top of page

Stafford: Alles wat je moet weten over deze imposante hond

Bijgewerkt op: 22 apr.

Stafford: Alles wat je moet weten over deze imposante hond


Stafford: Alles wat je moet weten over deze imposante hond. Als je op zoek bent naar een hond die loyaal, aanhankelijk en beschermend is, dan is de Staffordshire Bull Terrier, ook wel bekend als de Stafford, een uitstekende keuze.


Deze imposante hond heeft een krachtige en atletische bouw en is zeer geschikt als waakhond. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, kenmerken, opvoeding en gezondheid van de Stafford.


Twee staffords in de sneeuw

Geschiedenis van de Staffordshire Bull Terrier

De Staffordshire Bull Terrier is een Brits hondenras dat zijn oorsprong heeft in de 19e eeuw. Het ras werd gefokt voor hondengevechten, maar werd al snel populair als gezinshond. In 1935 werd het ras officieel erkend door de Kennel Club in Engeland.


Uiterlijke kenmerken van de Staffordshire Bull Terrier

De Staffordshire Bull Terrier is een middelgrote hond met een brede borstkas en krachtige kaken. De vacht van de Stafford is kort en glanzend en kan verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, blauw, rood, fawn en gestroomd. De ogen van de Stafford zijn donker en rond van vorm en de oren zijn klein en staan rechtop.


Karakter en opvoeding van de Staffordshire Bull Terrier

De Staffordshire Bull Terrier is een zeer loyale en aanhankelijke hond die veel liefde en aandacht nodig heeft. Het is belangrijk om de Stafford op jonge leeftijd goed op te voeden en te socialiseren, zodat hij goed om kan gaan met andere honden en mensen. De Stafford is van nature beschermend en kan agressief worden als hij denkt dat zijn baasje of zijn territorium bedreigd wordt.


Gezondheid en verzorging van de Staffordshire Bull Terrier

De Staffordshire Bull Terrier is over het algemeen een gezond ras, maar kan vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts