top of page

Maltezer

Bijgewerkt op: 20 apr.

Oorsprong Maltezer


wit hondje in het gras
maltezer

De Maltezer is een kleine gezelschapshond die behoort tot de Bichon familie


 • De Maltezer is van oorsprong afkomstig uit het centrale Middellandse Zeegebied, om precies te zijn uit Malta

 • De voorvaders van de Maltezer komen volgens een theorie uit Egypte en zijn vanuit daar verspreid door kooplieden.

 • De Maltezer is een van de oudste hondenrassen en bestaand volgens Charles Darwin al in 6000 voor Christus.

 • De Maltezer werd vroeger gefokt als gezelschapshond voor de aristocratie en was populair bij koningen en koninginnen.

 • De naam "Maltezer" komt van het eiland Malta, waar de honden werden gefokt.

 • De Maltezer is een populair hondenras over de hele wereld en wordt gewaardeerd om zijn vriendelijke karakter en effectief uiterlijk.

Samenvattend is de Maltezer een kleine gezelschapshond die oorspronkelijk uit Malta komt. De voorvaders van de Maltezer komen volgens een theorie uit Egypte en zijn vanuit daar verspreid door kooplieden. De Maltezer is een van de oudste en werd vroeger gefokt als gezelschapshond voor de aristocratie.


De naam "Maltezer" komt van het eiland Malta, waar de honden werden gefokt. De Maltezer is een populair klein hondenras over de hele wereld en wordt gewaardeerd om zijn vriendelijke karakter en effectief uiterlijk.Uiterlijk de Maltezer


De Maltezer is een klein hondenras dat bekend staat om zijn vriendelijke en speelse persoonlijkheid:


 • De Maltezer is een klein hondenras dat doorgaans tussen de 3-4 kg weegt en een schouderhoogte heeft van ongeveer 20-25 cm.

 • De Maltezer heeft een lange, zijdeachtige, witte vacht die regelmatig moet worden verzorgd om matteren en klitten te voorkomen.

 • De Maltezer heeft een ronde kop met een diepe stop en een zwarte neus. De ogen zijn groot, donker en rond, en de oren zijn driehoekig en hangen dicht bij het hoofd.

 • De Maltezer heeft een compact lichaam met een rechte rug en een hoog aangezette staart die over de rug wordt gedragen.

 • De Maltezer heeft een levendige en alerte uitdrukking en staat bekend om zijn elegante en sierlijke uiterlijk.

Karakter de Maltezer


De Maltezer is een klein hondenras dat bekend staat om zijn vriendelijke en speelse persoonlijkheid.


 • De Maltezer is een avontuurlijke en speelse hond die graag speelt met zowel andere honden als zijn huisgenoten.

 • De Maltezer is zeer intelligent en trainbaar, en kan de basiscommando's snel leren.

 • De Maltezer wil zijn eigenaren graag plezieren en staat bekend om zijn loyaliteit en toewijding.

 • De Maltezer is een sociale hond die graag in de buurt van mensen en andere honden is.

 • De Maltezer is een gevoelige hond die goed reageert op positieve trainingsmethoden.

 • De Maltezer is een goede keuze voor gezinnen met kinderen, omdat ze speels en aanhankelijk zijn met kinderen.

Samenvattend is de Maltezer een avontuurlijke en speelse hond die zeer intelligent en trainbaar is. Het ras staat bekend om zijn loyaliteit en toewijding, en is een sociale hond die graag in de buurt van mensen en andere honden is.


De Maltezer is een gevoelige hond die goed reageert op positieve trainingsmethoden en een goede keuze is voor gezinnen met kinderen.een wit hondje die geborsteld wordt
De Maltezer

Verzorging van de Maltezer


 • Vachtverzorging: De Maltezer heeft een lange, zachte vacht die regelmatig moet worden verzorgd om klitten te voorkomen. Het is aan te raden om de vacht van de Maltezer dagelijks te borstelen en om de hond regelmatig te wassen met een milde hondenshampoo.

 • Voeding en dieet: Het is belangrijk om de Maltezer te voeden met hoogwaardige voeding die speciaal is samengesteld voor kleine hondenrassen. Kies bij voorkeur voor graanvrij voer, omdat granen vaak als goedkope opvulling worden gebruikt en weinig tot geen voedingswaarde hebben voor je hond. Het is aan te raden om de voeding van een Maltezer te stemmen op zijn leeftijd, gewicht, en activiteitsniveau.

 • Beweging: De Maltezer is een actieve hond die dagelijkse beweging nodig heeft. Ze hebben geen grote tuin nodig, maar moeten wel dagelijks worden uitgelaten. Korte wandelingen en speelsessies in huis zijn voldoende voor deze hond.

 • Gebitsverzorging: Het is belangrijk om de tanden van een Maltezer regelmatig te poetsen om tandplak en tandsteen te voorkomen. Gebruik een tandenborstel en tandpasta die speciaal zijn ontworpen voor honden.

 • Algemene verzorging: De Maltezer heeft weinig verzorging nodig. Er is voldoende om de vacht dagelijks te borstelen en de hond regelmatig uit te laten. Het is belangrijk om de hond te voorzien van voldoende beweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen.

Hondentraining de Maltezer


 • Puppycursus: Basis gehoorzaamheidstraining is essentieel voor alle honden, inclusief de Maltezer. Dit omvat het aanleren van commando's zoals zitten, blijven, komen en volgen met behulp van positieve bekrachtigingstrainingsmethoden zoals traktaties en complimenten.

 • Socialisatie: Socialisatie is belangrijk voor alle honden, inclusief de Maltezer. Het is belangrijk om uw Maltezer vanaf jonge leeftijd bloot te stellen aan verschillende mensen, dieren en omgevingen om angst en agressie te voorkomen.

 • Tructraining: Ze zijn intelligent en trainbaar en kunnen een verscheidenheid aan trucs leren, zoals omrollen, dood spelen en door hoepels springen.

 • Zindelijkheidstraining: Zindelijkheidstraining is een belangrijk aspect van de training voor alle honden, inclusief de Maltezer. Positieve trainingsmethoden voor versterking, zoals het gebruik van snoepjes en complimenten, zijn effectief bij het zindelijk maken.

 • Verzorgingstraining: Maltese honden hebben regelmatige verzorging nodig, inclusief borstelen, baden en trimmen. Het is belangrijk om uw Maltezer vanaf jonge leeftijd te trainen om verzorging te tolereren om het proces gemakkelijker te maken.


Conclusie


De Maltezer is een klein en donzig hondenras dat bekend staat om zijn vriendelijke en speelse persoonlijkheid. Ze hebben een lange, zijdeachtige, witte vacht die regelmatig moet worden verzorgd om klitten te voorkomen. Het ras is intelligent en trainbaar, en reageert goed op positieve trainingsmethoden. Socialisatie en blootstelling aan nieuwe ervaringen kunnen angst en agressie helpen voorkomen. De Maltezer is een oud ras afkomstig van het eiland Malta in de Middellandse Zee. Het ras is energiek, loyaal en vrolijk, en is super mensgericht. De gemiddelde levensverwachting voor een Maltezer is 13,5 jaar, en het ras is over het algemeen gezond met weinig gezondheidsproblemen.


wit hondje op schoot
de maltezer

FAQ Veelgestelde vragen


Wat is de geschiedenis van het Maltese ras?


De Maltezer is een oud ras afkomstig van het eiland Malta in de Middellandse Zee. De geschiedenis van het ras gaat minstens tweeduizend jaar terug. Maltese honden zijn te vinden op oud Grieks aardewerk en werden zelfs genoemd door de filosoof Aristoteles. In de 15e eeuw werd het ras erg populair onder de Franse aristocratie. Een eeuw later vonden de Maltezers hun plek als het favoriete huisdier van de Britse koninklijke dames, waaronder koningin Elizabeth I en Mary Queen of Scots

Wat is het temperament van de Maltezer?


De Maltezer is een energiek, loyaal en vrolijk ras dat super mensgericht is en jaloers kan worden. Het zijn liefdevolle en vriendelijke honden die niets liever willen dan lekker bij hun baasje op schoot liggen. Ze kunnen goed overweg met andere honden en huisdieren, maar zijn behoorlijk kwetsbaar en kunnen gemakkelijk gewond raken door kinderen of grotere huisdieren. Ze zijn erg intelligent, sociaal en vertrouwend, en leren over het algemeen graag trucjes.


Wat is de levensduur van een Maltezer?


De gemiddelde levensverwachting voor een Maltezer is 13,5 jaar, waarbij de typische levensduur varieert van 12 tot 15 jaar oud. Hoewel dit de gemiddelde levensverwachting is, is het niet ongehoord dat een Maltezer 16 of zelfs 17 jaar oud wordt.


Wat is de verzorgingsvereiste voor een Maltezer?


De Maltezer heeft een lange, zijdeachtige, witte vacht die regelmatig moet worden verzorgd om matteren en klitten te voorkomen. Het wordt aanbevolen om de vacht van een Maltezer dagelijks te borstelen en de hond regelmatig te wassen met een milde hondenshampoo. De lange vacht van de Maltezer is gevoelig voor klitten, wat huidinfecties kan veroorzaken als deze niet goed wordt verzorgd.


Kan je met de Maltezer een hondentraining volgen?


De Maltezer is een intelligent en trainbaar ras dat goed reageert op positieve trainingsmethoden. Basis gehoorzaamheidstraining, socialisatie, tructraining, zindelijkheidstraining en verzorgingstraining zijn allemaal belangrijke aspecten van de training voor Maltese honden.351 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page