top of page

Omgaan met agressie bij Engelse bulldogs

Bijgewerkt op: 17 dec. 2023

Omgaan met agressie bij Engelse bulldogs


De Engelse bulldog staat bekend om zijn vriendelijke karakter en aanhankelijke persoonlijkheid. Toch kan het voorkomen dat een Engelse bulldog agressief gedrag vertoont, wat zowel voor de hond als zijn omgeving gevaarlijk kan zijn. Hieronder lees je meer over het omgaan met agressie bij Engelse bulldogs.


Hoe ontstaat agressie bij Engelse bulldogs?


Agressie bij honden kan verschillende oorzaken hebben. Bij Engelse bulldogs zijn de meest voorkomende oorzaken van agressie:

 • Angst: als een Engelse bulldog zich bedreigd voelt, kan hij agressief gedrag vertonen om zichzelf te beschermen.

 • Dominantie: sommige Engelse bulldogs kunnen agressief gedrag vertonen om hun dominantie te laten gelden ten opzichte van andere honden of mensen.

 • Pijn: als een Engelse bulldog pijn heeft, kan dit leiden tot agressie.

 • Onzekerheid: sommige Engelse bulldogs zijn van nature wat onzeker en kunnen door deze onzekerheid agressief gedrag vertonen.


Omgaan met agressie bij Engelse bulldogs

Hoe kun je agressie bij Engelse bulldogs voorkomen?


Het is belangrijk om agressie bij Engelse bulldogs zoveel mogelijk te voorkomen. Enkele tips hiervoor zijn:

 • Socialisatie: door je Engelse bulldog goed te socialiseren en te laten wennen aan verschillende situaties en omgevingen, kan de kans op agressie verminderd worden.

 • Gehoorzaamheidstraining: door je Engelse bulldog te trainen en hem gehoorzaamheid te leren, kun je de controle behouden over zijn gedrag en kan agressie voorkomen worden.

 • Voorkom pijn: zorg dat je Engelse bulldog geen pijn heeft, bijvoorbeeld door regelmatige bezoeken aan de dierenarts.

 • Wees een goede leider: wees consequent en duidelijk in je communicatie met je Engelse bulldog, zodat hij weet wie de baas is en wat er van hem verwacht wordt.

Hoe kun je omgaan met agressie bij Engelse bulldogs?


Als je Engelse bulldog toch agressief gedrag vertoont, is het belangrijk om hier op de juiste manier mee om te gaan. Enkele tips hiervoor zijn:

 • Blijf kalm: als je Engelse bulldog agressief gedrag vertoont, is het belangrijk om zelf rustig te blijven en niet te schreeuwen of te slaan.

 • Leer de lichaamstaal van je hond te herkennen: door de lichaamstaal van je Engelse bulldog te herkennen, kun je tijdig ingrijpen en agressie voorkomen.

 • Gebruik de juiste technieken: vraag advies aan een professionele hondentrainer om de juiste technieken te leren om agressief gedrag bij je Engelse bulldog te voorkomen.

 • Wees consequent: zorg dat je consequent bent in je reactie op agressief gedrag en beloon gewenst gedrag van je Engelse bulldog.

Conclusie


Agressie bij Engelse bulldogs kan verschillende oorzaken hebben en is zowel voor de hond als zijn omgeving gevaarlijk. Het is belangrijk om de signalen van agressie te herkennen en te voorkomen door middel van een goede socialisatie, opvoeding en training. Ook een goede verzorging en juiste voeding kunnen bijdragen aan het voorkomen van agressie.


Bij vermoeden van agressie is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen en niet te wachten tot het probleem erger wordt. Met de juiste aanpak en begeleiding kan agressie bij Engelse bulldogs succesvol behandeld worden.


FAQ (Veelgestelde vragen)


Mijn Engelse bulldog blijft maar trekken aan de riem, wat kan ik doen?

 • Het is belangrijk om je hond te trainen om netjes aan de lijn te lopen en te stoppen met trekken. Het belonen van goed gedrag kan helpen, evenals het gebruik van een harnas of tuigje in plaats van een halsband.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn Engelse bulldog gezond blijft?

 • Zorg voor regelmatige dierenartsbezoeken en zorg ervoor dat je hond de juiste voeding en voldoende beweging krijgt. Houd ook zijn gewicht in de gaten en let op eventuele gezondheidsproblemen.

Op welke leeftijd moet ik beginnen met het socialiseren van mijn Engelse bulldog?

 • Het is het beste om te beginnen met socialiseren wanneer je puppy tussen de 3 en 14 weken oud is. Dit is een cruciale periode waarin je puppy moet wennen aan verschillende situaties, mensen en andere dieren.

Hoe kan ik mijn Engelse bulldog trainen om te luisteren naar het commando 'hier'?

 • Begin met het oefenen van het commando in een rustige omgeving zonder afleidingen en beloon je hond wanneer hij terugkomt naar jou. Bouw geleidelijk aan meer afleidingen op en oefen regelmatig om het commando te versterken.

Hoeveel kost het om een Engelse bulldog te houden?

 • De kosten voor het houden van een Engelse bulldog kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals voeding, dierenartsbezoeken, training en grooming. Het is belangrijk om deze kosten te overwegen voordat je besluit een Engelse bulldog te adopteren.

114 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Cane Corso

Comments


bottom of page