gebruiken om uw hond te trainen om niet overmatig te blaffen. Trainen om een hond te laten stoppen met blaffen kan ontmoedigend lijken, maar het kan met een beetje geduld en kennis. In dit artikel bespreken we waarom uw hond blaft, hoe u uw hond kunt helpen ontspannen en hoe u uw hond kunt laten stoppen met blaffen.


Is je hond reactief?


Als je enige ervaring of kennis hebt op het gebied van hondentraining, heb je misschien wel eens gehoord van reactiviteit. Maar wat is reactiviteit precies?

Reactiviteit is een term die verwijst naar de overdreven reactie van je hond op alledaagse, normale situaties. Dit kan betrekking hebben op verschillende omstandigheden, waaronder reactie op een persoon, een andere hond of alleen thuis zijn.


Mijn hond blaft naar alles wat voorbij komt - najagen


Als u hier terecht bent gekomen omdat hij blaft naar alles wat beweegt, dan is uw hond misschien reactief. Uw hond wordt als reactief beschouwd als hij zich ongewoon intens gedraagt in gewone situaties, zoals het ontmoeten van andere honden of nieuwe mensen. Dit kan dwangmatig blaffen inhouden en ander gedrag zoals grommen, snauwen of grauwen naar de persoon of het ding dat hem stimuleert.


Honden die deze dingen doen, worden vaak bestempeld als beschermend of agressief, maar er gebeurt hier meer. Deze gedragingen geven aan dat je hond zeer intense emoties voelt, en natuurlijk gebruiken ze hun overlevingsmechanisme om zich beter of veiliger te voelen.


Meestal betekent dit blaffen. Inzicht in reactiviteit en veelvoorkomende triggers is een van de belangrijkste stappen om het uitdagende gedrag van uw hond op te lossen. U zult beter begrijpen wat uw hond angstig maakt en hoe u deze angst kunt verlichten.veel honden op een rijtje
Mijn hond blaft naar alles wat voorbij komt


Mijn hond begint te blaffen als ik het huis verlaat!


Dit is niet alleen negatief omdat het betekent dat je hond van streek is, maar het kan er ook voor zorgen dat je boze buren krijgt! Een veel voorkomende reden dat honden blaffen is verlatingsangst. Nu ieders schema's en routines de laatste jaren drastisch zijn veranderd, is er een over het hoofd geziene en onverwachte manier waarop dit problemen heeft veroorzaakt bij onze honden.


Veel honden zijn gewend geraakt aan maandenlang thuiswerken, sociale afstand en quarantaine. Een echte zorg is verlatingsangst voor hondenouders die moeten gaan werken of eraan denken om terug te keren naar kantoor. Verandering kan eng zijn voor honden. Elke verandering in de vertrekroutine, inclusief weer aan het werk gaan, kan verlatingsangst veroorzaken, vooral als ze eraan gewend zijn geraakt dat jij 24/7 thuis bent.


Sommige honden kunnen hier goed mee omgaan, terwijl andere honden verlatingsangst kunnen hebben, wat resulteert in de hele dag blaffen als ze alleen zijn. En blaffen is misschien niet het enige probleem. Uw hond kan ook ander negatief gedrag vertonen, zoals kauwen, krabben en likken.


Dit gedrag kan problematisch zijn voor zowel hun eigen gezondheid als uw huis. Het verlichten van de oorzaak van honden blaffen - verlatingsangst - in plaats van alleen het symptoom kan uw hond helpen gelukkig en gezond te zijn, zelfs wanneer u niet thuis bent.


U kunt op verschillende manieren voorkomen dat uw hond blaft als hij alleen gelaten wordt. Elke hond is anders, dus het kan uitproberen zijn hoe u uw hond het beste kunt helpen om zich aan te passen aan het alleen thuis zijn en te stoppen met blaffen.


Hier zijn enkele tips om uw hond te helpen zijn angst te overwinnen en te stoppen met blaffen wanneer hij alleen thuis is


Desensibiliseer door te oefenen met je puppy


Het is altijd een goed idee om te oefenen voordat je weer aan het werk gaat. Dit kan een enorm verschil maken voor uw hond. Zo kan uw hond eraan wennen om de dag alleen door te brengen, te dutten en te ontspannen in plaats van te blaffen en te ijsberen.


Bekijk onze 7 stappen om het voor uw hond comfortabel te maken om alleen thuis te zijn:


 1. Creëer een leuke en uitnodigende omgeving voor uw hond. Dit kan zijn bed zijn, de bank, uw bed, een kennel - wat maar werkt voor uw pup. Oefen door hem mee te nemen naar zijn plek en hem een traktatie te geven. Doe dit verschillende keren. Deze stap is bedoeld om zijn plek te associëren met vrolijke dingen zoals traktaties, speeltjes en ontspanning.

 2. Als je hond eenmaal van zijn plek houdt, geef hem dan een leuk kauwspeeltje, of een kauwspeeltje dat lang meegaat. Kies iets dat tijd kost en zijn aandacht vasthoudt.

 3. Terwijl je hond bezig is met deze activiteit, neem je een aantal routines en gewoontes door die hij associeert met jouw vertrek, zoals koffie zetten, schoenen aantrekken, enz. Doe wat je normaal ook doet. Als hij het merkt en angstig wordt, breng hem dan terug naar zijn speciale plek en leid hem terug naar de afleiding daar.

 4. Maak na deze stap een kort uitstapje. Dit is om uw hond te laten wennen aan het kijken hoe u het huis verlaat. Als hij afgeleid en rustig is, ga dan gewoon weg. U bent niet stiekem weg - als hij merkt, dat is oke. Ga gewoon in de tuin of in je auto zitten. Misschien maakt u een korte wandeling. U zult uw hond waarschijnlijk horen blaffen, wetende waar uw buren naar hebben moeten luisteren.

 5. Loop na ongeveer 5 minuten rustig je huis binnen. Negeer uw hond. Dit deel is moeilijk, maar het is belangrijk om hem niet de aandacht te geven die hij wil. Geef hem een paar minuten om te kalmeren terwijl jij je schoenen uittrekt en je gewone routine uitvoert.

 6. Als hij eenmaal rustig is, geef hem dan aandacht en genegenheid en laat hem zien dat rustig gedrag speeltijd en veel liefde betekent.

 7. Herhaal dezelfde techniek, maar ga voor langere tijd weg. Maak een mooie wandeling of ga even snel naar de winkel. Werk dit op tot een paar uur per keer. Oefening baart kunst om honden te laten wennen aan het feit dat je weggaat. Dit zal resulteren in minder stress en uitdagend gedrag.grote hond met klein bruin wit puppy
Verlatingsangst hond


5 tips om verlatingsangst bij honden te voorkomen


Als je al weer aan het werk bent, dan zijn er enkele gedragingen die je kunt aannemen die de angst van je hond helpen verminderen.


Hier zijn 5 tips om verlatingsangst bij honden te voorkomen:


 1. Geef jezelf 's ochtends wat extra tijd om je hond aandacht te geven. Ga met je hond wandelen, doe een snelle training of speel in de tuin. Kies een gemakkelijke activiteit zodat uw hond wat fysieke en mentale energie kwijt kan.

 2. Neem je hond mee naar zijn speciale plek en geef hem iets te doen. U versterkt dat dit een comfortabele en veilige plek is en laat hem plezier maken.

 3. Regelmatige activiteit en beweging helpen verveling en stress tegen te gaan. Na een lange werkdag is dit misschien wel het laatste waar u aan denkt, maar actief zijn met uw hond is belangrijk. Wandelingen, training, spelletjes en socialisatie zijn allemaal belangrijke onderdelen van de routine van uw hond. Consistentie in zowel fysieke als mentale activiteiten kan veel betekenen voor uw harige vriend.

 4. Gebruik natuurlijke kluiven en rauwe botten om verveling en stress tegen te gaan. Gebruik niet te vaak speciale traktaties, want die kunnen de opwinding en waarde voor uw hond verliezen.

 5. Probeer kalmerende oplossingen om uw hond te helpen ontspannen. Denk hierbij buiten de gebaande paden. Hennepolie heeft bijvoorbeeld angst bij honden drastisch verminderd.

 6. Deze en andere kalmerende oplossingen kunnen worden gebruikt in combinatie met onze andere tips om uw kansen op succes te vergroten. Thundershirts zijn een geweldige hands-off aanpak voor honden die last hebben van verlatingsangst.


Buitenschoolse activiteiten voor honden

De bovenstaande tips zouden uw hond moeten helpen om terug te keren naar haar nieuwe situatie. Als het gedrag van uw hond er echter voor zorgt dat uw buren klagen, dan moet u kijken naar andere manieren om de dag van uw hond te onderbreken en energie vrij te maken. Hier zijn een paar opties:


Hondendagopvang

Als je lange dagen werkt en je hond bijzonder destructief is als hij alleen thuis is, overweeg dan om je hond een paar dagen per week in te schrijven bij een hondendagopvang. Je verbrandt er wat energie mee, vermindert de angst en zorgt ervoor dat je hond minder tijd alleen doorbrengt.


Hondenoppas

Sommige honden spelen gewoon niet goed met anderen, dus als ze behoefte hebben aan een solo-ervaring met hun hond, dan kan een hondenoppas, zoals een vriend of familielid, die terug kan komen en met uw hond kan rondhangen, de angst aanzienlijk verminderen en storend gedrag stoppen.


Hondenuitlaatservice

Niet alle honden hebben constant toezicht nodig. In plaats daarvan zal uw hond zich prima voelen met een wandeling halverwege de dag om de dag te onderbreken. Als u een professionele hondenuitlaatservice inhuurt, kan uw hond spelen, bewegen, naar het toilet gaan en sociale interactie hebben.


Vraag het een buurman

Soms is de oplossing voor uw hond die uw buren lastig valt, om uw buren om hulp te vragen. Als een buur één of twee keer per dag een paar minuten langskomt, kan dat net zijn wat uw hond nodig heeft om zich niet in de steek gelaten te voelen. Ze kunnen je hond even uitlaten voor een snelle plaspauze en misschien een snack.


Bezoek tijdens de lunchpauze

Afhankelijk van je baan kun je tijdens je lunchpauze thuis stoppen om je hond uit te laten en wat aandacht te geven. U kunt een paar minuten trainen en spelen om uw hond te helpen ontspannen en tot rust te komen voor een lekker middagdutje.


Afhankelijk van de ernst van het gedrag van uw hond wanneer hij alleen thuis is, kan het trainen van slechte gewoonten zoals overmatig blaffen verschillende hoeveelheden tijd in beslag nemen. Denk eraan dat blaffen het symptoom is, niet de oorzaak, dus heeft uw hond een uniek trainingssysteem nodig dat zowel voor u als voor hem werkt.


Voorkom dat uw hond 's nachts blaft


Een ander probleemgedrag dat veel hondenouders melden, is zeuren en blaffen, wat je 's nachts wakker houdt. Dit is een van de meest gerapporteerde gedragingen.

Honden die 's nachts blaffen kunnen echt een uitdaging zijn. Iedereen heeft een goede nachtrust nodig, ook u en uw buren!


Er is een reden waarom uw hond 's nachts blaft, en vaak komt het erop neer dat honden heel slim zijn! Zonder het te beseffen, heeft uw hond geleerd dat janken en blaffen uw aandacht trekt, of u nu klaarwakker bent of in een diepe slaap.


Dit kan een moeilijke gewoonte zijn om te doorbreken, maar hij is wel degelijk te doorbreken. U moet uw hond ervan overtuigen dat zeuren en blaffen niet zijn aandacht zal trekken.schattig blond puppy
Hond blaffen stoppen

De gewoonte doorbreken


Dit betekent dat je het probleem moet negeren. De sleutel is om niet te reageren. Roep geen kalmerende woordjes, ga niet naar uw hond toe en laat hem niet uit zijn afgesloten ruimte. Als uw hond niet wordt beloond met aandacht voor janken en blaffen, zal hij geen reden hebben om te janken en te blaffen.


Dit kan heel moeilijk zijn, en wees gewaarschuwd: het gedrag wordt meestal erger voordat het beter wordt, door een fenomeen dat "extinction burst" wordt genoemd. Dit komt omdat uw hond wanhopig probeert een strategie te gebruiken die eerder werkte.


Als uw hond echter ziet dat u consequent zult zijn en haar geen aandacht zult geven als ze blaft, zal ze uiteindelijk beseffen dat haar plan niet werkt en het gedrag opgeven.


Dit proces kan behoorlijk moeilijk zijn. U wilt het beste voor uw hond, en het kan wreed lijken om hem te laten blaffen zonder hem aandacht te geven. Maar dit is echt de enige beste manier om het blaffen van honden te stoppen.


Zoals bij elke gedragsverandering waar uw hond baat bij heeft, zal het beter worden. Een paar dagen moeite doen om je hond te laten blaffen zal het waard zijn als ze 's nachts minder gestrest raakt en gaat slapen.


Dit is gezonder voor haar, en het verminderde geblaf is ook gezonder voor jou! Hierdoor kunt u een goede nachtrust krijgen, zodat u een betere u kunt zijn - inclusief een betere hondeneigenaar.


Om uw hond te helpen bij de overgang, moet u ervoor zorgen dat ze zich zo comfortabel mogelijk voelt voordat u gaat slapen. Probeer rustige, kalmerende muziek af te spelen of geef uw pup een ontspannende halsband of diffuser.


Hoe het blaffen van honden naar mensen te stoppen


Of u nu bezoek hebt of samen met uw pup of hond in het park bent, een hond die altijd blaft naar mensen kan verontrustend zijn. U vraagt zich misschien af hoe u het blaffen van uw hond kunt stoppen als u hem alleen laat met buren of andere mensen waarmee u weer in contact komt. Het goede nieuws is dat het zeker mogelijk is om het blaffen van uw hond naar mensen te stoppen.


Het is belangrijk om eerst te begrijpen waarom honden blaffen naar mensen. Er zijn verschillende redenen waarom honden dit doen, waaronder:


 • Territoriaal blaffen. Als uw hond blaft wanneer een nieuwe hond of vreemdeling uw tuin of huis nadert en daarbij een stijf lijf heeft, probeert hij zijn territorium te beschermen. Veel honden doen dit wanneer iemand naar de voordeur komt of zelfs te dicht bij uw eigendom loopt.

 • Territoriaal blaffen betekent dat uw hond deze vreemdeling als een bedreiging ziet voor zowel hemzelf als zijn mensen. Tenzij u een hond hebt die specifiek bedoeld is om te waken, kan dit een bedreiging vormen voor een vreemde en onrust veroorzaken voor uw gezin en buren.

 • Weinig ervaring met menselijke interactie. Veel honden die niet veel aandacht of menselijke interactie hebben gehad, kunnen blaffen naar mensen omdat ze niet gewend zijn aan socialisatie of andere mensen niet erg vertrouwen. Dit komt vooral voor bij honden die gered zijn.

 • Bovendien kan een traumatische ervaring met vorige mensen het voor honden moeilijk maken om nieuwe mensen te vertrouwen. Blaffen in deze situatie is meestal het gevolg van overweldigende angst en vrees.

 • Opwinding. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom honden blaffen naar vreemden. Dit soort blaffen is meestal geen bedreiging en geeft aan dat ze opgewonden en blij zijn. Het kan betekenen dat uw hond een echte mensenliefhebber is. Dit kan gasten en vreemden echter vaak afschrikken en zelfs angst aanjagen, omdat ze het verschil niet kunnen zien tussen een vriendelijke en onvriendelijke blaf.

Ongeacht de reden waarom uw hond blaft, is het mogelijk om uw hond te trainen om niet naar mensen te blaffen. Dit zal echter niet van de ene op de andere dag gebeuren. Het is belangrijk om te bepalen wat voor soort training u wilt doen, geduldig te blijven en consequent te zijn in uw trainingstechnieken.twee lieve puppies in gras met bloemen
hond blaft hoe stoppen naar mensen


Hier volgen enkele van de beste manieren om uw hond te laten stoppen met blaffen naar mensen.


De stille methode


De stille methode houdt in dat je je hond tijdens de training een muilkorf omdoet. Je kunt overwegen om een duurzame beschermende hondenmuilkorf aan te schaffen waarmee je hond comfortabel kan eten, drinken en hijgen.


De muilkorf biedt extra bescherming voor het geval uw hond zich in een hoek gedreven voelt en reageert. Als een vreemde nadert, beloon uw hond dan voortdurend met kleine traktaties, de een na de ander.


Als uw hond blaft, vraag hem dan om te gaan zitten en gebruik een verbaal commando zoals "nee" of "stil". Schreeuw niet of ruk uw hond niet weg aan de halsband; dit zal de spanning alleen maar verhogen, en uw doel is om uw huisdier te kalmeren.

Als ze rustig blijven, beloon ze dan met verschillende kleine traktaties, de een na de ander. Als ze weer beginnen te blaffen, herhaalt u het proces en beloont u ze telkens als ze stoppen met blaffen.


Als u doorgaat, verhoog dan geleidelijk de tijd tussen de traktaties. Na verloop van tijd zal uw hond de beloningen associëren met vreemden en minder angstig worden. Dan kunt u beginnen met de juiste introducties.


Methode afleiden om uw hond te laten stoppen met blaffen


Deze methode is net zo eenvoudig als het klinkt. Uw hond afleiden is een van de beste manieren om het blaffen te stoppen. Zodra de hond is afgeleid en u zijn aandacht hebt gekregen, geeft u hem een commando, zoals zit, en beloont u hem als hij luistert.

Uw hond zal beginnen te leren dat gehoorzamen aan commando's betekent dat hij beloningen krijgt, terwijl blaffen naar vreemden dat niet doet. Dit zal uw hond helpen zijn gedrag te veranderen.


Er zijn verschillende methoden om je hond af te leiden, afhankelijk van de omstandigheden. Als u thuis bent, is een goede truc om uw hond te trainen om een speeltje te pakken wanneer een vreemde uw huis binnenkomt. Doe dit door een speeltje te pakken en het aan je hond aan te bieden zodra hij de nieuwe persoon opmerkt.


Speeltjes kunnen nuttig zijn als u gaat wandelen, maar traktaties zijn waarschijnlijk een aanlokkelijker aanbod. Stop met wandelen en vraag de aandacht van uw hond. Uw hond omdraaien en weglopen of opzij gaan is vaak beter om zijn aandacht vast te houden. Houd zijn aandacht vast totdat de persoon voorbij is of buiten bereik is.


Hondenparken zijn een van de moeilijkste plaatsen om de aandacht van uw hond te krijgen, dus een hondenfluitje kan de meest effectieve manier zijn om de aandacht van uw hond te breken en hem naar u te leiden.


Zorg voor een veilige ruimte


We hebben het al gehad over de voordelen van het speciale plekje van uw hond. De beste manier om opgewonden geblaf te voorkomen als er iemand op bezoek komt, is om uw hond op zijn speciale plek te zetten en daar te blijven als hij iemand verwelkomt.


Om deze training met uw pup te beginnen, moet u ervoor zorgen dat uw hond al gewend is aan zijn plekje en kan gehoorzamen aan basiscommando's zoals zitten, blijven en liggen. Begin met uw hond te vertellen dat ze naar haar plek moet gaan en geef haar een traktatie zodra ze daar is. Doe dit een paar keer.


Als ze het concept eenmaal begrijpen, oefen dan met het sturen naar hun plek vanuit verschillende delen van het huis. Beloon uw hond met positieve beloning, zoals het geven van traktaties, om haar te helpen het verwachte gedrag vol te houden.

Als uw hond deze ruimte comfortabel en veilig vindt, is de kans groter dat hij daarheen gaat om zichzelf te kalmeren als hij angstig is voor nieuwe mensen die langskomen.


Blaft uw hond naar andere honden?


Er zijn verschillende redenen waarom honden reactief kunnen worden op andere honden.Een van deze redenen is dat uw hond angstig kan zijn voor andere honden door beperkte ervaring of een negatieve ervaring uit het verleden.


Als gevolg daarvan kan de angstige hond reactief worden en blaffen en longeren naar andere honden.Dit is stressvol voor uw hond, u en de andere hond.

Een andere reden waarom uw hond tegen andere honden blaft, is dat hij gefrustreerd is. Dit kan te maken hebben met het feit dat ze normaal elke hond die ze zien mogen ontmoeten, en nu niet meer.


Misschien zijn ze gewoon opgewonden, willen ze hallo zeggen en wanhopig dichterbij komen om te spelen of de andere hond te leren kennen. Als ze de andere hond niet kunnen bezoeken, kunnen ze blaffen, weigeren te luisteren en de andere hond angstig maken.


Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat uw hond een combinatie van deze dingen is en zowel angstig als gefrustreerd is. Deze onaangename mix van tegenstrijdige gevoelens kan uw hond echt angstig maken, en hun angst zal ervoor zorgen dat hij overmatig gaat blaffen.

U kunt uw hond op een paar manieren helpen om te stoppen met blaffen naar andere honden. Net als de andere problemen met honden blaffen, kan het proces frustrerend zijn, maar het is zeker mogelijk met geduld en consistentie.


De triggers van uw hond begrijpen


Het is belangrijk om de triggers van je hond te begrijpen. Wat maakt haar reactief? Hoe dichtbij moet uw hond zijn voordat ze begint te blaffen en te longeren? Het kan zelfs zijn dat bepaalde maten, rassen en geslachten van honden ervoor zorgen dat uw hond intensiever reageert.

Andere keren kunnen het bepaalde plaatsen of tijdstippen van de dag zijn die uw hond triggeren. Als u begrijpt waarom uw hond blaft, kunt u uitzoeken hoe u dit gedrag kunt stoppen.


Train met beperkte afleiding


Terwijl u werkt aan het verminderen van het blaffen van uw hond naar andere honden, moet u proberen de blootstelling te beperken. Op dit punt in de training zal het socialiseren van uw hond door hem meer honden te laten ontmoeten niet helpen.

Wandel of speel op rustigere tijden en plaatsen om te voorkomen dat u in zeer nauw contact komt met andere honden. Als u een hond ziet wanneer u buiten bent, ga dan uit het zicht staan en creëer zoveel mogelijk ruimte om uw hond te helpen kalm te blijven. Werk hier een paar weken aan om uw pup te laten wennen aan het zien van honden in een rustigere ruimte zonder nauw contact.


Houd uw hond zowel mentaal als fysiek actief


Verrijking is een belangrijk onderdeel om uw hond te helpen ontspannen. Net zoals uw hond fysieke stimulatie nodig heeft, heeft hij ook mentale stimulatie nodig om zijn emoties te beheersen en te kalmeren.Verrijking is als oefening voor de hersenen van uw hond.

U kunt veel dingen doen die als een omgeving voor uw pup worden beschouwd. Dingen die je hond kalmeren en mentale stimulatie bieden, zoals producten die kauwen en likken toestaan, zijn ongelooflijk effectief.


Bullysticks of andere natuurlijke kauwproducten zijn goed voor een rustige mentale stimulatie als je hond wat rust nodig heeft. Hondenspeelgoed is ook een geweldige manier om uw hond aan te moedigen dit natuurlijke kalmerende gedrag uit te proberen.

Spelletjes zoals het strooien van hondenvoer in de tuin, hondenpuzzels of het verstoppen van een bot in een deken zijn geweldige manieren om uw hond verrijking te bieden en hondenverveling tegen te gaan. Regelmatige verrijking, net als regelmatige lichaamsbeweging, helpt uw hond om zelf kalmerende technieken aan te leren en houdt hem scherp.


Deze zijn bijzonder nuttig voor een algeheel evenwichtig, gezond en gelukkig leven, maar ook voor emotionele regulatie, die reactiviteit vermindert.


Training kost tijd


Nu je klaar bent om je hond te trainen om niet te blaffen, neem je de favoriete traktaties van je hond mee tijdens het wandelen om ze te belonen wanneer ze een hond zien. Als ze naar een hond kijken, geef ze dan een traktatie voordat ze blaffen.


Dit traint honden niet om niet naar anderen te blaffen, maar het leert uw hond wel om het zien van een andere hond te associëren met een positieve ervaring in plaats van angst of bezorgdheid.


Dit probleem berust op het veranderen van de gevoelens van uw hond, wat de kern van het probleem is. Deze methode werkt zoveel beter omdat u niet alleen de symptomen van een blaffende hond aanpakt.


Moet u blafhalsbanden gebruiken om het blaffen van honden te stoppen?


Een anti blafhalsband is een van de meest gebruikte middelen om het blaffen van honden te stoppen.Hoewel het een gemakkelijke en effectieve oplossing lijkt, wordt het gebruik van dit type apparaat afgeraden.

Hoewel het op korte termijn het blaffen kan stoppen, zijn er gevolgen op lange termijn. Het gebruik van een correctiemiddel zoals een blafhalsband pakt de onderliggende problemen niet aan.Het is als een pleister plakken op een grote wond. Het pakt het symptoom aan in plaats van het echte probleem, en dit kan een zeer negatief effect hebben op uw pup.


Veel hondenhalsbanden werken door de hond een negatief gevolg van blaffen te geven. Dit is intensief voor de hond.Als uw hond stopt met blaffen uit angst om bespoten of geschokt te worden, zal hij zijn angst gewoon op andere manieren uiten. Dit kan bijvoorbeeld kauwen zijn, het eten van giftige dingen, zichzelf kalmeren door overmatig borstelen en nog veel meer.


Bovendien vinden velen het onmenselijk. Blaffen is grotendeels de manier waarop honden communiceren, en hoewel het problematisch kan zijn, kunt u die behoefte aan veelvuldig blaffen, d.w.z. communicatie, elimineren door het probleem op te lossen - de angst, vrees of frustratie van uw hond.


Leer meer over Force Free Dog Training van een plaatselijke expert om u te helpen effectieve en blijvende methoden te vinden voor het corrigeren van de gedragsproblemen van uw hond.De beste manier om uw hond te helpen is door verschillende manieren uit te proberen om zijn of haar angst te verminderen en uw hond te trainen om anders te reageren.


Als uw hond aanhoudende angst heeft die niet kan worden opgelost met de technieken die in dit artikel worden besproken of met de best beoordeelde producten om uw hond te helpen ontspannen, is het misschien tijd om naar een hondentrainer, dierenarts of dierengedragsdeskundige te gaan.


Velen van ons vragen zich af: “Hoe kan ik voorkomen dat mijn hond blaft?” Maak je geen zorgen; je bent niet alleen! We willen allemaal dat onze honden de meest liefdevolle, goed opgevoede honden zijn, en er is meer dat in hun leven kan worden geïntegreerd om blaffen tegen vreemden te voorkomen dan alleen trainingsmethoden.


Een andere opmerking om in gedachten te houden bij het trainen van honden om niet te blaffen, is ervoor te zorgen dat uw hond voldoende beweging krijgt en voldoende speelgoed en activiteiten heeft om overdag te verslijten, omdat dit blaffen uit verveling voorkomt.


En als een van deze methoden niet succesvol is of uw hond agressief gedrag vertoont, is een professionele hondentrainer natuurlijk altijd een haalbare optie!


FAQ - Veelgestelde vragen hond stopt met blaffen


Welke honden blaffen het meest?


Hoewel ras niet de enige factor is, zijn er enkele hondenrassen die gevoeliger zijn voor hinderlijk blaffen, huilen, janken en in het algemeen alleen maar lawaai maken. Beagles, husky’s en Franse buldoggen behoren tot enkele van de luidruchtigere rassen.


Wat betekent het als een hond veel blaft?


Het blaffen van honden kan door veel dingen worden veroorzaakt. Angst, verveling en bepaald territoriumgedrag kunnen er allemaal toe leiden dat uw hond onophoudelijk blaft.


Moet ik me zorgen maken als mijn hond blaft?


Uw hond kan blaffen gebruiken om u voor veel dingen te waarschuwen, waaronder indringers, gevaar, angst, pijn en zelfs verveling. Als uw hond ongewoon of in abnormale situaties begint te blaffen, is het een goed idee om kennis te nemen van uw omgeving en uw dierenarts te bellen als het blaffen aanhoudt.


Hoe lang mag een hond blaffen?


Blaffen is een natuurlijk gedrag bij honden, maar overmatig of hinderlijk blaffen kan uw grenzen op de proef stellen. Het meeste blaffen moet in korte uitbarstingen gebeuren. Een aantal minuten achter elkaar blaffen kan op een probleem duiden.


Wanneer moet je blaffen negeren?


Aandachtzoekend geblaf moet worden genegeerd, tenzij het een probleem wordt. Het negeren van dit soort blaffen zal het gedrag helpen ontmoedigen.21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page