top of page

Omgaan met agressie Rottweiler

Bijgewerkt op: 17 dec. 2023

Omgaan met agressie Rottweiler


Het omgaan met agressie bij een Rottweiler kan een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om te begrijpen dat agressie meestal voortkomt uit angst, onzekerheid of een gebrek aan socialisatie en training.


Hier zijn enkele tips voor het omgaan met agressie bij een Rottweiler:

 1. Identificeer de oorzaak van de agressie: Als je Rottweiler agressief is, probeer dan te achterhalen wat de oorzaak is van zijn gedrag. Is hij bang voor bepaalde situaties of mensen? Heeft hij genoeg beweging en stimulatie? Is hij goed getraind en gesocialiseerd?

 2. Zoek professionele hulp: Als je Rottweiler agressief gedrag vertoont, zoek dan professionele hulp van een gedragstherapeut of dierenarts. Zij kunnen je helpen bij het identificeren van de oorzaak van de agressie en kunnen je tips geven over hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

 3. Train je Rottweiler: Het trainen van je Rottweiler kan helpen bij het verminderen van agressief gedrag. Leer je hond commando's zoals "zit" en "blijf" en beloon hem voor goed gedrag. Oefen ook met het introduceren van je Rottweiler aan nieuwe mensen en situaties om hem te laten wennen aan verschillende omgevingen.

 4. Zorg voor voldoende beweging en stimulatie: Rottweilers hebben veel beweging en stimulatie nodig om verveling en destructief gedrag te voorkomen. Zorg ervoor dat je Rottweiler voldoende beweging krijgt en stimuleer hem met speelgoed en spelletjes om hem te vermaken.

 5. Wees geduldig: Het omgaan met agressie bij een Rottweiler kan lang duren en veel geduld vergen. Het is belangrijk om consequent te zijn in je aanpak en om je Rottweiler te blijven belonen voor goed gedrag. Met de juiste training en socialisatie kan een Rottweiler een trouwe en liefdevolle metgezel zijn.


hond kijkt je aan
Omgaan met agressie Rottweiler

Angst Rottweiler


Net als bij mensen kunnen Rottweilers ook last hebben van angstgevoelens. Het is belangrijk om de tekenen van angst bij je Rottweiler te herkennen, zodat je hem kunt helpen om zijn angst te overwinnen.

Hier zijn enkele veelvoorkomende tekenen van angst bij Rottweilers:

 1. Bevend of trillend: Als je Rottweiler beeft of trilt, kan dit een teken zijn van angst of stress.

 2. Verstopt of teruggetrokken gedrag: Als je Rottweiler zich verstopt of zich terugtrekt, kan dit betekenen dat hij zich niet op zijn gemak voelt in zijn omgeving.

 3. Overmatig blaffen: Rottweilers kunnen overmatig gaan blaffen als ze zich angstig voelen, vooral als er vreemden in de buurt zijn.

 4. Vernietigend gedrag: Als je Rottweiler dingen begint te vernietigen, kan dit een teken zijn van angst of verveling.

Als je merkt dat je Rottweiler angstig is, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen om hem te helpen:

 1. Creëer een veilige omgeving: Zorg ervoor dat je Rottweiler een veilige plek heeft om zich terug te trekken als hij zich angstig voelt. Dit kan een kamer zijn met zijn favoriete speelgoed en een comfortabel bed.

 2. Vermijd het belonen van angstig gedrag: Probeer niet om je Rottweiler te troosten als hij angstig is, omdat dit het angstige gedrag kan versterken. In plaats daarvan, blijf rustig en geef hem positieve aandacht wanneer hij rustig is.

 3. Socialiseer je Rottweiler: Het is belangrijk om je Rottweiler te socialiseren met verschillende mensen en dieren, zodat hij zich op zijn gemak voelt in verschillende situaties.

 4. Train je Rottweiler: Het trainen van je Rottweiler kan helpen om zijn zelfvertrouwen te vergroten en zijn angst te verminderen. Leer hem basiscommando's en beloon hem voor goed gedrag.

Als je merkt dat je Rottweiler ernstige angstproblemen heeft, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken van een dierenarts of gedragstherapeut.


Rottweiler puppy of hond kom dan bij Hondentrainingen trainen.
35 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Cane Corso

Comments


bottom of page